Platania Beach, un alt loc de poveste din apropiere de Sarti Sithonia

La sud de Sarti Sithonia si despartita de plaja acestei cunoscute statiuni printr-un mic promontoriu stancos, se afla Platania Beach, o plaja mai putin aglomerata, potrivita celor care vor sa se bucure de liniste si de relaxare asa cum se cuvine. 

Mai jos gasesti o serie de amanunte utile despre vizita la Platania Beach, iar la noi pe site te asteapta si cateva zeci de oferte tentante pentru vacantele in Sithonia 🙂

HINT: Exista foarte multe plaje cu denumiri asemanatoare in Grecia. In Thassos sunt doua: Platanes si Platana, iar in Creta se afla satul si plaja Platanias. 

Prin urmare, daca vrei sa vezi pe internet mai multe imagini cu plaja descrisa in acest articol, ai grija sa alaturi cautarii tale si cuvantul “Sithonia” sau “Sarti”, statiunea langa care este localizata. 

Localizare Platania Beach si distante din principalele statiuni 

Plaja Platania se afla la 2,9 kilometri de centrul statiunii Sarti, ceea ce inseamna ca daca esti cazat undeva in aceasta zona, ar trebui sa faci in jur de 4-5 minute cu masina dintr-un loc in altul. 

Plaja satului Sykia este localizata la 5,7 kilometri de Platania Beach (9-10 minute cu masina), iar statiunea Toroni se afla la 27 kilometri distanta. 

Ceva mai indepartate sunt Nikiti (45,6 kilometri), Vourvourou (31,6 kilometri) si animatul Neos Marmaras (48 kilometri), insa in linii generale, daca vei fi cazat in vreuna dintre aceste trei zone, nu ai avea motive prea multe sa te indrepti catre Platania, cel putin pana nu vezi toate plajele frumoase din zonele respective 🙂

Iesind din drumul principal care inconjoara bratul Sithonia, o vei lua pe un drum de pamant relativ scurt care te va conduce in zona din spatele Platania Beach. 

Cum arata Platania Beach si cand e mai bine sa vii aici 

Plaja Platania are dimensiuni medii, este formata din nisip si este potrivita atat celor care cauta sa se bucure de mare si de soare intr-un spatiu organizat, cat si celor care vor sa campeze sau sa faca plaja pe prosop. 

Cu alte cuvinte, are cate-o zona potrivita pentru fiecare. 

Sezlongurile si umbrelele pot fi inchiriate cu 5 euro/unitate sau in schimbul consumatiei de la barul din spate. Aici gasesti racoritoare si cateva gustari, insa sunt sanse sa nu poti plati cu cardul. 

La intrarea in apa exista stanci, ceea ce inseamna ca e bine sa iei cu tine si acei cipici speciali pentru mare. Zonele marginale ale plajei Platania au un aspect si mai stancos, fiind potrivite pentru cei care iubesc sa faca snorkeling. 

Platania Beach iti ofera o priveliste exceptionala catre Muntele Athos si are totodata avantajul de a nu fi aglomerata nici macar in plin sezon. 

Exista si cativa turisti care au semnalat in ultimii ani absenta toaletelor de la Platania Beach. 

Alte plaje la distante rezonabile fata de Platania Beach 

Unul dintre avantajele plajei Platania este si faptul ca este localizata intr-o zona cu multe alte plaje vecine. De aceea, iti lasam mai jos cateva sugestii de locuri in care ai putea ajunge destul de repede daca pleci de la Platania pentru a explora teritorii noi 🙂 

Plaja Sarti, cea mai generoasa din zona, se intinde pe circa 3 kilometri si este formata din nisip. Are mai multe portiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele, dar si zone de plaja libera. In spatele plajei gasesti diferite restaurante, baruri, terase, asadar, toate serviciile de care ai nevoie. 

Goa Beach Bar (localizat in dreptul Tranos Agios Nikolaos beach) si la doar 2 kilometri departare de Platania mai poate fi o idee interesanta de loc in care sa te relaxezi. Exista sezloguri si umbrele de inchiriat, in schimbul consumatiei de la bar, insa si aici a fost semnalata lipsa toaletei. 

Plaja Agridia se afla la 6 kilometri departare de Platania Beach, este o plaja ferita de vant si de valuri mari, localizata intr-un golfulet retras. Pe jumatate din lungime este organizata cu sezlonguri, iar cealalta jumatate este plaja libera. 

In loc de concluzie 

Platania Beach este una dintre plajele frumoase din zona Sarti, ideala pentru a te bucura de privelistea catre Muntele Athos, pentru a te relaxa in voie sau pentru a te aventura intr-o scurta sesiune de snorkeling. 

Daca ai ajuns deja aici sau urmeaza sa vii in viitorul apropiat si simti ca informatiile de mai sus pot fi completate cu noutati, asteptam cu interes feedback-ul tau 🙂 

Iar daca nu ai gasit inca locul potrivit in care sa te cazezi, te asteptam pe site cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?