Despre Ampelaki Beach, cea mai linistita plaja din Paleokastritsa

Asezata in extremitatea vestica a celebrei statiuni Paleokastritsa, Ampelaki Beach a fost descrisa de catre multi dintre cei care au vizitat-o ca fiind una dintre cele mai retrase si adapostite plaje de care te-ai putea bucura in aceasta zona. 

Ampelaki Beach nu este departe de plaja centrala din Paleokastritsa, ceea ce inseamna ca vei putea ajunge relativ usor aici, iar faptul ca nu este atat de populara reprezinta un avantaj pentru cei care vor sa se bucure de relaxare la malul marii. 

Gasesti in continuare mai multe detalii utile despre vizita la Ampelaki Beach, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Localizare Ampelaki Beach si cum poti ajunge la aceasta plaja 

Plaja Ampelaki se afla in Paleokastritsa, la 24,9 kilometri distanta de Corfu Town. 

Intre plaja centrala a statiunii (Paleokastritsa Beach sau Agios Spiridon Beach, asa cum mai este cunoscuta) si Ampelaki sunt doar 400 metri, care se pot parcurge pe jos in circa 5 minute. 

La aproximativ 300 metri departare de Ampelaki se afla si o parcare generoasa, cu plata, unde-ti poti lasa masina (5 euro/autoturism). 

Daca nu esti cazat in Paleokastritsa si intentionezi sa vii aici pentru a explora plajele din zona, mai jos ti-am pregatit si cateva informatii legate de distantele pana la Ampelaki, pornind din alte statiuni ale insulei: 

  • distanta Sidari – Ampelaki Beach: 25,2 kilometri
  • distanta Kassiopi – Ampelaki Beach: 38,2 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Ampelaki Beach: 26,8 kilometri 
  • distanta Ermones – Ampelaki Beach: 17 kilometri
  • distanta Kavos – Ampelaki Beach: 64 kilometri

In Paleokastritsa se poate ajunge si cu autobuzele locale Green Bus. Programul acestora, alaturi de tarifele curselor si alte informatii pot fi verificate pe acest site

Cum arata Ampelaki Beach si ce servicii sunt disponibile aici

E bine sa precizam din start ca plaja Ampelaki nu este genul de plaja absolut superba pentru care sa merite sa strabati toata insula. Putem spune ca Ampelaki Beach este, mai degraba, o varianta de plaja ok, mai putin aglomerata, pentru cei care sunt cazati in zona Paleokastritsa sau pentru cei care vin sa viziteze obiectivele de aici si vor ulterior sa se relaxeze intr-un loc mai putin impanzit de turisti. 

Da, Ampelaki iti va oferi o priveliste frumoasa, fiind localizata intr-unul dintre golfuletele Paleokastritsei si fiind marginita de stanci, insa caracteristicile sale nu ne duc cu gandul la o plaja extrem de confortabila, mai ales pentru familiile cu copii. 

Ampelaki Beach este formata dintr-un amestec de nisip cu pietre, iar pe multe dintre segmentele sale are inclusiv mici bolovani, ceea ce o face destul de incomoda. 

Are dimensiuni micute, insa este amenajata cu sezlonguri si umbrele, care puteau fi inchiriate in vara lui 2023 cu pretul de 15 euro/set. 

Sezlongurile sunt dispuse pe mai multe niveluri, unele jos, aproape de malul marii, altele ceva mai sus, pe iarba. 

La intrarea in mare exista pietre si stanci, ceea ce inseamna ca incaltarile speciale pentru apa sunt binevenite. 

Exista si un mic ponton plutitor amplasat pe la jumatatea plajei, alaturi de posibilitatea de a inchiria mici ambarcatiuni, canoe, hidrobiciclete. 

Locul nu este neaparat confortabil pentru cei care vor sa inoate sau sa se balaceasca mai aproape de mal, insa poate fi cat se poate de potrivit pentru amatorii de snorkeling. Gratie aspectului stancos al zonei, sunt sanse mai mari sa poti observa o viata marina bogata. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Ampelaki Beach

Asa cum spuneam inca de la inceput, dintre toate plajele amenajate ale Paleokastritsei, sunt sanse destul de mari ca Ampelaki sa fie cea mai libera. Acest lucru e sustinut cumva si de numarul scazut de recenzii pe care Ampelaki le-a strans pe Google (in jur de 150), in comparatie cu plaja invecinata Agios Spiridon, care are peste 3500. 

Sunt turisti care au fost aici in august 2023 si care au povestit ca Ampelaki era vizibil mai libera si mai putin aglomerata.

Trebuie avut in vedere totusi si faptul ca aceasta plaja are dimensiuni reduse, asadar, sezlongurile se pot ocupa mai repede in miez de vara. 

Perioade bune in care poti veni la Ampelaki sunt sfarisitul lunii mai, inceputul lunii iunie (tine cont ca apa marii va fi totusi cam rece pentru baie) sau sfarsitul lunii septembrie. 

Alte plaje apropiate de Ampelaki Beach 

Ai ajuns la Ampelaki si totusi nu rezonezi prea bine cu aceasta plaja? Sau ti-ai propus sa vezi cat mai multe dintre plajele zonei Paleokastritsa? Ia aminte ca in apropierea acestei plaje se mai afla si urmatoarele:

Plaja Agios Petros este practic la doar cateva minute de mers pe jos de Ampelaki, este tot o plaja mai linistita, usor atipica din punct de vedere al organizarii cu sezlonguri si umbrele, care sunt amplasate in partea stanga, in trepte, pe niste platforme.

Si aici exista pietre la intrarea in mare, dar si serviciu de rent a boat. 

Plaja Agios Spiridon (sau Paleokastritsa Beach) este cea mai populara si mai lunga plaja din zona. Are un aspect mai ingust, insa este bine organizata si-ti ofera acces la o paleta mai larga de servicii.

Agios Spiridon poate deveni foarte aglomerata in intervalul iulie-august. 

Plaja Alipa este localizata in imediata apropiere a portului Alipa, este micuta si nu neaparat foarte aspectuoasa, existand sanse mari sa vezi si cam multe ambarcatiuni in zona. Poate fi, de asemenea, o varianta mai putin aglomerata. 

Plaja Liapades este localizata la 6 kilometri departare de Ampelaki, este amenajata cu sezlonguri si are o intrare usor mai abrupta in apa. 

In spatele plajei gasesti cateva beach baruri si restaurante. 

In loc de concluzie

Ampelaki Beach este o plaja potrivita acelor turisti care vor sa se retraga intr-un loc mai linistit de la malul marii in zona Paleokastritsa, in mod special daca se intampla sa viziteze Corfu in mijlocul verii. 

Daca ai ajuns pana acum la Ampelaki Beach si simti ca informatiile din acest articol merita completate si cu alte amanunte utile de la fata locului, asteptam cu interes feedback-ul tau. 

Iar daca ai in plan sa-ti faci concediul in aceasta insula greceasca, nu uita sa arunci o privire la noi pe site, pe unele dintre cele mai tari oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?