Aquapark Maries, parcul acvatic din Thassos aflat in apropiere de Skala Marion

Multi dintre turistii care isi petrec vacantele in Thassos se intreaba an de an daca exista vreun parc acvatic pe aceasta insula greceasca. Ei bine, raspunsul este da, insa nu neaparat in forma pe care ti-o imaginezi. 

Aquapark Maries este unul dintre putinele parcuri acvatice din Thassos, insa nu vorbim despre un aquapark amplasat pe uscat, cu tobogane si alte atractii cu apa, ci de un aquapark cu atractii gonflabile, amplasat direct pe mare. Ceva similar exista si in zona celebrei plaje Golden Beach (Boing waterpark).

Il vei gasi in imediata apropiere a statiunii Skala Marion (cunoscuta si sub denumirea de Skala Maries – de unde si numele parcului), iar mai jos gasesti toate detaliile utile pentru o vizita aici. Desigur, la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, perfecte in cazul in care nu ai apucat pana acum sa faci o rezervare.

HINT: Insula Thassos are o multime de atractii care asteapta sa fie explorate, iar daca vrei sa-ti faci planul de acasa, iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: De vizitat in Thassos. Cele mai importante atractii din aceasta insula greceasca

Unde se afla Thassos Aquapark Maries

Daca te tenteaza sa petreci cateva ore de distractie la Aquapark Maries, il vei gasi in dreptul plajei Platanes, pe coasta de vest a insulei Thassos, foarte aproape de statiunea linistita Skala Marion. Practic, din centrul statiunii si pana aici sunt circa 3 kilometri de parcurs cu masina (vei ocoli putin), insa daca o iei pe jos vorbim de o distanta de doar 550 de metri. 

Plaja de care apartine Aquapark Maries se numeste Platanes (local mai poarta si denumirea de Sunset Beach, nume provenit de la unul dintre beach barurile de aici), este o plaja de nisip, atat cu segmente organizate cu sezlonguri si umbrele, cat si cu zone de plaja libera. 

Din Limenas, capitala insulei Thassos, si pana la acest parc acvatic ai de parcurs 30,8 kilometri, asadar un drum cu masina de aproximativ 35 minute intr-o zi fara trafic intens. 

Limenaria, al doilea oras ca marime al insulei, se afla la o distanta de 8,8 kilometri fata de Aquapark Maries, in timp ce statiunea animata Potos este la 12,3 kilometri departare. 

Daca esti interesat sa ajungi in acest loc si altfel decat cu masina personala, ti-ar putea fi de folos informatiile din acest articol: Transportul local in Thassos. Cum te poti deplasa pe insula daca nu vrei sa depinzi de masina personala

Servicii, preturi si program la Thassos Aquapark Maries 

Aquapark Maries nu are dimensiuni impresionante si nici extrem de multe atractii pe apa, insa turistii care au fost aici in anii trecuti au plecat destul de multumiti de experienta, lasand recenzii majoritar pozitive pe Google. Exista tobogane mai mici si mai mari, trambuline si diverse alte trasee de catarat. 

Atractiile gonflabile amplasate pe mare sunt produse in Germania de catre firma Aquaglide, iar participantii sunt supravegheati in permanenta de un salvamar. Se poarta vesta de salvare si este indicat sa se respecte regulile si avertismentele personalului care supravegheaza.  

In vara lui 2021, preturile la The Aquapark Maries aratau cam asa: 

  • 5 euro/persoana – acces 30 minute 
  • 9 euro/persoana – acces 1 ora 
  • 20 euro/persoana – acces intreaga zi 

In timpul sezonului cald, parcul este deschis intre orele 10.00 – 19.00. La plaja vei gasi sezlonguri si umbrele de inchiriat, bar, toalete si cabina de schimb.  

La noi pe blog gasesti si un articol dedicat exclusiv plajei de aici: Platanes Beach Thassos, plaja frumoasa din imediata vecinatate a statiunii Skala Marion

Poti solicita mai multe informatii despre acces, limita de varsta si alte detalii pe pagina de Facebook a parcului sau pe email la adresa: theaquaparkmaries@gmail.com. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Alte atractii in apropiere de Aquapark Maries 

Daca planuiesti o zi de distractie in vestul insulei Thassos si vrei sa bifezi mai multe atractii dintr-un foc, te poti orienta fie catre plajele statiunii Skala Marion, fie catre restaurantele de aici, fie catre alte obiective aflate in imediata apropiere, dupa cum urmeaza: 

Statiunea Skala Marion, micuta, linistita, cu suficient de multe optiuni in ceea ce priveste tavernele si un vibe pitoresc. O gasesti la o plimbare de doar 7-10 minute pe jos daca pleci de la plaja Platanes. 

Plaja din Skala Marion – este ceva mai ingusta, indiguita la extremitati, organizata cu sezlonguri si umbrele, dar si cu multe restaurante/taverne in apropiere. 

Plaja Atspas se afla in urmatorul golf cum treci de plaja centrala din Skala Marion, este o plaja bine amenajata, cu o priveliste frumoasa, insa cu sezlonguri si umbrele care se ocupa destul de repede in plin sezon. 

Plaja Tripiti este localizata la o distanta de 5,4 kilometri de parcul acvatic, este tot o plaja foarte bine amenajata, ceva mai generoasa in dimensiuni, cu baruri si taverne in imediata apropiere. 

Orasul Limenaria, aflat la 8,8 kilometri de Aquapark Maries, este o alta optiune de loc care poate fi vizitat usor in aceeasi zi. Portul din Limenaria, restaurantele de aici, stradutele pietonale, piata – sunt doar cateva idei de opriri pe care le poti face. 

In loc de concluzie

Daca simti lipsa unui parc acvatic in Thassos si vrei neaparat sa te bucuri alaturi de cei dragi de distractie si balaceala intr-un astfel de decor, Aquapark Maries poate fi o atractie pe placul tau. Mai mult, este localizat in dreptul unei plaje bune, iar faptul ca in apropiere exista si alte atractii reprezinta un avantaj. 

Nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu zeci de hoteluri din toate statiunile cunoscute ale insulei!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?