Platanes Beach Thassos, plaja frumoasa din imediata vecinatate a statiunii Skala Marion

Platanes Beach este una dintre plajele care apartin de statiunea linistita Skala Marion, aflata pe coasta de vest a insulei Thassos. Plaja Platanes este localizata in cel mai mare golf din zona, in partea dreapta a statiunii cum te uiti la mare si este potrivita tuturor tipurilor de turisti, fiind o plaja care dispune atat de organizare cu sezlonguri si umbrele, cat si de o zona destul de mare de plaja libera. 

Intentionezi sa te bucuri de mare si de sunetul valurilor la Platanes Beach? Gasesti in acest articol toate detaliile necesare pentru o vizita aici, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, perfecte in cazul in care nu ai gasit inca hotelul potrivit pentru tine!

HINT: Platanes Beach nu este aceeasi cu Platana Beach. Sunt doua plaje diferite, prima dintre ele fiind localizata chiar langa statiunea Skala Marion, iar a doua localizata la circa 18 kilometri distanta, intre statiunile Skala Prinos si Skala Rachoni. 

Localizare Platanes Beach si cum ajungi aici

Platanes Beach se afla pe coasta de vest a insulei Thassos, la doar 250 de metri de centrul Skala Marion, fiind considerata una dintre cele 3 plaje care apartin de aceasta statiune. 

Din Limenaria (al doilea oras ca marime din Thassos) si pana la plaja Platanes sunt 7,1 kilometri, in timp ce din Potos si pana aici ai de mers 11,1 kilometri. 

Daca vii dinspre Limenas (capitala insulei Thassos) catre Platanes Beach, ai de parcurs aproximativ 31 de kilometri, ceea ce inseamna un drum cu masina de circa 35 de minute intr-o zi fara prea multa aglomeratie. 

In cazul in care esti cazat in zona celebrei Golden Beach si vrei sa vizitezi intr-o zi plajele din vestul insulei, pana la Platanes Beach vei face in  jur de 50 de minute cu masina (sunt 41,8 kilometri de parcurs). 

Sigur, daca nu vrei sa depinzi de masina personala si totusi sa faci in asa fel incat sa ajungi in aceasta parte a insulei, te-ar putea interesa si detalii despre transportul cu autobuzul local, cu taxi-ul sau despre cum poti inchiria o masina sau un scuter in Thassos. Gasesti informatii detaliate despre toate acestea aici: Transportul local in Thassos. Cum te poti deplasa pe insula daca nu vrei sa depinzi de masina personala

Cum arata Platanes Beach. Servicii si facilitati disponibile la aceasta plaja 

Platanes Beach este o plaja de dimensiuni destul de mari comparativ cu alte plaje aflate in imediata apropiere a statiunii Skala Marion.

Plaja Platanes este o plaja de nisip, iar intrarea in mare este descrisa ca avand o panta medie. Unii turisti au raportat totusi faptul ca apa se adanceste destul de repede pe anumite portiuni. La intrarea in apa este posibil sa dai de pietre asa ca ar fi de preferat sa nu uiti acasa incaltamintea speciala.  

In partea stanga a plajei exista organizare cu sezlonguri si umbrele, iar in partea dreapta (unde plaja se ingusteaza), te poti bucura de o portiune destul de mare de plaja libera. 

Pe portiunea din spatele plajei exista cateva unitati de cazare (cele mai multe in partea stanga, catre Skala Marion), bar, toaleta, dusuri si cabine de schimb. Tot in aceasta zona exista si locuri de parcare, iar cei care au fost aici cu masina in ultimii ani spun ca nu au fost nevoiti sa achite vreo taxa in acest sens. 

HINT: Local, plaja mai este cunoscuta si sub denumirea de Sunset Beach, nume preluat de la unul dintre barurile de aici. Altfel, locul este incantator la apus oricum 🙂 

Tot la aceasta plaja se afla si The Aquapark Maries, un soi de parc acvatic cu mai multe atractii gonflabile amplasate chiar pe apa, la malul marii. Costa in jur de 5 euro/30 minute sau 9 euro/ora, iar copiii sunt supravegheati de un salvamar.

Cand e mai bine sa vii la Platanes Beach 

Spre deosebire de alte plaje din apropiere, Platanes Beach sta mai bine la capitolul spatiu, ceea ce inseamna ca indiferent de perioada in care vei veni aici, vei gasi loc sa-ti asezi prosopul. 

Totusi, e posibil ca in varf de sezon sa nu gasesti sezlonguri libere la Platanes Beach daca nu vii la plaja la primele ore ale diminetii, pentru ca locul este destul de popular. 

Asadar, daca te vei afla in vacanta in Thassos in perioada iulie-august si vrei sa stai pe sezlong la Platanes Beach, iti recomandam sa vii aici devreme. 

Daca vei fi in Thassos in mai, inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie, ai sanse destul de mari sa te bucuri de toata linistea la Platanes Beach. 

SFAT: Daca nu ti-ai rezervat inca vacanta in Thassos si vrei totusi sa te ghidezi dupa o medie a temperaturilor din ultimii ani, te-ar putea ajuta informatiile din acest articol: Vremea Thassos. Cea mai buna perioada pentru o vacanta si alte informatii utile despre prognoza meteo in aceasta insula greceasca

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Alte plaje in apropiere de Platanes Beach 

Daca vrei ca pe parcursul vacantei tale in Thassos sa testezi cat mai multe plaje din aceasta zona, cu precadere cele din imediata vecinatate a plajei Platanes sau a statiunii Skala Marion, te-ai putea orienta catre unul dintre urmatoarele locuri:

Plaja centrala din Skala Marion, destul de micuta, insa bine amenajata si cu o multime de restaurante in apropiere. Intrarea in apa este lina aici, insa tot la mal sunt sanse sa dai si peste pietre, asadar nu uita de papuceii speciali pentru apa. 

Plaja Atspas, care apartine teoretic tot de statiunea Skala Marion, se afla la o distanta de doar 1,3 kilometri. Drumul cu masina intre cele doua dureaza in jur de 3-4 minute. Plaja Atspas se afla intr-un golf cu o forma ascutita, este amenajata cu sezlonguri si umbrele, iar pe portiunea din spate exista locuri de parcare la umbra copacilor. Locul devine totusi destul de aglomerat in varf de sezon. 

Fari Beach este o alta plaja apropiata. O vei gasi la 1,1 kilometri de Platanes Beach, este neamenajata, nu are alte facilitati si servicii (ceea ce inseamna ca trebuie sa vii echipat corespunzator) si nu este tocmai potrivita familiilor cu copii mici, pentru ca exista pietre si stanci in aceasta zona.

Tripiti Beach este localizata la 4,3 kilometri de Platanes, este o plaja destul de mare, amenajata cu sezlonguri si umbrele, cu terase si taverne in imediata apropiere. Plaja este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, iar la intrarea in apa exista pietre. 

In loc de concluzie

Platanes Beach este una dintre variantele bune de plaja daca alegi sa te bucuri de mare in apropierea statiunii Skala Marion din vestul insulei. Am putea spune ca este poate chiar cea mai buna varianta de plaja mare si apropiata de centrul statiunii, mai ales ca are cate ceva de oferit fiecarui tip de turist: comoditate pentru cei care cauta relaxare intr-o zona amenajata si liniste si lejeritate pentru cei care vor sa stea la plaja pe prosop. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu zeci de hoteluri din toate statiunile cunoscute!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?