Aretes, un coltisor de rai la malul marii, in apropiere de Toroni Sithonia

O plaja considerata a fi deosebit de frumoasa, cu avantajul de a nu fi inca atat de populara printre optiunile turistilor, Aretes Beach isi asteapta an de an vizitatorii cu o apa limpede si turcoaz si cu o fasie de nisip care se intinde pe circa 400-500 metri lungime. 

Te invitam sa descoperi, in cele ce urmeaza, cateva dintre caracteristicile plajei Aretes, iar la noi pe site o serie de oferte tentante pentru vacantele in Sithonia, cu variante de vile si hoteluri din toate statiunile cunoscute ale acestui brat din Halkidiki.

Localizare Aretes Beach si distante din principalele statiuni ale bratului

Aretes se afla in partea de sud-vest a bratului Sithonia, intre statiunile Neos Marmaras si Toroni. 

Din animatul Neos Marmaras si pana la Aretes Beach sunt 19,5 kilometri, ceea ce inseamna ca vei face in jur de 25 minute cu masina dintr-un loc in altul. 

Toroni este mai apropiata, la 4,9 kilometri de Aretes, iar daca se intampla sa fii cazat undeva in centrul acestei statiuni, ar trebui sa faci pana la aceasta plaja in jur de 10-11 minute pe drum. 

Intre Nikiti si Aretes Beach sunt aproape 40 kilometri de parcurs, iar Sarti se afla la 35,4 kilometri departare. Totusi, daca vei fi cazat in zona Sarti, ceva ne spune ca vei avea si acolo foarte multe plaje interesante de descoperit, pana sa ajungi aici 🙂 

Pentru a ajunge cu masina in zona din spatele plajei, este nevoie sa cobori pe un drum secundar lung de circa 500 metri, asfaltat partial. Ultimul segment al drumului se afla in conditii mai vitrege.

Cei care au fost aici in anii trecuti spun ca au gasit locuri de parcare in apropiere, chiar si in plin sezon. 

Cum arata Aretes Beach si ce servicii gasesti aici 

Plaja Aretes are o lungime de aproximativ jumatate de kilometru si este formata din nisip. Este in majoritate o plaja libera, neamenajata, insa exista si ceva organizare cu sezlonguri si umbrele, in mod special in partea de sud a fasiei de nisip. 

Tot in partea de sud se afla si o unitate de cazare care poarta acelasi nume, dar si taverna Apostolos, un loc bun pentru a lua o pauza de masa si pentru a admira apusul. 

In meniul celor de la Apostolos gasesti preparate precum peste, fructe de mare, frigarui, salate, paste, dar si aperitive traditionale grecesti. 

Desi este considerata a fi o plaja mai putin populara, Aretes Beach a strans, in ultimii ani, cateva sute de recenzii pe Google, semn ca oamenii incep sa mearga aici in numar mai mare. 

Vei observa ca pe Harti Aretes este marcata intr-un singur punct (cel in care vei gasi plaja centrala, cea mai generoasa). Cu toate acestea, Aretes Beach mai are si alte cateva mici sectiuni, in golfurile alaturate.

Una dintre aceste mici plaje este cea care poarta denumirea de Paradise Beach (o plaja la care se ajunge destul de greu, preferata in special de catre cei care vin cu cortul si uneori de catre cei care practica nudismul).   

Alte plaje apropiate de Aretes Beach 

Nu foarte departe de aceasta plaja mai exista si alte locuri interesante pe care merita sa le descoperi atata vreme cat ai in plan sa alternezi plajele in timpul vacantei. 

Plaja Tristinika este urmatoarea dupa Aretes cum mergi spre statiunea Toroni, asadar vorbim despre o distanta de doar 2 kilometri intre cele doua. Tristinika este un loc cat se poate de linistit, in mare parte neamenajat, excepand beach barul din capatul de nord al plajei (Ethnik Beach Bar), in apropierea caruia gasesti si segment amenajat cu sezlonguri si umbrele. 

Plaja Toroni este una dintre cele mai lungi din Sithonia, este formata tot din nisip si este amenajata aproape integral pe timp de vara cu sezlonguri si umbrele. Vei avea la indemana aici si un centru de sporturi acvatice, dar si mai multe baruri si terase. 

Plaja Azapiko (cea de sud, cea de nord sau cea care gazduieste beach barul Las Bandidas – caci o vei gasi pe Harti in 3 variante) se afla tot foarte aproape de Aretes. Si in acest caz vei avea de ales intre zone complet lipsite de amenajare si doar 1-2 optiuni de segmente amenajate cu umbrele si sezlonguri. 

In loc de concluzie

Aretes Beach este pentru tine daca preferi sa te bucuri de liniste si de relaxare la malul marii si in mod special daca esti cazat in partea de sud-vest a bratului Sithonia. 

Daca ai ajuns deja aici si simti ca informatiile de mai sus merita sa fie completate si cu alte date actuale, asteptam cu interes feedback-ul tau, iar daca nu ai gasit inca locul potrivit de cazare, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Sithonia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?