Azapiko Beach si ce trebuie sa stii despre acest loc cat se poate de linistit din sud-vestul bratului Sithonia

Pe coasta de sud-vest a Sithoniei, intre animatul Neos Marmaras si atat de romanticul Porto Koufo, te asteapta o serie de plaje nu foarte populare si deosebit de potrivite celor care cauta sa se relaxeze intr-un mediu cat mai putin atins de mana omului. 

Azapiko Beach este una dintre acestea, iar mai multe detalii despre vizita aici gasesti in cele ce urmeaza. 

Totodata, pentru ca ne place sa ne ocupam de concedii de la un capat la altul, la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu propuneri de cazare din toate statiunile cunoscute ale acestui brat din Halkidiki.

Unde este Azapiko Beach si distante din principalele statiuni 

Azapiko este marcata pe Harti intr-un mod destul de derutant, in 3 locuri diferite. Primul dintre acestea, cel care gazduieste si barul “Las Bandidas Beach”, dar si hotel Poseidon in zona din spate, poate fi reperat dupa denumirea de “Azapiko Beach”.

Putin mai la sud, pana in golful in care se intinde Aretes, mai sunt doua plaje marcate pe Google Maps cu aceasta denumire ( una este Paralia Azapiko, si alta este Azapiko North Beach). In linii generale, aceste doua segmente aflate chiar inainte de Toroni se caracterizeaza printr-o atmosfera cat se poate de linistita.

Azapiko Beach (cea cu beach barul Las Bandidas) se afla intr-un golfulet retras, la 11,9 kilometri sud de statiunea Neos Marmaras. Un drum cu masina intre cele doua poate fi facut in aproximativ 15-16 minute, intr-o zi fara trafic intens. 

Toroni este o alta statiune destul de apropiata de aceasta plaja. Din Toroni si pana la Azapiko Beach sunt 14,5 kilometri (adica un drum de circa 20 minute cu masina). 

Atentie: pana la segmentul denumit pe Harti “Paralia Azapiko”, distanta din Toroni este si mai mica, de doar 6 kilometri.

Din Nikiti si pana in zona acestor plaje sunt in jur de 30 kilometri, iar din Sarti vorbim deja despre o distanta de peste 40 kilometri. 

Practic, Azapiko este o varianta rezonabila de plaja pentru cei cazati in partea de sud-vest a bratului Sithonia si pentru cei care vor sa se bucure de mare si de soare intr-un cadru cat mai “zen”. 

Paralia Azapiko

Cum arata Azapiko Beach si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja

Revenind la zona de plaja care gazduieste barul mai sus mentionat, aici exista amenajare cu sezlonguri si umbrele. In iulie 2023, un sezlong putea fi inchiriat aici cu suma de 5 euro, careia i se adauga si o consumatie de 10 euro/persoana. Un espresso costa 3 euro, un ice tea 4 euro, iar o bere intre 5-6 euro. 

In meniu exista si cateva variante de gustari: salate, omlete, iaurturi, pizza, tortilla si salate de fructe (clasice sau cu iaurt si miere). 

Pe restul segmentelor sale, Azapiko este in mare majoritate o plaja neamenajata, formata din nisip grosier, cu pietre la intrarea in mare si marginita de stanci. 

La Paralia Azapiko vei observa ca exista si destul de multe rulote parcate in zona din spatele plajei.

Se recomanda sa ai la tine si acea incaltaminte speciala pentru apa, caci poti da peste arici de mare in aceasta zona, potrivita de altfel si pentru cei care iubesc sa faca snorkeling. 

Alte plaje la distante rezonabile fata de Azapiko Beach 

In relativa apropiere de Azapiko Beach mai exista o serie de plaje care pot fi pe placul tau, mai ales daca ai in plan sa eviti aglomeratiile. 

Plaja Aretes se afla la 5,9 kilometri de Azapiko si poate fi unul dintre locurile care merita explorate in aceasta zona. Este foarte putin amenajata, are un aspect partial salbatic si o taverna (Apostolos) in partea stanga cum te uiti la mare. 

Plaja Tristinika este localizata la 8 kilometri departare de Azapiko, in directia Toroni si este considerata a fi acea parte a plajei Toroni mai putin organizata si mai linistita. Este formata din nisip si are o panta medie spre abrupta la intrarea in mare, iar in capatul de nord al plajei gasesti si un beach bar destul de cunoscut  – Ethnik Beach Bar. 

Vei avea la indemana atat o portiune amenajata cu sezlonguri si umbrele, cat si o zona generoasa de plaja libera. 

Plaja statiunii Toroni este una dintre cele mai lungi din Sithonia, este premiata cu distinctia Blue Flag si este amenajata, in mare parte, cu sezlonguri si umbrele dispuse pe 3-4 randuri. In zona din spate exista unitati de cazare, terase, baruri, dar si un centrul de sporturi acvatice. 

O gasesti la 11,3 kilometri de Azapiko, asadar la un drum cu masina de aproximativ 20 minute. 

In loc de concluzie

Azapiko Beach este una dintre plajele retrase ale bratului Sithonia, la indemana celor cazati pe coasta de sud-vest si potrivita in mod particular celor care nu au nevoie de prea multa forfota, muzica si organizare atunci cand merg la malul marii. 

Iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu zeci de variante de vile si hoteluri din care sa poti selecta rapid ce ti se potriveste mai bine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?