In vizita la Benitses Beach, una dintre plajele mai inguste si linistite de pe coasta de est a insulei Corfu

In estul insulei Corfu, la o distanta rezonabila fata de Corfu Town, plaja fostului sat pescaresc Benitses isi asteapta vizitatorii cu o atmosfera calma si pitoreasca, numai buna pentru cei care au in plan sa se relaxeze asa cum se cuvine.

Desi nu putem spune cu mana pe inima ca face parte din randul celor mai frumoase plaje ale insulei, mai ales ca este destul de ingusta, Benitses Beach are acel ceva care te va face sa-ti doresti sa opresti timpul in loc sau cel putin sa te intorci aici 🙂

Descopera in cele ce urmeaza mai multe amanunte utile despre vizita la Benitses Beach, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Localizare Benitses Beach si distante din principalele statiuni ale insulei

Plaja micutei statiuni Benitses se afla la 14 kilometri departare de Corfu Town si la 12 kilometri departare de Aeroportul International din Corfu. 

Din Corfu Town si pana aici ar trebui sa faci in jur de 30 minute intr-o zi cu trafic normal. 

O poti repera pe Harti cu exact aceasta denumire (Benitses Beach) si gasesti locuri de parcare gratuite in general inaintea segmentului central si dupa. 

In statiunea Benitses si implicit la aceasta plaja poti ajunge si cu autobuzele locale (Corfu Blue Bus – care circula in Corfu Town si in imprejurimile acestuia). Iti recomandam sa verifici pe acest site orarul actualizat si tarifele calatoriilor. 

Distante pana la Benitses Beach din alte statiuni ale insulei Corfu

  • distanta Sidari – Benitses Beach: 45 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Benitses Beach: 31 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Benitses Beach: 14 kilometri
  • distanta Moraitika – Benitses Beach: 7 kilometri
  • distanta Kavos – Benitses Beach: 33 kilometri

Cum arata Benitses Beach si ce servicii gasesti in zona

Spre deosebire de alte plaje din Corfu, Benitses are un aspect ceva mai ingust. Este formata dintr-un pietris destul de fin (pietricele marunte). 

Benitses Beach este alcatuita din mai multe segmente de plaja, iar in partea de nord a statiunii este mai ingusta, avand un drum care trece exact prin spatele plajei. 

In sud, capata o forma ceva mai lata, iar tot aici vei intalni si mai multi copaci care ofera umbra naturala. Turistii care au fost aici in ultimii ani spun ca exista, in zona din spate, mai multe cladiri destul de “atinse” de trecerea timpului, insa plaja poate fi ideala pentru relaxare si pentru cei care vor sa se bucure de inot. 

In linii generale si mai ales pe segmentul central, plaja Benitses este oranizata destul de bine. Exista sezlonguri si umbrele de inchiriat, care sunt administrate de terasele din spate si care pot fi ocupate in schimbul unei consumatii modice de la bar. 

Fiind vorba despre o plaja formata din pietris, ar putea prinde bine sa iei la tine si acea incaltaminte speciala pentru apa. Totusi, nu vorbim despre pietre mari, ceea ce inseamna ca disconfortul nu va fi atat de intens, in situatia in care alegi sa pasesti descult pe malul apei ☺ 

In zona din spatele plajei vei gasi mai multe terase, taverne, baruri, centru de sporturi acvatice, asadar, vei avea la indemana mai toate serviciile care sa-ti asigure confortul. 

Cand e mai bine sa vii la Benitses Beach

Chiar daca nu se numara printre cele mai populare si aglomerate statiuni ale insulei, Benitses primeste un numar mai ridicat de vizitatori in intervalul iulie-august. 

Ba, mai mult, este vestit si pentru anumite sarbatori (16-17 iulie are loc festivalul local Agia Marina, iar in primele 10 zile din august se desfasoara Sarbatoarea Sardinelor), evenimente ce atrag de la sine si mai multi oameni prezenti. 

Fiind vorba despre o plaja ingusta, e bine sa vii mai devreme la Benitses Beach daca alegi sa-ti faci vacanta aici in miez de vara. 

Altfel, unele dintre cele mai bune perioade pentru o vizita la Benitses Beach pot fi sfarsitul lui mai, inceputul lui iunie sau sfarsitul lui septembrie. 

HINT: Benitses are o serie de unitati de cazare foarte prietenoase cu buzunarul, cu servicii mai modeste. Pretul va fi si mai mic in perioadele de extrasezon. 

Alte plaje apropiate de Benitses Beach 

Daca ai ajuns in Benitses si ti-ai propus sa vizitezi si alte plaje frumoase aflate la distante rezonabile, e bine de stiut ca relativ aproape se mai afla si: 

Plaja Agios Ioannis (pe care o vei gasi pe Harti cu denumirea de Paralia Agios Ioannis Peristeron) este localizata la 4,4 kilometri sud de Benitses. Este formata dintr-un amestec de nisip grosier cu pietricele, are amenajare cu sezlonguri si umbrele pe anumite portiuni si-ti ofera acces la dusuri si vestiare.

In zona din spate gasesti Akrogiali Kerkyra, o taverna cotata destul de bine, cu mancaruri traditionale, peste si fructe de mare. 

Plajele Moraitika si Messonghi, despartite de gura de varsare a unui rau in mare, se afla la 7 kilometri sud de Benitses, dupa Agios Ioannis. 

Si in acest caz, organizarea nu lipseste, insa aici vei avea mai multe optiuni in materie de servicii (restaurante, baruri, centre de sporturi acvatice, servicii de inchiriere ambarcatiuni, posibilitatea de a face croaziere pe mare catre insulele Paxos si Antipaxos). 

In loc de concluzie

Benitses Beach este una dintre plajele apreciate de pe coasta de est a insulei Corfu si chiar daca are un aspect ceva mai ingust, ramane la indemana celor care aleg sa se cazeze in aceasta micuta statiune care a reusit, de-a lungul timpului, sa-si pastreze farmecul traditional. 

Daca ai ajuns deja la Benitses Beach, asteptam cu drag si alte informatii utile de la fata locului, iar daca ai in plan sa pleci in aceasta insula greceasca, insa nu ai gasit inca hotelul potrivit, nu uita la ca la noi pe site te asteapta cateva oferte tentante pentru vacantele in Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?