Despre Bogazkent Beach, plaja linistita din apropiere de Belek Antalya

In estul luxoasei statiuni Belek si in imediata apropiere a locului in care raul Kopru se varsa in Marea Mediterana, plaja Bogazkent isi asteapta vizitatorii cu o intindere generoasa si mai multe servicii si facilitati, cat se poate de potrivite pentru o experienta relaxanta. 

Descopera in continuare mai multe informatii despre Bogazkent Beach, iar daca esti tentat sa-ti cauti cazare chiar in apropierea acestei plaje, arunca o privire si la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Belek Antalya.

Localizare Bogazkent Beach si distante din principalele statiuni

Plaja Bogazkent se afla la circa 9 kilometri est de centrul statiunii Belek. Practic, intr-o zi in care se circula normal, ar trebui sa faci pe drum intre cele doua in jur de 15 minute. 

Din Antalya City si pana la aceasta plaja sunt 49 kilometri, iar de la Aeroportul International Antalya si pana aici vei avea de parcurs ceva mai putin, respectiv 41 kilometri. 

Exista locuri de parcare pe portiunea din spatele plajei, insa daca se intampla sa fii cazat in Belek, poti ajunge usor aici si cu un taxi, caci distanta este mica. 

Segmentul de plaja publica atribuit Bogazkent Beach poate fi reperat pe Google Maps cu denumire de “Boğazkent Halk Plajı”. 

Distante catre Bogazkent Beach din alte statiuni:

  • distanta Kemer – Bogazkent Beach: 94 kilometri
  • distanta Lara – Bogazkent Beach: 30 kilometri
  • distanta Side – Bogazkent Beach: 44 kilometri
  • distanta Alanya – Bogazkent Beach: 105 kilometri

Cum arata Bogazkent Beach si ce servicii gasesti la aceasta plaja

Bogazkent este o plaja lunga, formata dintr-un amestec de nisip cu pietris. La intrarea in mare poti intalni ceva mai multe pietricele, motiv pentru care e bine sa ai la tine si acea incaltaminte speciala pentru apa. 

Plaja este impartita pe mai multe segmente, o buna parte a lungimii sale fiind administrata de catre resorturi care au sectiuni private. 

Partea publica a plajei Bogazkent se intinde pe cateva sute de metri si are si segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, cabine de schimb, dusuri, toatele si serviciu de salvamar in sezon. 

Bogazkent face parte din randul plajelor premiate cu distinctia Blue Flag. 

Desi intrarea in apa are o panta relativ lina, marea se adanceste destul de repede, la cativa metri de la mal, asadar, atentie daca vii aici alaturi de cei mici sau daca nu stapanesti prea bine inotul. 

Plaja este in general linistita, iar catre gura de varsare a raului se remarca si portiuni cu dune de nisip. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Bogazkent Beach

Bogazkent Beach nu se numara neaparat printre cele mai aglomerate plaje din apropierea statiunii Belek, insa in plin sezon, segmentul public de aici poate deveni ceva mai ticsit de turisti. 

De aceea, daca ai planificat sa-ti petreci vacanta in aceasta zona in intervalul iulie-august, iti recomandam sa vii devreme la Bogazkent, pentru a te asigura ca prinzi sezlong acolo unde-ti place. 

Altfel, unele dintre cele mai bune perioade pentru o vizita in zona Belek si implicit la Bogazkent Beach pot fi sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie, sfarsitul lunii septembrie sau inceputul lunii octombrie.

In perioadele mai sus mentionate, temperaturile sunt mai placute (insa apa are multe sanse sa fie inca buna pentru baie), fluxul de turisti este mai scazut, iar preturile la cazare sunt mai avantajoase. 

Alte plaje apropiate de Bogazkent Beach

Daca urmeaza sa te cazezi in zona si ti-ai propus sa vizitezi mai multe plaje apropiate de Bogazkent, trebuie sa stii ca la distante rezonabile se afla urmatoarele locuri:

Plaja publica din Belek (marcata pe Google Maps cu Belek Halk Plaji) este localizata la 7 kilometri departare de Bogazkent, este de asemenea premiata cu distinctia Blue Flag si are o lungime de circa 1.5 kilometri. 

Poti ajunge usor aici din drumul principal, (cei care au venit cu masina spun ca au platit in 2023 in jur de 10 lire turcesti pentru parcare) iar pe plaja vei intalni segmente amenajate, dusuri, cabine de schimb, beach baruri si alte servicii. 

Plaja Kadriye te asteapta la 15 kilometri departare de Bogazkent, fiind o alta plaja foarte populara din zona Belek. 

Are dimensiuni mari, segmente publice si segmente private, este formata din nisip cu putin pietris, iar din loc in loc au fost construite mai multe pontoane (unele dintre acestea au si terase amenajate deasupra). 

Plaja din Side se imparte in doua sectiuni: Side Vest si Side Est. Cea din vest incepe din apropierea portului si se intinde pana in zona Colakli. Este amenajata bine si ofera diferite oportunitati pentru practicarea sporturilor acvatice. 

Are si segmente private, administrate de hotelurile din prima linie, dar si zona publice, iar in spatele plajei exista o lunga alee de promenada.

Plaja Side Est mai poarta si denumirea de “Buyuk Plaji”, se afla pe cealalta latura a orasului, intinzandu-se pana in zona raului Manavgat. 

Intre Bogazkent Beach si Buyuk Plaji (Side Est) sunt 47 kilometri, iar pana la Side Vest, distanta este ceva mai mica, de aproximativ 35 kilometri. 

In loc de concluzie

Bogazkent Beach este una dintre plajele mari, incapatoare si bine organizate din zona Belek Antalya. Distinctia Blue Flag si buna amenajare a locului iti pot asigura toata relaxarea de care ai nevoie la malul marii. 

Daca ai vizitat deja aceasta plaja si ai mai multe informatii actualizate pe care ai vrea sa le impartasesti cu noi, asteptam cu interes feedback-ul tau. 

Iar daca nu ai gasit inca hotelul potrivit nevoilor tale, te asteptam la noi pe site cu unele dintre cele mai tari oferte vacante Belek!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?