Vacanta in Belek Turcia, una dintre cele mai luxoase statiuni de la Mediterana

Belek este una dintre cele mai indragite statiuni turistice de pe coasta turceasca a Marii Mediterane si totodata unul dintre locurile cu cele mai multe hoteluri de lux. Belek apartine de districtul Serik din provincia Antalya si este recunoscuta pentru conditiile sale excelente de cazare, dar si pentru zona abundenta in vegetatie si respectiv terenurile sale de golf. 

In cazul in care intentionezi sa-ti rezervi un sejur in Belek, pe langa unele dintre cele mai bune oferte de cazare la hoteluri din aceasta statiune, gasesti mai jos si o serie de detalii care te vor ajuta sa te orientezi mai bine si sa-ti schitezi vacanta mult asteptata.

Belek se afla la 42 de kilometri de centrul orasului Antalya, la aproximativ 33 de kilometri de Aeroportul International Antalya si la 725 de kilometri de Istanbul. 

De ce ti-ai face vacanta in Belek? Principalele motive pentru un sejur in Belek

Exista o serie de argumente pentru care zona Belek este atat de apreciata pe plan turistic, iar in functie de profilul vacantei tale, poti tine cont de urmatoarele motive pentru care ai alege sa-ti petreci un sejur in Belek:

  • este considerata cea mai luxoasa statiune din zona Antalyei, cu primele resorturi construite aici
  • gasesti resorturi de familie luxoase, cu servicii inalte si care se intind pe suprafete mari, cu multe terenuri de sport
  • Belek este inconjurata de vegetatie, respectiv o bogata arie cu paduri de pini 
  • ai plaje bune, late, cu nisip fin si intrare lina in apa 
  • este relativ aproape de aeroportul din Antalya (20-40 km in functie de hotelul la care alegi sa te cazezi)
  • are un centru bine dezvoltat din punct de vedere comercial, asadar poti face plimbari si shopping 
  • foarte aproape de Belek este parcul tematic The Land of Legends, devenit una dintre principalele atractii pentru distractie din zona 
  • ai la dispozitie mai multe excursii optionale cu plecare din Belek, daca vrei sa explorezi obiectivele si atractiile din apropiere 

Cum ajungi in aceasta statiune si distanta Bucuresti Belek Turcia 

Foarte multi dintre turistii care aleg sa petreaca un sejur in Belek vin aici cu avionul si aterizeaza pe cel mai apropiat aeroport de Belek, respectiv Aeroportul International Antalya, localizat la 33 de kilometri de centrul orasului-statiune Belek. 

Hotelurile din Belek se afla, in linii generale, la o distanta de 20-40 de kilometri de aeroport, in functie de zona in care alegi sa te cazezi, iar pana la locul de cazare poti face chiar si o ora si jumatate, chiar daca distanta este mica. In varf de sezon, soselele sunt foarte aglomerate, iar daca alegi un transfer la comun si hotelul tau se afla printre ultimele de pe traseu, va trebui sa astepti pana cand ceilalti turisti sunt lasati la hotelurile lor. Poti opta contra cost pentru un transfer privat. 

Exista si romani care aleg sa se indrepte catre Belek cu masina personala. Distanta Bucuresti Belek este de 1362 km, pe ruta Ruse-Edirne-Istanbul-Bursa-Burdur-Belek. Avand in vedere ca sunt peste 18 h 30 min de condus, in acest caz recomandam innoptare la Istanbul sau Bursa. 

Te intereseaza mai multe detalii despre drumul cu masina catre Antalya? Poti sa citesti mai multe in articolul Drumul cu masina spre zona Antalya, Turcia. Ce trebuie sa stii daca te pregatesti sa pleci catre coasta turceasca a Mediteranei

Turcia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Turcia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Ce e de stiut despre Belek, Turcia

Cea mai luxoasa statiune de pe litoralul Turciei, Belek a inceput sa se dezvolte ca si atractie turistica incepand cu anul 1984, devenind totodata in prezent una dintre cele mai apreciate locatii de golf din intreaga lume, aproape fiecare resort inalt cotat avand cate un teren de golf. Campioni precum Tiger Woods au jucat pe terenurile de golf din Belek. 

Din punct de vedere istoric, Belek se afla pe teritoriul Pamphyliei din antichitate, iar in apropierea orasului-statiune pot fi vizitate mai multe obiective in acest sens. Aspendos si Perge sunt doua dintre locurile incarcate de istorie in care merita sa calci daca esti pasionat de astfel de activitati. 

Desi are o populatie permanenta destul de mica, pe timp de vara, Belek devine una dintre principalele statiuni de vacanta de pe coasta Marii Mediterane a Turciei si totodata locul in care se gasesc cele mai bune conditii de cazare. 

Centrul Belek-ului este impanzit de magazine, insa majoritatea resorturilor sunt izolate si pun la dispozitia turistilor numeroase servicii si facilitati. 

Vremea Belek si cea mai buna perioada pentru o vacanta in aceasta statiune

Verile sunt foarte calduroase in Belek, cele mai mari temperaturi inregistrandu-se in lunile iulie si august. Media temperaturilor maxime in aceste luni este de 34 de grade, insa in realitate se pot inregistra chiar si peste 40 de grade, prin urmare o vacanta in aceasta perioada este de evitat daca te numeri printre cei mai neprietenosi cu caldura. 

Si lunile iunie si septembrie vin cu temperaturi destul de ridicate in Belek, insa ceva mai suportabile comparativ cu perioada de varf a sezonului, iar daca vrei sa ai parte de vreme placuta, te poti orienta catre Belek la sfarsit de mai si chiar in octombrie. 

Apa marii inregistreaza o medie de 28 de grade in lunile iulie si august, insa in luna octombrie poate avea chiar si 24-25 de grade, asadar un alt plus daca vrei sa-ti faci o vacanta in Belek in aceasta perioada. 

Plaja Belek Turcia – late, cu nisip fin si ape turcoaz

Plajele din Belek sunt apreciate pentru calitatea lor, caracterizandu-se printr-un aspect lat si prin prezenta nisipului fin. In cele mai multe dintre locuri, intrarea in mare este destul de lina, insa spre zona de est a Belek-ului, inspre Bogazkent, plajele se mai ingusteaza si apar pietricele la intrarea in apa. 

Plaja publica din Belek este premiata Blue Flag si se intinde pe circa 1.6 km, fiind usor de accesat din drumul principal. 

Toate resorturile au un segment de plaja privata, amenajata cu toate facilitatile necesare si cu posibilitatea de a practica diferite sporturi nautice precum hidrobicicleta, windsurfing, canoe, ski nautic, banana sau parasailing. 

Kadriye Beach, localizata la un drum cu masina de aproximativ 20 de minute de centrul statiunii este una dintre cele mai cunoscute locatii de plaja, aici vei intalni si multe dintre plajele private ale resorturilor de la malul marii. 

Bogazkent Beach, la estul gurii de varsare a raului Kopru, are un peisaj mai interesant. Se remarca aici si dune de nisip. 

Mai departe, inspre est, se afla si Kumkoy Beach, una dintre cele mai exclusiviste si bine amenajate plaje – gasesti aici facilitati de lux si un restaurant. 

Despre cazare in Belek. Hoteluri luxoase si zone cu hoteluri mai avantajoase la pret

Belek se caracterizeaza prin multitudinea de resorturi de familie luxoase, cu intindere pe suprafete generoase, cu multa vegetatie in imprejurimi si facilitati pentru sporturi. Cele mai multe dintre aceste resorturi sunt izolate, multe fiind hoteluri de lux, inconjurate de terenuri de golf. Poti arunca o privire pe cateva exemple din aceasta categorie, cum ar fi:   Kaya Palazzo, IC Santai, Gloria Golf, Rixos Premium, Gural Premier, Cornelia Diamond, Ela Quality, Alva Donna, Papillon Belvil, Susesi Luxury sau Limak Atlantis

Daca vrei sa te cazezi in zona orasului pentru ca ti-ai planificat o vacanta mai activa si vrei sa ai mai multa mobilitate, te poti orienta catre Gural Premier, Granada Luxury sau Voyage Belek

In ceea ce priveste hotelurile de lux, acestea sunt o caracteristica definitorie a zonei Belek. Hoteluri precum Maxx Royal, Regnum Carya, Sueno Deluxe, Gloria Serenity, Adam & Eve Adults Only, Titanic Deluxe, Calista Luxury fac parte din aceasta categorie. 

Daca esti interesat de o vacanta in Belek, insa vrei sa gasesti oferte ceva mai avantajoase, te poti orienta catre zona Bogazkent, insa nu te astepta sa gasesti servicii, respectiv nivelul hotelurilor din zona mai centrala a Belek-ului. 

Atractii turistice Belek. Ce poti sa faci in afara hotelului si obiective turistice Belek

Shopping-ul in Belek este una dintre activitatile de baza din centrul orasului, caci spre deosebire de alte statiuni mai putin dezvoltate, Belek sta foarte bine la acest capitol. Cele mai multe dintre magazinele din Belek le vei gasi in centru, in zona pietonala, insa Belek are si un bazar, dar si cateva centre comerciale precum Forsamall Shopping Centre sau Dream Fabric Outlet Shopping Center. Din Belek poti cumpara suveniruri, produse artizanale, dar si foarte multe haine si bijuterii din aur. 

Vizita la parcul tematic The Land of Legends, aflat la 7,5 kilometri de centrul Belek-ului, este una dintre principalele activitati preferate ale turistilor. The Land of Legends include atat un aquapark, cat si un parc de distractii si o zona de shopping. Tot aici poti inota si cu delfinii. 

Experienta culinara la unul dintre restaurantele din centrul orasului este de luat in calcul chiar daca esti cazat in regim ultra all inclusive. Gasesti o multime de restaurante cu preparate ale bucatariei mediteraneene, dar si restaurante cu alt specific. 

Savureaza un cocktail la unul dintre barurile din oras, caci in Belek vei gasi si multe astfel de localuri, unele cu muzica live sau seri de karaoke (Mambo Lounge, Red Castle Belek sau Gardners English Bar sunt unele dintre locurile care se anima dupa lasarea serii). 

Experimenteaza o baie turceasca traditionala (hamam) in Belek, pentru ca vei gasi si astfel de locuri – Belek Osmanli Hamam este unul dintre locurile in care poti avea o experienta autentica, alaturi de Hamam on the Beach (pe plaja Boğazkent). 

Cursurile de golf pot fi de asemenea in atentia ta, mai ales ca te vei afla intr-o zona celebra pentru terenurile acestui sport. Ceva mai costisitoare, aceste cursuri pot reprezenta o experienta inedita in cadrul vacantei tale din Belek. Montgomerie Golf Complex, Sueno Golf Club sau Carya Golf Club pot fi cateva dintre locurile in care-ti poti testa aptitudinile la golf. 

Excursii optionale din Belek 

In mare parte, turistii care aleg ca locatie de vacanta zona Belek cauta un resort care sa se plieze perfect tuturor cerintelor si sa le puna la dispozitie toate serviciile pentru un concediu relaxant si reusit. Daca vrei insa sa iesi in afara resortului si sa explorezi si atractiile din vecinatatea statiunii, vei avea la dispozitie o serie de excursii optionale. 

Canionul Koprulu se afla la aproximativ 60 de kilometri de Belek, iar aici se organizeaza frecvent excursii pentru turistii pasionati de rafting sau care vor sa incerce acest sport pentru prima data. Prin urmare, daca ai chef de putina adrenalina, poti opta pentru aceasta excursie de o zi. Parcul National Koprulu gazduieste si cea mai mare padure de chiparos din Asia Mica. 

Teatrul Aspendos este unul dintre obiectivele istorice de maxima importanta din apropiere de Belek, localizat la doar 18 kilometri de centrul orasului. Vei ajunge aici intr-un timp relativ scurt, iar grandoarea acestui monument antic te va impresiona negresit. Teatrul roman Aspendos este unul dintre obiectivele istorice foarte bine conservate, cu o capacitate de 12000 de locuri si ridicat in anul 155. Chiar si in prezent, teatrul Aspendos mai gazduieste spectacole si evenimente. 

Cascada Ucansu se poate vizita, de asemenea, intr-o excursie de o zi , de regula in cadrul unui jeep safari, unde te vei plimba pe trasee din Muntii Taurus. In general, un astfel de tur dureaza aproximativ 8 ore si include si masa de pranz. 

In cazul in care iti planifici sa iesi din hotel, vei avea la dispozitie o serie de activitati interesante, iar daca ti-ai propus sa nu pleci din Turcia fara o sesiune de shopping, e foarte posibil sa fii incantat de magazinele pe care le vei gasi in zona centrala a statiunii. 

In concluzie, Belek poate fi potrivit pentru tine mai ales daca vrei sa te orientezi catre o zona cu servicii foarte bune, caci gazduieste cele mai multe hoteluri de lux dintre toate statiunile turcesti de la Mediterana.

Alte articole care te mai pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?