Descopera Bouka Beach, una dintre plajele cu nisip din zona Lekfimmi Corfu

Daca urmeaza sa ajungi in partea de sud, sud-est a insulei Corfu, in zona asezarilor Lefkimmi si Kavos, si faci parte din randul celor care vor sa se orienteze catre o plaja mai putin populara, e posibil sa rezonezi cu ideea unei opriri la Bouka Beach. 

Desi nu este inclusa in topul celor mai estetice plaje din Corfu, Bouka Beach poate fi o alegere buna atat pentru familiile cu copii, cat si pentru alti turisti care cauta un minimum de amenajare + servicii atunci cand se relaxeaza la malul marii. 

Te invitam sa descoperi mai pe indelete caracteristicile plajei Bouka, iar la noi pe site te intampinam cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Localizare Bouka Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Plaja Bouka poate fi reperata pe Google Maps cu numele de “Μπούκα Beach” sau “Bouka Beach” si se afla intre statiunea Molos si portul Lefkimmi, in sud-estul insulei Corfu. 

Pornind cu masina din portul Lefkimmi, pana la Bouka Beach ai de parcurs o distanta de aproximativ 3,5 kilometri (in jur de 8 minute). Din centrul Lefkimmi si pana aici sunt 2,3 kilometri, iar daca vii catre aceasta plaja din Kavos, vei avea de strabatut 7 kilometri (circa 14-15 minute cu masina). 

Se poate parca in apropierea plajei, iar Bouka Beach se desfasoara in partea dreapta cum privesti marea a unui mic canal navigabil. 

ATENTIE: Exista o plaja cu exact aceasta denumire si in insula Zakynthos. Cele doua sunt total diferite ca si aspect si localizate la peste 400 kilometri departare una fata de cealalta. Daca vrei sa vizualizezi pe internet mai multe imagini cu plaja abordata in acest articol, asigura-te ca alaturi cautarii tale si cuvantul “Corfu”. 

Distante catre Bouka Beach din alte orase si statiuni ale insulei:

  • distanta Moraitika – Bouka Beach: 24 kilometri
  • distanta Benitses – Bouka Beach: 31 kilometri
  • distanta Corfu Town – Bouka Beach: 45 kilometri
  • distanta Dassia – Bouka Beach: 57 kilometri 
  • distanta Paleokastritsa – Bouka Beach: 60 kilometri 
  • distanta Agios Gordios – Bouka Beach: 35 kilometri 

Cum arata Bouka Beach si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja

Plaja Bouka este formata din nisip si are o forma triunghiulara, cu un aspect mai lat in zona centrala. 

Are o intrare lina in mare, ceea ce o face sa fie frecventata si de catre familiile cu copii, iar tot pe zona centrala detine si un segment amenajat cu sezlonguri si umbrele.

Catre extremitati, are aspect salbatic, cu unele portiuni cu vegetatie. 

In iulie 2024, doua sezlonguri + o umbrela puteau fi inchiriate la Bouka Beach cu 12-14 euro. In spatele plajei exista bar/restaurant (Ammos Seaside Bar), dar si dus si cabine de schimb. 

In meniu gasesti diferite bauturi racoritoare, bere, cocktailuri, cafea, frappe, dar si o serie de gustari (salate, cartofi prajiti, sandwich club, burgeri, souvlaki, pizza, moussaka, paste cu creveti si altele). 

Apa marii este usor mai calda in zona acestei plaje. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Bouka Beach

Bouka Beach nu se numara neaparat printre cele mai populare plaje din zona, insa in ultimii ani a strans un numar destul de mare de recenzii pe Google (peste 600), ceea ce inseamna ca in plin sezon e posibil ca sezlongurile sa se ocupe mai repede aici. 

Daca te vei afla in Corfu in perioada iulie-august, sfatul nostru este sa vii la Bouka Beach mai devreme, pentru a prinde loc acolo unde-ti place mai mult. 

Unele dintre cele mai bune perioade pentru o vacanta in Corfu si implicit pentru o vizita la aceasta plaja raman inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – chiar inceputul lunii octombrie. 

In aceste cazuri, temperaturile sunt mai placute, plaja este mai degajata, iar preturile la cazare sunt mai avantajoase. 

Alte plaje apropiate de Bouka Beach 

Desi in zona Lefkimmi exista si alte variante de plaje, unele mai putin estetice, ne vom indrepta atentia catre Kavos si catre plajele cu aspect mai salbatic de pe coasta de sud a insulei. 

Plaja din Kavos este formata din nisip, are o lungime de circa 1 kilometru si mai multe segmente organizate cu sezlonguri si umbrele. Statiunea este frecventata in mod special de catre turistii tineri, dornici de distractie, iar in zona plajei gasesti multe restaurante, baruri, centre de sporturi acvatice si de inchirieri ambarcatiuni. 

Intre Bouka Beach si plaja din Kavos sunt in jur de 6,8 kilometri. 

Plaja Arkoudilas se afla la 9,6 kilometri departare de Bouka Beach, este lunga, izolata si cu o deschidere ampla catre mare. 

Pe portiunea centrala are segment amenajat cu sezlonguri si umbrele, in timp ce la extremitati plaja este libera. 

Plaja Kanoula este localizata la 8,9 kilometri distanta de Bouka Beach. Daca vrei sa te asezi intr-o zona cu mai multe servicii la indemana, te poti indrepta catre segmentul din dreapta cum privesti marea. 

Daca preferi plaja cu aspect salbatic si vrei sa stai pe nisip, te poti orienta catre partea stanga. 

Exista locuri de parcare pe marginea drumului din spatele plajei. 

In loc de concluzie

Bouka Beach este o varianta buna de plaja pentru familiile cu copii si la indemana acelor turisti cazati in zona Lefkimmi. Este amenajata, are o intrare lina in apa si dispune de servicii in zona din spate. 

In incheiere, iti reamintim ca la noi pe site poti explora unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu, pe care le poti accesa rapid, apasand butonul de mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?