Boukari Beach, o plaja ingusta si deosebit de linistita din sud-estul insulei Corfu

Chiar daca nu se poate incadra cu succes in topul celor mai frumoase si bine organizate plaje din insula Corfu, Boukari Beach isi surprinde vizitatorii cu o atmosfera aparte. 

Plaja se intinde de-a lungul micutei statiuni cu acelasi nume, are un aspect ingust si doar cateva mici portiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele. Ofera insa liniste, intimitate, un aer boem – atribuite atat de cautate de catre cei care-si doresc o vacanta romantica, relaxanta. 

Hai cu noi intr-o scurta calatorie virtuala pana la plaja Boukari, iar daca ti se aprind calcaiele pentru o experienta pe bune in aceasta insula greceasca, intra pe site-ul Travel Planner, caci ti-am pregatit unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Unde este Boukari Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Plaja Boukari se desfasoara de-a lungul statiunii cu acelasi nume, in partea de sud-est a insulei Corfu, la 27 kilometri departare de Corfu Town

O poti repera pe Google Maps marcata cu denumirea de “Paralia Mpoukari”, intre statiunea Mesongi si satul Petriti

Pornind din Corfu Town cu masina, pana aici ar trebui sa faci pe drum in jur de 50-55 minute, intr-o zi de vara cu trafic moderat. 

Exista drum de asfalt care trece chiar prin spatele Boukari Beach. 

Te poti deplasa intre capitala insulei si aceasta plaja si cu transportul public local, respectiv cu liniile de autobuze B7 si B2. 

Distante catre Boukari Beach din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Moraitika – Boukari Beach: 6,4 kilometri
  • distanta Benitses – Boukari Beach: 13 kilometri
  • distanta Dassia – Boukari Beach: 35 kilometri
  • distanta Kassiopi – Boukari Beach: 58 kilometri
  • distanta Sidari – Boukari Beach: 60 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Boukari Beach: 45 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Boukari Beach: 21 kilometri
  • distanta Kavos – Boukari Beach: 19,6 kilometri

Cum arata Boukari Beach si ce servicii intalnesti la aceasta plaja

Asa cum mentionam inca de la inceput, Boukari Beach nu are aspectul unei plaje clasice. Este foarte ingusta pe cele mai multe dintre portiunile sale, formata din pietris si amenajata doar pe unele mici segmente cu sezlonguri si umbrele (putine la numar). 

In general, vei gasi sezlonguri de inchiriat in dreptul unora dintre barurile/terasele de langa plaja. 

La intrarea in mare exista pietre, ceea ce inseamna ca e bine sa ai la tine si acea incaltaminte speciala, iar pe unele portiuni exista pontoane de lemn (daca vrei sa te plimbi pe ele, iti recomandam sa fii incaltat, pentru ca sunt destul de vechi si exista riscul sa-ti ranesti talpile). 

Plaja Boukari nu este neaparat cea mai potrivita pentru familiile cu copii, chiar daca intrarea in mare are o panta lina spre medie. Este ingusta, nu are o amenajare foarte riguroasa si este foarte aproape de soseaua care trece exact prin spate. 

Pe de alta parte, Boukari Beach poate fi unul dintre locurile ideale pentru cupluri si pentru acei turisti care au nevoie de relaxare intr-un cadru mai putin atins de turismul in masa. Este intima, lipsita de freamat si de agitatie si are, in imediata apropiere, o serie de taverne si restaurante cu recomandari si view superb. 

Unul dintre cele mai cunoscute restaurante cu specific grecesc din aceasta zona este Boukari Beach Restaurant (cu peste 1100 de recenzii, majoritar pozitive), localizat la circa 600 metri departare de punctul in care plaja Boukari este marcata in zona sa centrala pe Google Maps. 

HINT: Taverne foarte apreciate, cu specific pescaresc, gasesti si in satul Petriti, la doar 2,5 kilometri departare de Boukari Beach. 

In zona Boukari Beach intalnesti si centru de inchirieri echipamente pentru sporturi acvatice si mici ambarcatiuni 🙂 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Boukari Beach

Boukari nu se numara printre cele mai cunoscute plaje de pe coasta de sud-est a insulei Corfu, o dovada in acest sens fiind si cele doar 30 de recenzii stranse pe Google Maps. 

Pentru ca plaja este micuta si lipsita pe multe dintre segmentele sale de organizare cu sezlonguri, o buna parte dintre turisti prefera sa se orienteze catre plajele statiunilor mai mari. 

De aceea, Boukari ramane o varianta buna pentru cei care aleg sa se bucure in tihna de sunetul valurilor si de briza marii. 

Totusi, unele dintre cele mai bune perioade in care poti veni aici pentru a surprinde locul in adevarata sa frumusete sunt fie sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie (apa marii poate fi ceva mai rece), fie sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie (cand apa este inca buna pentru baie). 

Alte plaje apropiate de Boukari Beach 

Plajele din aceasta zona de coasta sunt caracterizate de un aspect mai ingust. La distante acceptabile fata de Boukari Beach mai gasesti si urmatoarele:

Plaja Petriti, la fel de linistita, mai putin populara, amenajata cu doar cateva sezlonguri si umbrele in plin sezon. 

Se afla la sud de port, are o intrare lina in apa si mai multe taverne bune in imediata apropiere. 

Intre Petriti Beach si Boukari Beach sunt in jur de 3 kilometri. 

Plaja Notos (a nu se confunda cu faimoasa plaja Notos din insula Thassos) este localizata dupa Petriti, la 4,2 kilometri de Boukari. 

Este formata din mai multe segmente, cu vegetatie deasa pe fundal si unele portiuni cu umbra naturala. 

Plaja Moraitika se afla in sens opus, catre Corfu Town, la circa 6,5 kilometri departare de Boukari Beach. 

Are un aspect ceva mai lat si poate fi una dintre variantele mai potrivite daca vrei sa te bucuri de mare si de soare intr-un cadru mai bine amenajat. Este foarte bine organizata pe partea centrala si este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele. Aici exista si centre de sporturi acvatice. 

In loc de concluzie

Boukari Beach este una dintre plajele potrivite pentru acei turisti care vin sa-si petreaca o vacanta linistita in partea de sud-est a insulei Corfu. Nu are cine stie ce amenajare, insa ofera o atmosfera boema si cateva taverne apreciate in imediata apropiere. 

Nu uita sa arunci o privire si la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?