Capul Emine Bulgaria. Ce sa stii daca planuiesti sa faci un drum pana aici

capul emine

Capul Emine este o fasie de pamant stancoasa si inalta (denumita si promontoriu) la malul Marii Negre in Bulgaria, care atrage anual vizitatori gratie frumusetii locului si a peisajelor cu adevarat spectaculoase.

Capul Emine este considerat a fi cel mai estic loc al crestei Stara Planina si totodata un punct de delimitare intre coasta de nord si coasta de sud a litoralului bulgaresc.

Se afla la un drum de o ora si jumatate cu masina daca pleci de la Varna si foarte aproape de statiunile Elenite, Obzor, Sunny Beach si Nessebar. Gasesti la noi pe site o multime de propuneri tentante de cazare litoral Bulgaria, inclusiv in statiunile anterior mentionate.

Daca vrei sa vizitezi Capul Emine din Bulgaria, iata ce ar trebui sa stii:

Despre Capul Emine Bulgaria si ce poti vedea aici 

Capul Emine este pozitionat pe o stanca verticala cu o inaltime de aproximativ 60 de metri, iar la tarm exista foarte multe stanci. Zona este inconjurata de natura salbatica si este vizitata in special de catre turistii care cauta peisaje inedite. Daca te numeri printre aventurierii care se pot trezi sa prinda rasaritul, e posibil sa te alegi cu poze fenomenale aici.

Se spune ca uneori, la rasarit, apa din jurul Capului Emine capata nuante rosiatice, fapt ce are la baza si o legenda a locului: O fata din sat ar fi salvat aici un marinar in timpul unei furtuni, iar la despartire, acesta i-ar fi promis ca se va intoarce curand. Simtind ca isi asteapta dragostea de prea mult timp, fata s-ar fi aruncat in mare, iar de atunci apele din jurul acestui loc capata nuante aparte odata cu venirea zilei. 

capul emine

La Capul Emine exista in prezent o unitate militara, o statie meteorologica si un far, inca functional, dar si cateva ruine ale vechii cetati si ale unei biserici. 

In Evul Mediu a existat o cetate denumita Emona (nume provenit de la Aemon), ale carei ruine mai pot fi observate si in prezent in zona Capului Emine. Se presupune ca in jurul acestei cetati ar fi existat mai multe manastiri si capele, iar aici ar fi locuit calugari. 

Daca vrei sa fii cazat in apropiere de Capul Emine, insa vrei ca hotelul tau sa se afle intr-o statiune mai animata, in care sa ai suficient de multe atractii incat sa nu ai timp sa te plictisesti, iti recomandam sa-ti indrepti atentia catre cele mai bune oferte de cazare la hoteluri din Sunny Beach, Bulgaria.

capul emine

Satul Emona se afla in imediata vecinatate a Capului Emine si este un sat bulgaresc pitoresc, cu foarte putini locuitori, care inca mai gazduieste cateva urme si ruine ale unui sanctuar trac. 

Satul este faimos si pentru ca ar fi locul in care s-a nascut regele Rhesus al Traciei, prezent in Iliada lui Homer, si care ar fi luptat ulterior in Razboiul Troian, fiind ucis chiar de catre Ulise. 

FACT: Zona Capului Emine este considerata a fi foarte periculoasa pentru nave, pentru ca este inconjurata de stanci masive, iar marea devine foarte agitata aici in zilele cu furtuna, motiv pentru care apele din imprejurimi sunt evitate de marinari. 

Cum ajungi la Capul Emine Bulgaria

Vizita la Capul Emine Bulgaria depinde in mod evident si de punctul din care vrei sa pleci, insa spre deosebire de alte obiective de pe litoralul bulgaresc, aceasta locatie se afla pe la mijlocul coastei Marii Negre din Bulgaria, asadar vei avea distante relativ egale de parcurs si daca pleci din nordul litoralului (sau de pe litoralul romanesc), dar si daca esti cazat in partea cea mai sudica a litoralului bulgaresc.

Daca vii direct din Bucuresti si vrei sa opresti prima data la Capul Emine, ai de parcurs 320 de kilometri pe traseul cel mai scurt (cu iesire pe la Ruse), iar daca vii din Vama Veche ai de mers 200 de kilometri.  

De la Varna si pana la Capul Emine sunt aproximativ 79 de kilometri, iar distanta dintre Capul Emine si Sunny Beach este de doar 34 de kilometri. Intre Capul Emine si Nisipurile de Aur este o distanta de 97 de kilometri. 

Daca vii de la Burgas, vei avea de parcurs 70 de kilometri, iar daca pleci de la Sozopol, 103 kilometri. 

Drumurile intre statiunile bulgaresti sunt, de regula, bune, insa turistii care au vizitat acest loc in ultima perioada au remarcat ca drumul de acces pana la Capul Emine nu este printre cele mai practicabile si are destul de multe gropi, deloc problematic pentru o masina de teren, insa cu recomandarea ca vizitatorii care au masini cu garda joasa sa mearga incet sau sa parcheze putin mai departe de punctul efectiv de sosire la Capul Emine.  O portiune din drumul catre Capul Emine a fost asfaltata in trecut, insa in prezent asfaltul este distrus, iar pe alocuri drumul devine o adevarata provocare, caci este plin de gropi, denivelari si pietre.

Turistii care au vizitat recent Capul Emine ne-au relatat si ca partea de varf a stancii (din dreapta, cum te uiti la mare) nu poate fi vizitata integral.

capul emine

Atractii turistice in apropierea Capului Emine 

Plaja Irakli se afla la doar 4 kilometri de Capul Emine si este considerate a fi una dintre cele mai virgine plaje de pe intreg litoralul bulgaresc. Aerul din aceasta zona este foarte curat, iar plaja Irakli se intinde pe aproximativ 3 kilometri. Exista aici si un resort de lux, cu un segment de plaja privata. Pot fi inchiriate sezlonguri si umbrele in sezon, insa preturile sunt piperate.  

Poti citi mai multe despre plaja Irakli si alte plaje virgine din Bulgaria in articolul: 22 plaje salbatice Bulgaria. Unde poti gasi plaje izolate pe litoralul bulgaresc

Statiunile Elenite, Obzor si Sveti Vlas se afla de asemenea in apropierea Capului Emine, asadar daca vrei sa cauti cazare intr-una dintre aceste locatii sau daca vrei sa le vizitezi, o poti face foarte usor pornind din acest loc. 

Statiunea Sunny Beach este la 34 de kilometri distanta de Capul Emine si este potrivita pentru tine daca vrei sa ai parte de animatie si de plaje bine organizate. 

Nessebar se afla la 40 de kilometri de Capul Emine si este una dintre cele mai vizitate atractii de pe intreg litoralul bulgaresc.

Orasul vechi Nessebar este fascinant, gazduieste o multime de obiective turistice, in special biserici foarte vechi, si este totodata o locatie recomandata pentru cinele romantice la malul Marii Negre. 

In concluzie, Capul Emine este potrivit pentru tine daca iti plac peisajele frumoase si zonele cu natura salbatica si desi nu este un loc care sa vina la pachet cu prea multe facilitati, este de bifat daca vrei sa te bucuri de o panorama magica si de liniste, mai ales daca esti cazat intr-una dintre statiunile mai animate de pe litoralul bulgaresc.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?