Dasilio Beach Thassos, plaja umbrita de langa Skala Prinos, ideala pentru o experienta relaxanta la malul marii

Insula Thassos se mandreste cu o multime de plaje frumoase, potrivite tuturor preferintelor si categoriilor de turisti, iar Dasilio Beach poate fi inclusa cu usurinta in acest top, chiar daca nu este atat de populara. 

Aflata in vecinatatea statiunii Skala Prinos si destul de aproape de alte plaje celebre ale insulei, Dasilio este potrivita in mod special celor care cauta un loc linistit la malul marii. 

Gasesti in cele ce urmeaza mai multe detalii despre Dasilio Beach, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Thassos, care te pot inspira sa-ti alegi locul ideal de cazare.

Si pentru ca tot suntem la capitolul plaje frumoase ale acestei insule, in cazul in care ai in plan sa bifezi cat mai multe astfel de locuri in Thassos, te-ar putea interesa si informatiile din articolul: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Localizare Dasilio Beach si cum ajungi la aceasta plaja

Plaja Dasilio se afla la doar 1,8 kilometri distanta de portul din Skala Prinos (asadar un drum de 5 minute cu masina), in partea stanga cum te uiti la mare, in directia statiunii Skala Sotiros. 

O vei gasi pe Harti sub denumirea de “Paralia Dasilio”, iar in dreptul acesteia este localizat si cunoscutul hotel de 5 stele Ilio Mare. Daca esti cazat in Skala Prinos, poti ajunge destul de usor aici chiar si pe jos, iar daca vii spre exemplu din Limenas, ia in calcul pana la Dasilio Beach un drum cu masina de aproximativ 25 de minute (17,8 kilometri distanta). 

Pe de alta parte, daca vii dinspre Limenaria cu gandul de a explora si Dasilio Beach, vei avea de parcurs circa 23,5 kilometri, in timp ce din Potos si pana la Dasilio sunt 27 de kilometri. 

Exista locuri de parcare in zona din spatele plajei, cele mai multe dintre ele la umbra, printre pini. 

Cum arata Dasilio Beach si ce fel de servicii si facilitati gasesti aici

Plaja Dasilio este o plaja linistita, asadar daca esti interesat de animatie la plaja si de muzica tare e posibil ca acest loc sa nu fie pentru tine. Pe de alta parte, daca nu ai nevoie de prea multe facilitati, ci doar de sunetul valurilor, sezlongul si una, doua taverne la care sa poti manca bine – poti incerca sa faci o vizita la Dasilio. 

Plaja este destul de lunga, se intinde pe cativa kilometri, are atat segmente amenajate (unele dintre ele apartin de hotelurile cu iesire la plaja), cat si zone de plaja libera. Prin urmare, vei gasi de inchiriat sezlonguri in schimbul consumatiei de la bar, iar in ceea ce priveste locurile in care poti lua masa, exista in zona cateva terase si taverne cu review-uri bune. 

Cele mai bune zone de plaja cu nisip ar fi localizate, dupa spusele celor care au fost aici recent, in dreptul hotelurilor Eleani, Artemis si Vegina. In general, acolo unde plaja este organizata, imprejurimile ar trebui sa arate destul de bine. 

Dasilio Beach este o plaja de nisip, cu pietricele pe alocuri, iar pe unele portiuni exista pietre si la intrarea in apa, asadar e bine sa iei la tine si incaltamintea speciala pentru baie in mare. Vei observa ca pe unele portiuni plaja este mai lata, in timp ce in anumite locuri se ingusteaza – insa un aspect pozitiv e faptul ca te poti bucura de umbra naturala, caci in spatele plajei troneaza copaci destul de inalti. 

Cea mai buna perioada pentru a face plaja la Dasilio Beach 

Dasilio Beach nu se numara printre cele mai populare plaje din insula, ceea ce o face sa nu fie foarte aglomerata nici macar in plin sezon. 

Prin urmare, daca iti faci vacanta in Thassos in perioada iulie-august si decizi sa vii sa faci plaja la Dasilio, locul nu ar trebui sa fie exagerat de aglomerat, caci lumea nu prea stie de el. 

Pe de alta parte, daca vii aici in mai, inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie, ai sanse mari sa te bucuri de si mai multa liniste. 

Totusi, cea mai calda apa a marii o vei intalni in august, cand atinge valori medii de 25 de grade, asadar absolut perfecta pentru balaceala.

Daca nu ai luat inca o decizie cu privire la data plecarii tale in Thassos, insa ai vrea sa tii cont si de prognoza meteo, ti-ar putea fi utile informatiile de aici: Vremea Thassos. Cea mai buna perioada pentru o vacanta si alte informatii utile despre prognoza meteo in aceasta insula greceasca

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Alte plaje frumoase aflate la o distanta rezonabila de Dasilio Beach 

Daca vrei sa explorezi si alte locuri frumoase de la malul marii, apropiate de Dasilio Beach, te-ai putea orienta catre una dintre urmatoarele plaje: 

Plaja din Skala Prinos se afla la aproximativ 2 kilometri distanta, are o intrare lina in apa, ceea ce o face potrivita pentru familiile cu copii. Este o plaja de nisip cu putin pietris, cu sectiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele, dar si zone de plaja libera. 

Platana Beach se afla la o distanta de 5,1 kilometri de Dasilio, in directia statiunii Skala Rachoniou. Desi este o plaja ingusta, plaja este destul de ofertanta pentru familiile cu copii, caci are tot o intrare lina in apa, dar si un mic bar, toaleta si dusuri in imediata apropiere. 

Arriba Beach, o plaja ceva mai cunoscuta a insulei Thassos, este localizata la 6,1 kilometri de Dasilio, asadar la un drum cu masina de aproximativ 10 kilometri. Si in acest caz vei gasi o fasie de plaja ingusta, cu sezlonguri si umbrele, cu o padure de pini in spate. 

Glyfoneri Beach se afla la 9 kilometri de Dasilio, are dimensiuni micute, si devine destul de aglomerata in plin sezon. Cu toate acestea, este frumoasa ca si aspect, fiind asezata intr-un golf retras. 

In loc de concluzie

Dasilio Beach poate fi o varianta buna de plaja in mod special pentru cei cazati in partea de nord-vest a insulei Thassos (in special daca stai in statiuni precum Skala Prinos, Skala Rachoniou, Skala Sotiros), dar si daca ai in plan sa te bucuri de razele soarelui intr-un loc mai relaxant si mai ferit. 

Asteptam cu interes si opinia ta in cazul in care ai vizitat plaja Dasilio si iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu peste 65 variante de hoteluri din care sa-l poti selecta rapid pe cel care ti se potriveste cel mai bine.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?