Despre statiunea Skala Rachoni din Thassos si tot ce poti face aici intr-o vacanta

Skala Rachoni este una dintre statiunile linistite ale insulei Thassos, localizata in partea de nord- vest, si potrivita familiilor cu copii sau acelor turisti care vor sa se bucure de un concediu relaxant. 

Cu destul de multe plaje frumoase in apropiere, taverne cu review-uri bune si peisaje idilice, Skala Rachoni, cunoscuta si sub denumirea de Skala Rachoniou, prezinta interes si pentru romanii care aleg sa-si faca vacantele in Thassos, prin urmare, gasesti in cele ce urmeaza o serie de detalii utile despre acest loc, mai ales daca esti tentat sa-ti rezervi o camera aici. 

La noi pe site gasesti si o multime de oferte vacanta Thassos, cu peste 65 de hoteluri din care sa-l poti selecta pe cel care ti se potriveste.

HINT: Daca te numeri printre cei mai exploratori si vrei sa stii de la inceput care sunt principalele atractii ale insulei, astfel incat sa poti bifa cat mai multe dintre ele, ti-ar putea fi de folos si informatiile de aici: De vizitat in Thassos. Cele mai importante atractii din aceasta insula greceasca.

Unde este Skala Rachoni si cum ajungi in aceasta statiune

Skala Rachoni se afla la 13,4 kilometri de Limenas (capitala insulei Thassos), asadar la un drum cu masina de aproximativ 20 de minute intr-o zi fara prea multa aglomeratie. Foarte aproape de Skala Rachoni se afla si statiunea Skala Prinos (in al carei port poti ajunge direct cu feribotul luat din Kavala). Intre Skala Prinos si Skala Rachoni sunt doar 4,6 kilometri. 

Daca vii dinspre Limenaria, pana in Skala Rachoni vei avea de parcurs o distanta ceva mai mare, respectiv 27,8 kilometri, iar din Potos si pana in Skala Rachoni sunt 31,3 kilometri. 

In cazul in care ti-ai rezervat cazare in Skala Rachoni, cel mai probabil te vei indrepta catre aceasta statiune din directia Limenas (caci aici ajung cele mai multe feriboturi din Grecia continentala), insa exista si varianta sa vii aici din Skala Prinos (unde se afla al doilea port de feriboturi din insula). 

Desigur, daca nu ti-ai facut inca traseul catre Thassos si urmeaza sa pleci cu masina catre aceasta insula greceasca, iti recomandam sa arunci o privire si pe informatiile din acest articol: Drumul spre Thassos. Distanta Bucuresti Thassos si cel mai scurt drum pana in aceasta insula greceasca

Ce trebuie sa stii despre Skala Rachoni

Skala Rachoni este o statiune restransa de la malul marii, corespondenta a satului de munte Rachoni, localizat la 5 kilometri departare. Statiunea are un mic port pentru ambarcatiuni de dimensiuni reduse, o plaja destul de ingusta si linistita, mai multe unitati de cazare, un supermarket mare de unde te poti aproviziona cu toate cele necesare (Latsouris Supermarket – considerat a fi unul dintre cele mai mari din intreaga insula, cu preturi decente), dar si cateva taverne si restaurante unde se mananca bine. 

Skala Rachoni este considerata a fi o statiune potrivita in primul rand familiilor cu copii, dar si celor care cauta un loc mai linistit si nu atat de aglomerat in care sa-si petreaca timpul liber.

In zona acestei statiuni sunt foarte multe plantatii de maslini, printre care s-ar afla si cel mai batran maslin din insula, cu o vechime de peste 900 de ani. 

Fiind o statiune linistita si mai putin cunoscuta, Skala Rachoni nu devine foarte aglomerata nici macar in plin sezon (iulie-august) si asta pentru ca, in general, nu prea ai ce face aici pe timp de seara. Pe de alta parte, daca stii din start ca preferi un loc cat se poate de animat si cu o viata de noapte activa, in ceea ce priveste insula Thassos iti recomandam sa te orietenzi catre vibrantul Potos. 

Plaja Skala Rachoni si alte plaje frumoase din apropiere 

Plaja Skala Rachoni este o plaja relativ ingusta, fragmentata pe unele segmente de mici diguri, organizata cu sezlonguri si umbrele in mod special in dreptul unitatilor de cazare cu iesire la mare. 

Plaja statiunii este o plaja de nisip, cu o intrare lina in mare – ceea ce o face sa fie potrivita pentru familiile cu copii. 

Exista si zone de plaja libera in Skala Rachoni, asadar daca te numeri printre cei care nu vor sa stea pe sezlong, vei gasi si astfel de segmente de plaja in aceasta statiune. 

Vei observa ca in multe locuri, plaja Skala Rachoni beneficiaza de umbra naturala, pentru ca exista cativa pini inalti aici, care completeaza perfect peisajul linistitor. 

E important de luat in considerare ca totusi Skala Rachoni Beach nu se numara printre cele mai frumoase plaje ale insulei – ci este doar o alternativa de plaja basic, unde sa te poti bucura de liniste si de natura. Alte plaje interesante, localizate la distante rezonabile de Skala Rachoni, mai pot fi: Arriba Beach, Platana Beach, Glyfoneri Beach sau ceva mai pretentioasa La Scala Beach, din apropiere de Limenas. 

Glyfoneri Beach

Mai multe despre acest subiect poti citi in articolul: Skala Rachoni Beach, o plaja ingusta si linistita din nord-vestul insulei Thassos 

Cazare in Skala Rachoni Thassos

Pentru cat de micuta este aceasta statiune, putem spune ca totusi Skala Rachoni are destul de multe unitati de cazare, majoritatea fiind de tip studio, cu chicineta inclusa. Sunt foarte putine locuri in care te poti caza in regim all inclusive, majoritatea oferind doar micul dejun sau, in unele cazuri, cazare in regim demipensiune. 

Exista totusi si hoteluri in Skala Rachoni, cum ar fi Sunrise Beach de 3 stele, proaspat renovat si localizat chiar pe plaja. Ceva mai departe, la aproximativ 900 de metri de statiune, gasesti si Rachoni Bay Resort, cotat tot cu 3 stele si amplasat tot pe plaja. 

Un alt exemplu de hotel de 3 stele din Skala Rachoni poate fi si Hotel Filippos, localizat la 150 de metri de plaja, care ofera cazare in 30 de camere de diferite tipuri. 

Cu toate acestea, daca simti ca Skala Rachoni nu este pentru tine sau nu ai lua inca o decizie cu privire la locul in care te vei caza in Thassos, iti recomandam sa arunci o privire pe lista noastra cu propuneri de hoteluri din aceasta insula. Le gasesti pe toate la noi pe site, iar procesul de rezervare este cat se poate de simplu 🙂 

Ce poti sa faci in Skala Rachoni 

Asa cum spuneam inca de la inceput, Skala Rachoni este o statiune cat se poate de linistita, din care lipsesc cu desavarsire cluburile de noapte, muzica tare, locurile pline de distractie, pana si aleile pietonale cu magazine. 

Practic, aici poti doar sa te bucuri de plaja, sa mananci bine, sa practici unele sporturi acvatice sau pe uscat (volei, fotbal pe plaja sau eventual sa joci un tenis – exista un teren in statiune), sa faci plimbari de-a lungul plajei sau prin statiune si sa te odihnesti. 

In privinta tavernelor si a restaurantelor, exista cateva locuri cu review-uri bune, precum: Taverna Gorgona, Porto Butyerfly, Taverna Sakis, Taverna Olga’s Place – toate localizate in zona de centru a statiunii, dar si cateva restaurante putin mai indepartate, insa la o distanta rezonabila: Pefkospilia Taverna sau Taverna Glifoneri. 

Satul de munte Rachoni poate fi vizitat usor, caci se afla aproape de statiune, are stradute inguste, case din piatra, leandrii, dar si cateva taverne unde gasesti mancare buna (Taverna Drossia, Taverna To steki tis Katerinas). 

Poti explora si plajele din imprejurimi, insa poti sa te aventurezi si sa vizitezi cele mai frumoase plaje ale insulei daca ti-ai propus sa alternezi locurile in care te bucuri de soare. In acest sens, iti recomandam sa citesti si: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

In loc de concluzie

Skala Rachoni poate fi potrivita pentru tine daca ti-ai propus sa ai un concediu cat se poate de relaxant, in care muzica tare si aglomeratia de pe strazi sa nu te deranjeze. Este acel gen de statiune care-ti ofera minimum necesar de facilitati cat sa te poti simti bine si sa te odihnesti in voie. 

Totusi, daca vrei sa mai explorezi si alte variante, te asteptam la noi pe blog cu multe alte articole despre toate statiunile cunoscute ale insulei Thassos, iar la noi pe site cu unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?