Diaporti Beach, fasia de nisip care leaga bratul Sithonia de insula Pounta

Pe coasta de sud-vest a Sithoniei, nu foarte departe de animata statiune Neos Marmaras, plaja Diaporti face legatura bratului cu micuta insula Pounta (denumita si Gerochristo). 

Imaginile de aici vorbesc parca de la sine si lasa de inteles ca Diaporti este acel gen de plaja mai putin atinsa de mana omului. Nu vorbim despre o plaja confortabila, insa imprejurimile si linistea de aici sunt apreciate. 

In continuare gasesti mai multe caracteristici ale plajei Diaporti, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu peste 30 de vile si hoteluri din toate statiunile cunoscute ale bratului!

HINT: Nu confunda Diaporti Beach cu Diaporos Island (insula Diaporos). Aceasta din urma este localizata tot in zona Sithoniei, insa pe cealalta parte a bratului, vis-a-vis de satul pescaresc Vourvorou. La insula Diaporos poti ajunge numai cu barca. 

Unde se afla Diaporti Beach si distante din principalele statiuni 

Plaja Diaporti este localizata intre statiunile Neos Marmaras si Toroni, cam la jumatatea distantei dintre cele doua. 

Din vibrantul Neos Marmaras si pana aici ai de parcurs 13,5 kilometri, drum pe care-l poti face in circa 20-22 minute cu masina. 

Din Toroni si pana la Diaporti Beach sunt 16 kilometri, adica in jur de 25 minute pe drum. 

Nikiti se afla la 33 kilometri departare de aceasta plaja, iar Sarti este si mai departe de atat, la 46,5 kilometri. Totusi, daca esti in Sarti, cu siguranta vei avea de bifat multe alte plaje superbe pana sa ajungi la Diaporti 🙂 

Venind din directia Neos Marmaras, dupa ce treci de resortul Porto Carras, trebuie sa faci dreapta iesind de pe drumul principal care inconjoara bratul Sithonia. Dupa circa 100 metri, vei ajunge la o bifurcatie, unde va trebui sa faci dreapta si ulterior stanga spre plaja Vahti. 

Dupa, va trebui sa urmezi calea golfului din dreapta, care te va duce spre Diaporti Beach, insa la un moment dat vei remarca semnul “proprietate privata”. 

De aici vei merge pe jos circa 500-600 metri pana la Diaporti, pentru ca accesul vehiculelor este interzis, dar si pentru ca drumul se afla in conditii vitrege. 

foto sithoniagreece.com

Cum arata Diaporti Beach si cea mai buna perioada pentru o vizita

Plaja Diaporti este practic o limba de nisip care strapunge marea si care ajunge pana la insula Pounta, localizata la doar cateva zeci de metri departare de bratul Sithonia. 

Atmosfera este una cat se poate de linistita, pentru ca organizarea lipseste absolut integral. Cei care vin sa se bucure de aceasta plaja trebuie sa ia cu ei toate cele necesare pentru o experienta confortabila: prosop, crema cu factor de protectie, umbrela, racoritoare, caci nu exista loc din care sa le cumpere in apropiere. 

Intrarea in mare este relativ lina in zona Diaporti, insa plina de pietre si stanci, motiv pentru care se recomanda sa ai la tine si acea incaltaminte speciala. 

Unii turisti au remarcat si arici de mare in zona, asadar, protejeaza-ti talpile asa cum se cuvine 🙂

Diaporti Beach a strans aproape 100 de recenzii pe Google de-a lungul timpului, semn ca a fost destul de vizitata in ultimii ani. Totusi, multi dintre cei care au fost aici spun ca exista un oarecare sentiment de disconfort, pentru ca se pot observa mai multe semne cu proprietate privata. 

Nici la insula Pounta nu vei putea ajunge, intrucat si acolo exista o proprietate privata si garduri. 

Alte plaje la distante rezonabile fata de Diaporti Beach 

Daca ai ajuns la Diaporti Beach si nu ai rezonat prea bine cu locul sau vrei pur si simplu sa vizitezi cat mai multe plaje interesante in aceasta zona, e bine de stiut ca in vecinatate mai gasesti si urmatoarele: 

Plaja Azapiko – care pe Harti figureaza in 3 locuri diferite, primul dintre acestea fiind localizat la doar 1,8 kilometri departare de Diaporti Beach. Tot aici vei gasi si beach barul Las Bandidas, alaturi de ceva organizare cu sezlonguri si umbrele. 

Mergand spre Toroni, vei mai intalni alte doua segmente de plaja Azapiko, notate asa: Azapiko North Beach si Paralia Azapiko.

Plaja Aretes este urmatoarea dupa Azapiko, are o lungime de circa 500 metri si este formata din nisip. Aretes este in mare parte plaja libera, neamenajata, insa exista cateva sezlonguri si umbrele cu precadere in partea de sud a fasiei de nisip. Tot in zona respectiva gasesti si Taverna Apostolos. 

Intre Aretes si Diaporti Beach sunt 7,6 kilometri daca o iei pe drumul secundar (care nu se afla in cele mai bune conditii) sau 15,6 kilometri daca o iei pe drumul principal al Sithoniei, caz in care vei face chiar mai putin timp comparativ cu prima varianta. 

Plaja Tristinika se afla tot spre Toroni, imediat dupa Aretes, si este ideala pentru cei care vor sa se relaxeze. In partea dreapta a plajei cum te uiti la mare se afla beach barul Ethnik, iar la extremitati, Tristinika are si cateva segmente amenajate. In zona exista si un camping, dar si cateva unitati de cazare. 

In cea mai mare parte, plaja este neamenajata. 

In loc de concluzie

Diaporti Beach este una dintre plajele salbatice ale Sithoniei, nu cea mai confortabila din punct de vedere al accesului. Ofera o priveliste frumoasa catre insulita Pounta, are o forma aparte, insa lipsa organizarii si ingradirea proprietatilor private din zona isi fac simtita prezenta. 

Daca ai ajuns deja aici, asteptam cu interes si relatarile tale, iar daca nu ai gasit inca locul potrivit in care sa te cazezi, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?