Giali Beach Corfu, una dintre cele mai frumoase si greu accesibile plaje salbatice ale insulei

Pe coasta de vest a insulei Corfu, intre Ermones si Paleokastritsa, o plaja retrasa atrage curiozitatea turistilor care sunt pregatiti sa parcurga un drum aventuros pentru a se bucura de privelistea pe care o ofera. 

Giali Beach este una dintre plajele salbatice ale insulei, situata intr-o zona cu stanci inalte si acces cat se poate de greoi, lucruri de care trebuie sa tii seama atata vreme cat decizi sa pornesti catre aceasta locatie. 

In continuare ti-am pregatit mai multe informatii utile despre Giali Beach, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Localizare Giali Beach Corfu, cum ajungi si distante din alte statiuni

Pentru ca siguranta ta este prioritara in timpul vacantei, ne simtim datori inca de la inceput sa-ti spunem ca accesul pe jos la aceasta plaja este unul foarte dificil. Din aceste considerente, Giali Beach NU este o plaja potrivita pentru familiile cu copii si pentru persoanele cu mobilitate redusa. 

Giali se afla la 5,9 kilometri departare de statiunea Ermones, in directia Paleokastritsa, si la 2,2 kilometri de satul Giannades. 

Cei care vor sa ajunga cu masina in apropiere, pot parca in zona bisericutei din partea de sus a plajei, care poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Chapel of Prophet Elias”. 

Sunt doua modalitati prin care poti ajunge la plaja. Pe jos, coborand versantul care inveleste plaja, sau cu barca. Din multe puncte de vedere (timp, confort, siguranta), a doua varianta este cea mai potrivita. 

Poti inchiria o barca cu motor mic, poti lua un taxi boat sau te poti inscrie la o excursie optionala care include si oprire la aceasta plaja.

Daca esti tentat sa alegi totusi drumul pe jos pana aici, pregateste-te pentru un traseu accidentat, foarte abrupt pe alocuri si o coborare pe franghii. Nu purta papuci sau sandale (ci doar incaltaminte potrivita pentru hiking), ia-ti un rucsac in care sa pui apa plata din belsug si cateva gustari si asigura-te ca ai mainile libere in timp ce cobori (nu cara sacose, umbrele, etc.)

Distante catre Giali Beach Corfu din alte statiuni si orase ale insulei:

  • distanta Corfu Town – Giali Beach: 21,8 kilometri
  • distanta Dassia – Giali Beach: 15,8 kilometri
  • distanta Sidari – Giali Beach: 35,5 kilometri
  • distanta Moraitika – Giali Beach: 31,5 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Giali Beach:  51,5 kilometri
  • distanta Kavos – Giali Beach: 56 kilometri 

Cum arata Giali Beach si ce sa iei cu tine cand vii aici 

Giali Beach este o plaja marginita de stanci, fiind formata din pietris de culoare deschisa. Aceste pietricele marunte in nuante albe – crem accentueaza tonul de albastru-turcoaz al apei marii. 

Piesajul este, fara doar si poate, unul idilic, si poate fi asemanat usor cu o destinatie exotica. 

Plaja este potrivita pentru acei turisti care vor sa evite locurile foarte aglomerate, barurile cu muzica tare, zonele amenajate. 

Nu vei intalni asadar niciun fel de organizare la Giali Beach, ceea ce inseamna ca trebuie sa vii pregatit cu tot ce-ti trebuie pentru o experienta confortabila: apa, gustari, sapca, crema cu factor de protectie ridicat. 

Exista pietre mai mari pe unele portiuni de la intrarea in mare, asadar, sunt utili acei cipici speciali pentru apa. 

Giali Beach poate fi potrivita si pentru snorkeling.

HINT: Numele de “Giali” inseamna “sticla”, inspirat cel mai probabil de claritatea si culoarea apei din zona acestei plaje. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Giali Beach Corfu 

In general, Giali nu primeste un numar prea ridicat de turisti, din cauza accesului dificil de pe uscat. Totusi, in miez de vara, e posibil ca in acest golf sa vezi oprite mai multe mici ambarcatiuni, cu vizitatori care coboara pret de cateva ore pentru a se bucura de frumusetea si unicitatea locului. 

In cazul in care vrei sa te aventurezi sa faci traseul pe jos, trebuie sa ai in vedere ca in intervalul iulie-august, temperaturile pot fi deranjant de ridicate, iar drumetia pana la plaja iti poate lua intre 40-50 minute. Nu uita ca la intoarcere, drumul este si mai istovitor. 

Din acest punct de vedere, am putea spune ca perioade mai bune pentru o vizita la Giali pot fi inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie, chiar inceputul lunii octombrie. 

In zilele cu vant puternic, se pot crea valuri mari la Giali Beach. 

Alte plaje apropiate de Giali Beach 

Simti ca nu rezonezi prea tare cu ideea accesului greoi la aceasta plaja? Sau, din contra, vrei ca pe langa Giali sa vizitezi si alte plaje frumoase din apropiere? Mai jos ti-am pregatit cateva sugestii, aflate la distante rezonabile fata de Giali:

Plaja Ermones este localizata la 5,9 kilometri de Giali Beach, in directia Vatos. Are dimensiuni medii si este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele. 

Aici exista si segment amenajat cu sezlonguri si umbrele, alaturi de portiuni de plaja libera, in partea mai ingusta. La intrarea in mare sunt pietre, iar locul poate fi, de asemenea, potrivit pentru snorkeling. 

Plaja Mirtiotissa este considerata a fi o alta nestemata ascunsa pe coasta de vest a insulei Corfu. Se afla la 9 kilometri departare de Giali Beach si la 17,8 kilometri distanta de Corfu Town. 

Este formata din nisip si are un fundal stancos, iar in miez de vara poate avea amenajare cu sezlonguri si umbrele. 

Pe unele site-uri, Mirtiotissa figureaza, neoficial, drept plaja de nudisti. Turistii care au vizitat-o in ultimii ani spun ca au intalnit public mixt. 

Plaja Glyfada este urmatoarea dupa Mirtiotissa, fiind localizata la 10,8 kilometri departare de Giali. Este una dintre cele mai cunoscute de pe coasta de vest, se intinde pe mai bine de 1 km si este formata din nisip. 

Este amenajata riguros cu sezlonguri si umbrele (in jur de 15 euro/setul), iar pe portiunea din spate exista mai multe restaurante si taverne. 

In loc de concluzie

Giali Beach este un mic colt de paradis ascuns pe coasta de vest a insulei Corfu, greu de accesat de pe uscat, insa ideal de vizitat prin intermediul calatoriilor cu barca. 

Cauti cazare in Corfu? Nu uita sa arunci o privire si la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante in aceasta insula greceasca!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?