Green Beach Kusadasi, plaja micuta cu ape turcoaz, din apropierea orasului

Care este primul gand care-ti trece prin minte atunci cand spui Kusadasi Turcia? Ceva ne spune ca te vei gandi la plaje, la mare si la soare, iar daca-ti mai ramane suficient de multa energie si pentru a explora obiectivele incarcate de istorie din aceasta zona, cu atat mai bine! Green Beach Kusadasi este una dintre optiunile pe care le vei avea la indemana daca alegi sa te cazezi aici. 

O gasesti relativ aproape de centru, intr-un golfulet retras, cu aspect stancos, iar mai multe detalii despre aceasta plaja poti afla in cele ce urmeaza. 

Si pentru ca ne place sa ne ocupam de vacante asa cum se cuvine, ti-am pregatit la noi pe site si o serie de oferte vacante Kusadasi, cu multe hoteluri din care sa-l poti selecta usor pe cel potrivit cerintelor tale!

HINT: Daca vrei sa bifezi cat mai multe dintre plajele de aici, ti-ar putea fi de folos propunerile din acest articol: Top plaje Kusadasi. Care sunt cele mai cunoscute plaje din zona, unde le gasesti si cum arata fiecare in parte

Unde se afla Green Beach Kusadasi si cum ajungi aici 

Green Beach Kusadasi se afla la 3,8 kilometri de centrul orasului-statiune Kusadasi, putin mai la sud de hotelul Grand Blue Sky International, intr-un golfulet retras. Practic, din centru si pana aici ar trebui sa faci in jur de 8-10 minute cu masina, iar daca vii din zona Ladies Beach, pana la Green Beach ai de parcurs doar 1,2 kilometri. 

In cazul in care esti cazat in zona Long Beach Kusadasi, pana la Green Beach ai de mers in jur de 5 kilometri. 

Cei care au fost aici in 2022 spun ca au platit o taxa de parcare de aproximativ 30 lire turcesti, insa nu tot timpul exista suficiente locuri disponibile. Asadar, daca se intampla sa-ti faci vacanta in plin sezon, e bine sa vii la primele ore ale diminetii pentru a te asigura ca gasesti unde sa lasi masina. 

Poti ajunge in zona acestei plaje si cu transportul public, luand un minibus din zona terminalului vaselor de croaziera din Kusadasi. 

Cum arata Green Beach Kusadasi si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja 

Green Beach Kusadasi este o plaja de dimensiuni micute, formata dintr-o platforma mai inalta, turnata in partea stanga a plajei de nisip, unde sunt insirate sezlonguri si umbrele de inchiriat. Din aceasta zona, accesul in apa se face de pe scari. 

Mai sus de aceasta platforma exista si o portiune verde pe care sunt amplasate alte randuri de sezlonguri si umbrele. 

In dreapta platformelor exista plaja naturala de nisip a golfului, iar intrarea in apa este descrisa ca fiind relativ lina. 

Daca accesul in apa se face de pe nisip, lucrurile se schimba putin atunci cand ajungi in mare, unde vei intalni si portiuni cu pietre, motiv pentru care iti recomandam sa iei cu tine si incaltamintea speciala pentru apa. 

Marea are nuante de turcoaz, iar apa este descrisa ca fiind in general limpede. 

Exista doua restaurante in apropierea acestei plaje, asadar vei avea unde sa iei pranzul sau locuri din care sa-ti cumperi apa, cafea si alte bauturi racoritoare. Vei avea acces si la dusuri, cabine de schimb si toalete. 

In septembrie 2022, doua sezlonguri si o umbrela costau la Green Beach Kusadasi 100 lire turcesti. 

In golful imediat urmator se mai afla o mica plaja si un beach club (Sunrise Beach Club). Intre Green Beach Kusadasi si aceasta a doua plaja este o distanta de doar 170 metri. 

Cand e mai bine sa vii la Green Beach Kusadasi 

Fiind vorba despre o plaja de dimensiuni mai micute, in plin sezon (iulie-august) Green Beach poate deveni destul de aglomerata. Daca se intampla sa ajungi pe aici in aceasta perioada, sfatul celor care au mai vizitat locul este sa vii cat mai devreme, de dimineata, pentru a prinde sezlong acolo unde-ti doresti. 

Spatiul nu permite amplasarea unui numar mare de sezlonguri si chiar daca Green Beach Kusadasi nu este atat de populara precum plaja centrala din oras sau precum Ladies Beach, e posibil sa intalnesti aici mai multa lume decat te-ai fi asteptat. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Green Beach Kusadasi si in general in zona acestei statiuni turcesti poate fi la sfarsit de mai, inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie. 

Spre exemplu, media maximelor in luna septembrie este de 27 de grade, iar apa marii ar trebui sa aiba undeva in jur de 24 de grade in aceasta perioada, ceea ce o face sa fie inca buna pentru baie 🙂 

Alte plaje apropiate de Green Beach Kusadasi 

Daca vrei sa incerci si alte plaje din vecinatatea Green Beach sau poate un loc in care sa ai ceva mai mult spatiu de desfasurare, te poti indrepta relativ rapid catre una dintre urmatoarele variante:

Ladies Beach este localizata la 1,2 kilometri de Green Beach si este una dintre cele mai cunoscute din zona. Plaja este formata din nisip, nu este foarte lata, insa acest inconvenient este cat de cat compensat de lungime. Un sezlong inchiriat aici costa in jur de 55 lire turcesti, iar intrarea in mare este lina. 

Long Beach se afla la circa 5 kilometri departare de Green Beach si este cea mai lunga plaja din zona Kusadasi, asa cum o sugereaza si numele sau. In zona din spatele acestei plaje exista foarte multe unitati de cazare, restaurante si cafenele, iar la plaja gasesti pe cele mai multe dintre segmente organizare cu sezlonguri si umbrele. 

In loc de concluzie

Speram ca vizita ta la Green Beach Kusadasi sa fie pe masura asteptarilor, iar in cazul in care ajungi aici si simti ca informatiile de mai sus pot fi completate si cu alte detalii utile, asteptam cu interes si feedback-ul tau. 

Nu uita ca la noi pe site te asteapta mai multe oferte pentru vacantele in Kusadasi Turcia, cu propuneri de hoteluri pentru toate buzunarele!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?