Relaxare si distractie la Long Beach Kusadasi, cea mai lunga plaja din zona acestei statiuni

Long Beach Kusadasi este, asa cum o sugereaza si numele sau, una dintre cele mai lungi plaje din apropierea acestei statiuni turcesti de la Egee. E posibil sa fie chiar locul in care urmeaza sa te cazezi, pentru ca in zona din spatele plajei exista numeroase hoteluri si vile. 

Tot aici gasesti si multe restaurante, centre pentru sporturi acvatice, chiar si parcuri acvatice, asadar o multime de facilitati si servicii care-ti vor oferi un plus de confort in vacanta ta din Turcia. 

Descopera, in cele ce urmeaza, mai multe detalii utile despre vizita in zona Long Beach Kusadasi, iar la noi pe site si unele dintre cele mai bune oferte vacante Kusadasi, cu propuneri de hoteluri pentru toate preferintele.

Unde este Long Beach Kusadasi si cum ajungi aici 

Long Beach Kusadasi este localizata in sudul orasului-statiune, la o distanta de circa 8 kilometri de centrul acestuia, in districtul Yavansu. 

Daca esti cazat chiar in inima orasului Kusadasi, pana la aceasta plaja ar trebui sa faci pe drum in jur de 10-15 minute cu masina sau cu taxi, intr-o zi fara trafic intens. 

In cazul in care esti cazat in zona Kusadasi Marina, pana aici vei avea de parcurs o distanta de circa 9 kilometri, iar din zona plajei Ladies Beach si pana aici distanta este ceva mai scurta, de aproximativ 5,5 kilometri. 

Exista si transport local de care te poti folosi pentru a ajunge la aceasta plaja. Din Kusadasi si pana la Long Beach poti ajunge cu liniile de dolmus 6 si 7. 

Cum arata Long Beach Kusadasi si ce poti sa faci la aceasta plaja

Long Beach Kusadasi are o lungime de circa 12 kilometri si mai multe segmente de plaja privata,  pe care le vei intalni pe harti cu diferite denumiri. 

Aceasta plaja a fost premiata cu distinctia Blue Flag, este o plaja din nisip, nu foarte lata (pe unele portiuni, exista sezlonguri si umbrele amplasate pe 3-5 randuri) si descrisa ca fiind potrivita si pentru familiile cu copii. 

Long Beach Kusadasi are o multime de portiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele, fie cele administrate de hotelurile din prima linie, fie cele care pot fi inchiriate. Cu toate acestea, vei gasi si zone de plaja libera, unde-ti poti aseza linistit prosopul. 

La aceasta plaja ar trebui sa gasesti si cabine de schimb, toalete, dusuri. 

Iubitorii sporturilor acvatice pot practica diving, plimbari cu jetski-ul, plimbari cu banana si alte activitati de genul, iar pe portiunea din spatele Long Beach exista pista de biciclete si alee pietonala. Evident, nu lipsesc restaurantele cu terasa, cafenelele si barurile. 

Sunt multe unitati de cazare aici, dar si case de vacanta, motiv pentru care locul este frecventat si de catre rezidentii de vara, dar si de catre rezidentii permanenti, in mod special la final de saptamana. 

Pe langa hotelurile cu aquapark integrat, exista si un parc acvatic (Tortuga Pirate Island), de dimensiunii mai micute, pe care-l poti vizita daca alegi sa te cazezi in aceasta parte si vrei sa iei pauza pentru o zi de la plaja. 

Cand e mai bine sa vizitezi Long Beach Kusadasi 

Fiind una dintre cele mai populare plaje din zona Kusadasi, Long Beach se aglomereaza destul de bine in plin sezon de vara (iulie-august). 

De aceea, in aceasta perioada, e posibil sa gasesti plaja destul de ticsita de sezlonguri ocupate si sa fii nevoit sa vii mai devreme daca vrei sa prinzi loc acolo unde-ti place. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la plaja Long Beach Kusadasi si implicit pentru o vacanta in aceasta parte a Turciei poate fi la inceput de vara (poate chiar si la sfarsit de mai) sau dupa prima jumatate a lunii septembrie. 

In aceste cazuri, plaja va fi mai putin aglomerata, iar preturile la serviciile de cazare vor fi, la randul lor, mai scazute. 

Vremea se pastreaza placuta pana in octombrie in Kusadasi, iar apa marii inregistreaza valori medii de circa 22-24 grade. 

Alte plaje in apropiere de Long Beach Kusadasi 

Long Beach nu este singura plaja la care poti sa te bucuri de mare, de soare si de nisip in zona Kusadasi. La o distanta rezonabila de aceasta plaja se mai afla si urmatoarele variante:

Ladies Beach, localizata la aproximativ 5,5 kilometri departare de Long Beach si ceva mai aproape de centrul orasului-statiune mai poate fi o plaja la care sa te poti relaxa in voie. La fel ca in cazul plajei Long Beach, nici aceasta plaja nu exceleaza din punct de vedere al latimii, insa este suficient de lunga cat sa-ti gasesti locul. Si aici exista restaurante, terase si tot felul de alte servicii. 

Green Beach este o plaja micuta, amenajata cu sezlonguri si umbrele, pe care o vei gasi chiar inainte de Ladies Beach si la o distanta de circa 5 kilometri de Long Beach. Tine cont insa de faptul ca spatiul este mai putin generos, iar in perioadele aglomerate, sezlongurile se ocupa destul de repede. Sunt si cateva restaurante aici, dar si sezlonguri amplasate pe o zona verde si pe o platforma. 

Plajele din Milli Park (Parcul National Peninsula Dilek) mai pot fi o alta optiune pentru a te bucura de mare si de soare, iar apa de aici este descrisa ca fiind limpede si de multe ori in nuante de turcoaz. İcmeler Beach, ydınlık Beach, Kalamaki Beach si Karasu Beach se numara printre locurile frumoase de la malul marii care pot fi explorate in aceasta zona. 

HINT: Nu uita de excursiile optionale care se organizeaza de catre operatorii locali, cu plecare din Kusadasi. Unele dintre acestea implica tururi cu barca si opriri la mai multe plaje frumoase din zona, unele destul de greu accesibile cu masina sau cu transportul in comun. 

In loc de concluzie

Long Beach este una dintre cele mai bune si mai cunoscute variante de plaja din zona Kusadasi, iar faptul ca este bine amenajata si dotata cu toate facilitatile necesare o face sa fie vizitata de un numar mare de turisti, in fiecare an.

Nu uita ca la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Kusadasi, iar procesul de rezervare este cat se poate de simplu si de rapid!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?