Despre Gumbet Beach Bodrum. Cum arata plaja acestei statiuni si cand e mai bine sa o vizitezi

Esti tentat sa alegi ca destinatie de vacanta zona Gumbet Bodrum si vrei sa stii cum arata plaja acestei ministatiuni si care sunt serviciile de care te vei putea bucura aici? In cele ce urmeaza, ti-am pregatit o serie de detalii despre Gumbet Beach, care sa-ti fie utile in cazul in care decizi sa vizitezi acest loc sau chiar sa-ti cauti cazare in aceasta zona. 

Totodata, la noi pe site ti-am pregatit si o serie de oferte vacante Bodrum, cu propuneri de hoteluri inclusiv in zona Gumbet Beach, din care sa-l poti selecta simplu si rapid pe cel care te avantajeaza mai mult.

HINT: Daca faci parte din randul celor exploratori si vrei sa vizitezi cat mai multe locuri frumoase la malul marii in Bodrum, e posibil sa-ti fie de ajutor si aceasta selectie de plaje: Ghid plaje Bodrum. Tipuri de plaje din aceasta destinatie si din apropiere, clasificate in functie de necesitatile tale

Localizare Gumbet Beach si cum ajungi aici

Gumbet Beach se afla in partea de sud-est a peninsulei, la o distanta de doar cativa kilometri de centrul orasului Bodrum. Spre exemplu, de la Castelul Sfantul Petru Bodrum si pana aici sunt 4 kilometri, iar de la aeroportul Milas Bodrum si pana in Gumbet sunt circa 38 kilometri de parcurs. 

Daca se intampla sa fii cazat chiar in zona Gumbet, te vei putea bucura de aceasta plaja cat se poate de simplu, mai ales ca multe dintre hotelurile de aici sunt localizate in prima linie. 

In cazul in care esti cazat in Bodrum City sau in alta zona a peninsulei, poti ajunge aici si cu taxi, dar si cu transportul public, respective cu minibusurile denumite dolmus, care circula in toata zona. 

In ceea ce priveste parcarea in zona Gumbet Beach, sunt turisti care spun ca au gasit locuri de parcare gratuite atunci cand au vizitat aceasta plaja, insa au existat si situatii in care oamenii s-au invartit ceva pana cand au gasit un loc in care sa-si lase masina, mai ales in plin sezon, cand plaja devine aglomerata. 

Cum arata Gumbet Beach si ce facilitati ai in zona 

Gumbet Beach este o plaja formata din nisip auriu si se intinde pe o lungime de circa 1 kilometru, in golful Gumbet. 

Plaja acestei statiuni este pentru toate tipurile de turisti, pentru ca are de oferit pentru fiecare cate ceva. Intrarea in apa este lina la Gumbet Beach, ceea ce o face sa fie potrivita si pentru familiile cu copii, iar cei pasionati de sporturi acvatice (parasailing, scuba diving, jet ski, plimbari cu banana) vor avea la dispozitie cateva astfel de centre si oportunitati de distractie pe apa. 

Mai mult, exista si cateva locuri bune pentru scuba diving in apropierea golfului Gumbet, unul dintre cele mai cunoscute fiind “Big Reef”, unde ai sanse sa vezi baracude, arici de mare, stele de mare, pesti-papagal si alte creaturi subacvatice.  

Gumbet Beach este o plaja amenajata pe cea mai mare portiune a sa cu sezlonguri si umbrele care pot fi inchiriate, insa exista si o portiune mai mica de plaja libera, unde-ti poti aseza prosopul daca nu ai nevoie de cine stie ce confort atunci cand vii la plaja. 

In zona din spatele plajei exista palmieri, terase, cafenele si restaurante, asadar, si din acest punct de vedere, Gumbet Beach are un plus, pentru ca te poti deplasa rapid de la plaja pentru a lua masa, oricand simti ca e cazul. 

La intrarea in mare, pe anumite portiuni, exista pietre, asadar e bine sa iei cu tine si papuceii speciali pentru apa.

Cand e mai bine sa vii la Gumbet Beach 

Gumbet primeste cel mai mare volum de vizitatori in perioada iulie-august, atunci cand temperaturile sunt cele mai ridicate. Tot in acest interval intalnesti si cele mai mari preturi la cazare, iar daca nu esti fan multimi pe plaja si nu poti sa te relaxezi intr-un loc cu prea multa lume, e posibil sa vrei sa vii aici la inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie. 

Temperatura apei marii in Gumbet are o medie de 24-25 grade in lunile iulie si august, insa se pastreaza calda si in septembrie, cu valori medii de 24 grade. 

In mai, apa marii are in jur de 19 grade, iar in iunie atinge valori de 22 grade, temperaturi pe care ai sanse sa le intalnesti chiar si in luna octombrie. 

Alte plaje in apropiere de Gumbet Beach 

Daca vrei sa explorezi si alte plaje din vecinatatea Gumbet Beach, te mai poti orienta relativ rapid catre una dintre urmatoarele: 

Plaja Bitez, aflata in golful urmator dupa Gumbet, in partea dreapta cum te uiti la mare, este tot o plaja cu nisip auriu si forma de semicerc. Si in acest caz exista amenajare cu sezlonguri si umbrele, dar si multe terase si restaurante in zona din spate. 

Plaja Yahsi este localizata la 1,8 kilometri de Gumbet si poate fi o alta varianta de plaja buna in zona. Este amenajata cu sezlonguri si umbrele, iar apa de aici este descrisa ca fiind limpede si potrivita pentru snorkeling. Pe unele portiuni din extremitati, plaja este inlocuita de un ponton, pe care sunt amplasate sezlonguri, iar in acest caz, accesul in apa se face de pe scari. 

Plaja Camel se afla la 8 kilometri departare de Gumbet Beach, este o plaja formata din nisip, cu portiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele, restaurant si un ponton, folosit de regula de turistii care vin sa viziteze acest golfulet prin intermediul tururilor organizate. 

HINT: Exista si excursii cu barca, cu ajutorul carora poti vizita in aceeasi zi mai multe golfuri si implicit plaje frumoase din aceasta zona. O astfel de excursie dureaza, in medie, in jur de 7 ore si include masa de pranz pe barca.

In loc de concluzie

Gumbet Beach este una dintre plajele renumite in zona Bodrum, cu atat mai mult cu cat este apropiata de Bodrum City si dotata cu toate serviciile si facilitatile. Speram ca experienta ta la aceasta plaja sa fie pe masura asteptarilor, iar daca ajungi aici si ti se pare ca informatiile de mai sus merita completate si cu altceva, asteptam cu interes feedback-ul tau. 

Nu uita sa arunci o privire la noi pe site, unde gasesti unele dintre cele mai bune oferte vacante Bodrum!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?