Gumbet Turcia si aproape totul despre vacantele in mica statiune apropiata de Bodrum City

Printre statiunile apreciate de catre turistii care aleg sa-si petreaca vacantele de vara in Peninsula Bodrum se numara si Gumbet, un sat pescaresc la origini, localizat intr-un golf retras, in imediata apropiere a orasului Bodrum City.  

Padurile de pini, peisajele foarte frumoase, apa limpede a golfului si plaja acestui loc au facut din Gumbet sa devina o statiune bine dezvoltata din punct de vedere turistic, cu hoteluri, vile, restaurante, magazine si tot felul de facilitati potrivite pentru vacanta perfecta. 

Mai jos gasesti detalii utile despre tot ce presupune un concediu in Gumbet Bodrum, iar la noi pe site te asteapta si o serie de oferte vacante Bodrum, cu hoteluri bune si foarte bune inclusiv din zona Gumbet!

Unde este Gumbet si cum ajungi in aceasta statiune

Ministatiunea Gumbet, perceputa de altfel ca un fel de extensie a orasului Bodrum, se afla la doar 2 kilometri de centrul acestuia, in partea de sud-est a peninsulei. 

In privinta transportului, poti ajunge in Gumbet cu avionul si ulterior cu taxi (aeroportul Milas-Bodrum se afla la 39 kilometri departare) sau cu masina personala, alternativa aleasa de multi dintre turistii romani care aleg sa-si faca vacantele in aceasta zona de coasta a Turciei. 

Daca pleci din Bucuresti catre Gumbet, vei avea de parcurs o distanta de circa 1200 kilometri, ceea ce inseamna in jur de 16 ore pe drum.

Cel mai rapid traseu Bucuresti – Gumbet este cel cu iesire din Romania pe la Giurgiu-Ruse, urmand ca mai apoi sa traversezi Bulgaria si sa mergi in directia Eceabat – Canakkale – Izmir – Milas – Bodrum – Gumbet. Se recomanda sa parcurgi drumul in doua reprize, cu o pauza de o noapte la jumatatea traseului, eventual in zona Canakkale. 

Daca vrei sa te pui la curent cu mai multe informatii referitoare la drumul cu masina pana in aceasta zona a Turciei, ti-ar putea fi de folos articolul: Drumul cu masina spre Kusadasi, Bodrum, Marmaris si alte statiuni turcesti de la Marea Egee. Puncte de frontiera si cel mai scurt traseu

Cum este vremea in Gumbet si cand e mai bine sa-ti faci vacanta aici 

Gumbet isi bucura vizitatorii cu un climat mediteranean, temperaturi modeste pe timp de iarna si temperaturi ridicate pe timp de vara, in mod special in lunile de varf iulie si august, care sunt de altfel si cele mai aglomerate. Tot in intervalul iulie-august vei intalni si cele mai ridicate preturi la cazari si la alte servicii. 

Daca nu esti conditionat sa-ti faci vacanta in aceasta perioada, o alegere ceva mai inspirata pentru un concediu aici poate fi la sfarsit de mai, inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie. In acest caz, plajele vor fi mai aerisite, la fel si eventualele obiective turistice pe care ti-ai propus sa le vizitezi, iar preturile la cazari vor fi mai scazute. 

In iulie si august, media temperaturilor maxime inregistrate la umbra in Gumbet atinge valori de 33-34 de grade, in timp ce in iunie si in septembrie, aceeasi medie atinge valori de circa 30-31 de grade, cu temperaturi usor mai ridicate in septembrie. 

In mai si in octombrie, media maximelor in Gumbet se situeaza in jurul valorilor de 25-26 grade. 

Cea mai calda apa a marii o vei intalni in Gumbet in august si septembrie, cu o medie de 26 grade, insa aceasta are sanse sa se pastreze buna pentru baie chiar si la inceput de octombrie, cu valori de circa 23 grade. 

Unde te poti caza in Gumbet

Aceasta micuta statiune sta destul de bine la capitolul unitati de cazare, aici fiind deschise cateva hoteluri de 5 stele si mai multe optiuni de 4 si de 3 stele, inclusiv apartamente si vile administrate de gazde private. Majoritatea hotelurilor au regim de cazare all inclusive, specific de altfel litoralului turcesc. 

Gasesti in prima linie, in imediata apropiere a plajei din Gumbet, atat hoteluri cu servicii mai pretentioase, cat si hoteluri de 3 stele, mai prietenoase cu bugetul. 

Cateva exemple de hoteluri localizate pe plaja din Gumbet sau in imediata apropiere a acesteia: Hotel Sami Beach, Asteria Bodrum Resort, Jasmin Beach Hotel, Costa Luvi Hotel, Phoenix Sun Hotel, Club Hotel Shark

Cum arata plaja in Gumbet si ce facilitati ai in zona

Plaja din Gumbet este o plaja formata din nisip, destul de ingusta, amenajata cu sezlonguri si umbrele si cu o multime de terase, cafenele si restaurante in zona din spate. Palmierii alterneaza cu pinii, apa este in general calma si limpede in aceasta zona, iar intrarea in apa este descrisa ca fiind lina, ceea ce o face sa fie potrivita si pentru familiile cu copii. 

Cei care au vizitat-o in ultimii ani spun ca au intalnit pietricele atat pe plaja, cat si la intrarea in mare pe anumite portiuni, motiv pentru care este recomandat sa iei cu tine si incaltamintea speciala pentru apa. 

Exista si o zona publica, mai micuta, neamenajata, unde poti sa-ti pui prosopul. Daca te vei afla aici in varf de sezon (iulie-august), e posibil sa gasesti plaja din Gumbet destul de aglomerata. 

Citeste mai multe informatii pe acest subiect in articolul: Despre Gumbet Beach Bodrum. Cum arata plaja acestei statiuni si cand e mai bine sa o vizitezi

Ce poti sa faci in Gumbet

Gumbet este o zona potrivita pentru cei care cauta atat relaxare, cat si distractie in vacanta. Avantajul acestei micute statiuni este in primul rand faptul ca se afla foarte aproape de Bodrum City si de toate atractiile si obiectivele sale turistice. 

Practic, de oriunde ai fi cazat in Gumbet si pana in zona orasului vechi Bodrum, nu vei avea de parcurs mai mult de 4-5 kilometri. 

In Gumbet te bucuri de activitatile centrate pe plaja, de sporturi acvatice, de plimbari cu banana, de restaurante bune si de baruri potrivite pentru amatorii unei vieti de noapte active. 

In zilele de duminica este organizata o piata locala (targ) in Gumbet, iar magazine cu suveniruri si alte mici amintiri, obiecte vestimentare, vei avea la tot pasul prin statiune.

Daca totusi esti tentat de o runda de shopping mai serioasa prin Bodrum, ti-ar putea fi de folos ideile din acest articol: Mic ghid de shopping in Bodrum. Despre zone de bazar, magazine stradale si centre comerciale

In cazul in care alegi sa pornesti la o plimbare prin orasul vechi Bodrum, nu rata Castelul Bodrum, Muzeul de Arheologie Subacvaticva, Teatrul Antic din Bodrum, ruinele Mausoleul din Halicarnas, si in general, stradutele inguste din centrul vechi. 

La noi pe blog gasesti si un articol mai detaliat pe aceasta tema: 15 atractii si activitati turistice in Bodrum, Turcia si ce trebuie sa stii despre ele

Restaurante si viata de noapte in Gumbet

Chiar daca vei avea, cel mai probabil, cazare in regim all inclusive, este foarte posibil sa-ti doresti ca macar intr-o seara sa incerci si unul dintre restaurantele din zona, pentru a te bucura fie de bucataria traditionala turceasca, fie de alte preparate internationale, poate chiar si de o priveliste incantatoare la apus sau de portul luminat pe timp de seara. 

In orice caz, exista foarte multe restaurante in Gumbet si in general in intreaga zona Bodrum, asa ca nu ai de ce sa-ti faci griji ca nu vei gasi un loc in care se mananca bine. 

Hane Ocakbaşı Gümbet, Shanghai Restaurant, Ricks Place, Deniz Alacarte sunt doar cateva dintre restaurantele din Gumbet care au primit review-uri majoritar pozitive. 

Daca simti ca ai nevoie de o abordare mai complexa a subiectului locuri bune de luat masa in Bodrum, te-ar putea ajuta si informatiile de aici: Top restaurante Bodrum. Care sunt unele dintre cele mai apreciate locuri in care poti lua masa

Viata de noapte din Gumbet este una activa, mai ales in zona de centru a statiunii, atmosfera este descrisa ca fiind un soi de paradis al petrecerilor dupa lasarea serii. Gasesti si cluburi de noapte, fiecare cu propriul stil de divertisment, in mod particular in zona Bar Street Gumbet si in zona Gumbet Beach Front (aproape de plaja). 

Desi aceste locuri par absente pe timp de zi, odata cu lasarea serii Bar Street devine foarte activa, iar petrecerile sunt organizate pe toata perioada verii. La capitolul baruri, cateva locuri cunoscute pot fi Shakers Dance Bar, Outback Bar, Atlantis Bar, Roy’s Place Karaoke Bar sau No Name Bar, iar in privinta cluburilor, exista locuri precum Mood Bodrum, Club Sapphire, Club Posh Bodrum si altele. 

Excursii optionale cu plecare din Gumbet 

Faci parte din randul celor mai exploratori si nu vrei sa ratezi oportunitatile pe care le ai in aceasta zona in materie de excursii optionale? La fel ca in cazul Bodrum City si a altor statiuni din peninsula, si Gumbet poate fi un bun punct de plecare catre alte atractii si activitati interesante in imprejurimi. 

Mai mult, aceste tururi de o zi iti ofera posibilitatea sa vizitezi si sa te distrezi fara sa fii stresat de organizare, de orietare in spatiu si de transport, pentru ca le vei avea pe toate incluse, alaturi de prezenta unui ghid. 

Excursie pe mare in golfurile frumoase din apropiere – o vei gasi in diferite variante si vei putea explora golfurile si plajele din vecinatate (Adabogazi, Bagla Bay, Camel Beach, etc), vei putea face snorkeling, scuba diving, vei avea pranzul asigurat pe barca, iar excursia dureaza in general in jur de 7 ore, cu plecare din portul Gumbet. 

Excursia la calarie sau excursia de tip Quad/Buggy Safari se mai numara printre variantele de tururi cu plecare din Gumbet.

Mai poti opta si pentru o varianta de excursie mai solicitanta, catre atractii mai indepartate, pe care insa le poti bifa chiar daca esti cazat in aceasta zona, daca ai timp si dispozitie: 

  • Excursie de o zi in zona Daylan – la circa 200 km departare de Gumbet  
  • Excursie la Efes – la circa 170 km departare de Gumbet 
  • Excursie la Pamukkale – la circa 220 km departare de Gumbet 

In loc de concluzie

Gumbet are multe de oferit la capitolul distractie, plaja si atractii, mai ales ca este localizata in imediata apropiere a orasului Bodrum. Daca ai ajuns deja aici sau ai in plan sa o faci in viitorul apropiat, asteptam cu drag sa ne impartasesti si experienta ta.

Nu uita ca la noi pe site gasesti zeci de oferte pentru vacantele in Bodrum, cu hoteluri bune si foarte bune, inclusiv din zona Gumbet.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?