Kalamitsi Beach Sithonia, plaja in forma de semiluna din sudul bratului

Plaja satului litoral Kalamitsi se afla la o distanta rezonabila fata de statiunea Sarti si este una dintre cele mai bune plaje de nisip de care te poti bucura in Sithonia

Kalamitsi Beach este o plaja destul de populara si, mai mult decat atat, este potrivita multor categorii de turisti: familiilor cu copii, celor care practica sporturi acvatice sau celor care vor doar sa se relaxeze pe prosop sau pe sezlong. 

Mai jos ti-am pregatit o serie de amanunte despre vizita la Kalamitsi Beach Sithonia, astfel incat sa stii ce te asteapta la fata locului, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu zeci de variante din care sa o alegi pe cea mai potrivita 🙂

ATENTIE: O plaja cu exact aceeasi denumire se gaseste si in insula Lefkada, asadar, daca vrei sa vizualizezi pe internet mai multe imagini de la plaja pe care o abordam in acest articol, asigura-te ca alaturi cautarii tale si cuvantul “Sithonia”.  Si in Kavala exista o plaja care poarta denumirea de “Kalamitsa”.

Localizare Kalamitsi Beach Sithonia si distante din principalele statiuni

Plaja Kalamitsi din Sithonia se afla in partea de sud a bratului, in dreptul satulului litoral cu acelasi nume, cam la jumatatea distantei dintre statiunile Sarti si Toroni. 

Practic, daca esti cazat in Sarti, pana la Kalamitsi Beach vei face in jur de 17 minute cu masina (15,6 kilometri distanta), iar daca vii din Toroni, in jur de 20 minute (drumul este mai scurt – 14,4 kilometri, insa ceva mai intortocheat). 

Din animatul Neos Marmaras si pana la aceasta plaja sunt 35,4 kilometri, iar din Nikiti (statiunea aflata aproape de intrarea pe brat) si pana la Kalamitsi sunt 55,5 kilometri (in jur de o ora de mers cu masina). 

In Kalamitsi poti ajunge relativ simplu si cu autobuzele locale KTEL, care circula intre statiunile din Halkidiki, dar si pana in Salonic. Poti verifica programul si pretul calatoriilor pe acest site

Spre exemplu, din Neos Marmaras si pana in Kalamitsi, o cursa cu autobuzul KTEL dureaza 60 minute si costa 3.30 euro/persoana, iar din Sarti si pana aici, cursele dureaza in jur de 15-20 minute, iar biletul costa 2 euro/persoana. 

Cei care vin la aceasta plaja cu masina parcheaza in general de-a lungul drumului din spate. Totusi, in plin sezon si in mod special in weekenduri, Kalamitsi se aglomereaza destul de bine, motiv pentru care este recomandat sa vii la primele ore ale diminetii pentru a gasi loc sa lasi masina. 

Cum arata Kalamitsi Beach Sithonia si ce servicii ai la indemana aici 

Kalamitsi Beach are forma de semiluna (semicerc), este destul de generoasa in lungime si este formata din nisip fin. 

In zona din spatele plajei exista multe unitati de cazare, baruri, restaurante, piata, chiar si supermarket, asadar, vei avea la indemana o serie de servicii si facilitati care sa-ti asigure tot confortul. 

Practic, putem spune ca aceasta plaja are cate ceva pentru toata lumea, dupa cum o descriu acei turisti care au fost recent aici: o intrare lina in apa, posibilitatea de a inchiria sezlonguri si umbrele, serviciu de salvamar, posibilitatea de a face snorkeling in zona sau alte sporturi acvatice, posibilitatea de a inchiria mici ambarcatiuni. 

In imediata apropiere a plajei Kalamitsi exista o mica insulita, cu aspect stancos, in imprejurimile careia se poate face snorkeling, caci stancile de sub apa gazduiesc o viata marina destul de bogata si de colorata ☺ Iti recomandam totusi sa iei cu tine si incaltarile speciale pentru apa si sa te aventurezi numai daca esti un bun inotator. 

Apa are, de regula, o nuanta turcoaz in aceasta zona, acesta fiind unul dintre atuurile plajei 🙂 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Kalamitsi Beach Sithonia

Din punct de vedere al popularitatii, plaja Kalamitsi este pozitionata destul de sus, dovada fiind si numarul mare de recenzii pe care le-a strans pe Google pana in prezent (aproape 2000). 

De aceea, e bine de luat in seama faptul ca locul se aglomereaza in plin sezon (iulie-august), iar daca se intampla sa-ti faci vacanta in Sithonia in aceasta perioada, e recomandat sa vii la primele ore ale diminetii (pana in 09.30, ti-am sugera noi), pentru a prinde sezlong acolo unde-ti place, dar si loc de parcare. 

Altfel, daca nu esti conditionat sau nu alegi sa-ti faci vacanta in intervalul mai sus mentionat, unele dintre cele mai bune perioade pentru o vacanta in Sithonia si implicit la plaja Kalamitsi pot fi sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. 

In aceste cazuri, temperaturile vor fi mai placute, atmosfera mai degajata si mai linistita, iar preturile la cazare ceva mai scazute. 

Alte plaje in apropiere de Kalamitsi Beach Sithonia 

Destul de aproape de Kalamitsi si cu peisaje poate la fel de frumoase mai sunt si urmatoarele locuri, pe care e bine sa le ai in vedere daca ti-ai propus sa incerci in fiecare zi o plaja noua: 

Plaja Klimataria se afla la 7,6 kilometri de Kalamitsi si este o plaja cu nisip, intrare lina in mare si o apa in nuante turcoaz. Gasesti amenajare cu sezlonguri si umbrele, dar si cateva taverne si baruri in zona din spate. 

Plaja Kriaritsi este localizata la o distanta similara (7,3 kilometri), are mai multe zone de camping amenajate in spate, vreo 2 restaurante si un beach bar, dar si sezlonguri si umbrele de inchiriat pe cateva segmente.

Drumul secundar de acces pana la plaja nu se afla in cele mai bune conditii, insa cei care au fost aici recent spun ca efortul a meritat, pentru ca plaja arata bine 🙂 

Plaja Sykia, o alta varianta la indemana, se afla tot la 7,3 kilometri de Kalamitsi. Sykia este genul de plaja care ofera mult spatiu, mai aerisita, potrivita celor care vor sa evite aglomeratiile si forfota. In plus, iti ofera o vedere superba catre muntele Athos. 

In loc de concluzie

Kalamitsi Beach este una dintre plajele bune ale celui de-al doilea brat al peninsulei Halkidiki si merita vizitata mai ales daca ai in plan sa te cazezi in partea de sud a Sithoniei. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu hoteluri si vile din toate statiunile cunoscute ale bratului!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?