Kriaritsi Beach, plaja cu campinguri din zona Sykia Sithonia

Una dintre plajele atribuite zonei Sykia, Kriaritsi are un aspect relativ salbatic, desi nu este lipsita de un minimum de organizare. 

Localizata in partea de sud-est a Sithoniei, la mica distanta fata de Sarti si de Skala Sikias, plaja are o lungime de aproximativ 1 kilometru, alaturi de alte cateva golfulete ferite, in care se mai practica nudismul.

Mai multe detalii utile despre vizita la Kriaritsi Beach gasesti in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu propuneri de vile si hoteluri din toate statiunile cunoscute ale bratului.

Unde se afla Kriaritsi Beach si distante din principalele statiuni 

Gasesti plaja Kriaritsi la o distanta de circa 6-7 kilometri de centrul statiunii Skala Sikias si nu foarte departe de mai cunoscuta statiune Sarti (16 kilometri). 

Practic, daca esti cazat in Sarti, pana la aceasta plaja ar trebui sa faci in jur de 20-23 minute cu masina, intr-o zi cu trafic normal, iar avantajul este faptul ca poti parca in imediata apropiere a fasiei de nisip. 

Toroni este localizat la 21 kilometri departare de Kriaritsi Beach, iar Neos Marmaras se afla la 42 kilometri distanta. 

Ceva mai indepartate sunt Nikiti (capitala administrativa a Sithoniei, aflata aproape de intrarea pe brat), la 58 kilometri distanta de Kriaritsi, dar si satul pescaresc Vourvourou, localizat la 44 kilometri distanta.

Cei care au vizitat plaja in sezoanele trecute atrag totusi atentia asupra faptului ca parcarerea este lipsita de umbra.  

Cum arata Kriaritsi Beach si ce servicii gasesti aici 

Plaja Kriaritsi este o plaja cu aspect relativ salbatic, chiar daca pe unele portiuni este amenajata cu sezlonguri si umbrele. 

Este formata dintr-un nisip grosier, are o lungime de aproximativ 1 kilometru si o apa a marii limpede, in nuante de turcoaz. 

Kriaritsi Beach are in zona din spate doua baruri si doua restaurante, dusuri si toalete, iar in partea din dreapta plajei cum te uiti la mare exista si doua zone de camping (Camping Paradisos si Camping Christina Kriaritsi). 

Intrarea in apa este relativ abrupta la Kriaritsi Beach, lucru pe care e bine sa-i ai in vedere daca vii aici alaturi de copii sau daca nu esti un bun inotator. 

Sezlongurile si umbrelele de la Kriaritsi se ocupa in general in schimbul consumatiei de la bar. 

Plaja nu se numara printre cele mai populare si mai aglomerate ale bratului, motiv pentru care sunt sanse sa o gasesti destul de libera si in plin sezon. 

Pe langa golful central care gazduieste Kriaritsi Beach, mai exista si cateva golfulete secundare, de dimensiuni mai mici, unde unii turisti mai practica nudismul. 

Alte plaje apropiate de Kriaritsi Beach

Daca ti-ai propus sa incerci si alte plaje frumoase din aceasta zona, de la Kriaritsi Beach te mai poti indrepta usor si catre: 

Plaja Tigania este localizata la 4 kilometri distanta de Kriaritsi (distanta intre cele doua este, pe linie dreapta, cu mult mai mica, insa vei fi nevoit sa ocolesti ceva pentru a putea circula cu masina). 

Tigania este o plaja cu aspect exotic, organizata cu umbrele realizate din frunze de palmier. Este formata din nisip, insa are si destul de multe stanci in apropiere, iar in partea din spate gasesti un bar-restaurant. 

Plaja Klimataria se afla la 2,6 kilometri de Kriaritsi, este considerata a fi una dintre cele mai frumoase de pe brat. 

Are organizare cu sezlonguri si umbrele, o apa a marii cat se poate de turcoaz si mai multe restaurante in zona din spate (Taverna Ammos, Ntina Viky, Klimataria beach restaurant, Blue Pearl). 

Plaja Sykia este o plaja ceva mai lunga, cu suficient de mult spatiu pentru cei care-si fac vacantele in aceasta zona, fie ca vorbim despre segmente amenajate cu sezlonguri, fie despre portiuni de plaja libera. 

Intrarea in apa are o panta lina spre medie la Sykia Beach, iar un mic dezavantaj este faptul ca nu oriunde te vei aseza vei avea acces rapid si la taverne, caci unele zone ale acestei plaje au un aspect relativ salbatic si nedezvoltat. 

In loc de concluzie

Kriaritsi Beach ramane una dintre plajele potrivite turistilor dornici de liniste si de relaxare care aleg sa se cazeze in partea de sud-est a bratului Sithonia, dar si amatorilor de camping. 

Daca ai ajuns deja aici si simti ca informatiile de mai sus pot fi completate si cu alte detalii noi, asteptam cu interes feedback-ul tau. 

Iar daca intentionezi sa mergi si nu ai gasit inca locul potrivit de cazare, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?