Klimataria Beach, una dintre cele mai frumoase plaje din sud-estul Sithoniei

O plaja destul de populara, lucru sugerat intr-o mare masura si de numarul de recenzii pe care le-a strans in ultimii ani pe Google (peste 1000), Klimataria Beach poate fi descrisa drept o plaja micuta, cu o reputatie mare. 

Asezata de-a lungul unui golf cat se poate de linistit si de adapostit de vant, Klimataria poate fi unul dintre locurile potrivite pentru snorkeling, dar si pentru familiile cu copii, caci intrarea in mare are o panta lina. 

Mai multe amanunte despre aceasta plaja gasesti in cele ce urmeaza, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu zeci de propuneri vile si hoteluri din toate statiunile cunoscute ale bratului.

Localizare Klimataria Beach, cum ajungi si distante din principalele statiuni

Klimataria se afla la sud de Sykia Beach si face parte dintr-un intreg lant de plaje frumoase ale acestei zone, cu mentiunea, daca ar fi sa fim subiectivi, ca ar putea fi chiar cea mai aspectuoasa dintre toate 🙂 

O gasesti intre plajele Tourkolimnionas si Kriaritsi, pe care le vom aborda putin mai jos,  si la o distanta de doar 11 kilometri fata de statiunea Sarti. 

Din Toroni si pana la Klimataria Beach sunt 20,5 kilometri, iar din Neos Marmaras si pana la aceasta plaja ai de parcurs in jur de 42 kilometri, ceea ce inseamna un drum de aproximativ 55 minute cu masina, intr-o zi cu trafic normal. 

Exista parcare in imediata apropiere a plajei, insa spatiul este micut, iar in plin sezon sunt sanse sa-ti faci ceva nervi pana gasesti un loc, daca vii aici dupa primele ore ale diminetii. 

HINT: Este posibil ca pe Google Maps sa intalnesti si un pin cu denumirea de “Paralia Klimataria”, pus undeva intre plajele Kriaritsi si Kalamitsi. Nu este vorba despre locatia plajei  din acest articol, asadar te sfatuim sa introduci cautarea sub forma “Klimataria Beach”. 

Cum arata Klimataria Beach si ce servicii gasesti aici 

Pozele surprinse aici parca vorbesc de la sine, insa daca ar fi sa gasim un cuvant cat mai potrivit pentru a descrie Klimataria, acela ar fi piscina. Culoarea foarte deschisa de la mal si faptul ca apa se adanceste treptat ofera un peisaj interesant si-i determina pe cei care-si fac vacantele in zona sa vina la Klimataria in numar destul de mare. 

Sunt in jur de 4 restaurante/baruri deschise la Klimataria Beach, fiecare cu propriul segment amenajat de plaja. 

Unii dintre turisti spun si ca fiecare restaurant are zona sa de parcare 🙂 

In cea mai mare parte a sa, Klimataria Beach este organizata cu sezlonguri si umbrele, pe care le poti ocupa in schimbul consumatiei de la unul dintre barurile din spate. 

Cei care se relaxeaza la aceasta plaja au la dispozitie si dusuri, toalete, wi-fi, iar in ceea ce priveste tavernele din spate, vei avea de ales intre Taverna Ammos, Ntina Viky, Klimataria beach restaurant si Blue Pearl. 

Intrarea in apa este lina la Klimataria Beach, aspect ce o face sa fie potrivita pentru familiile cu copii. Totodata, apa este descrisa ca fiind mai mereu limpede, ceea ce inseamna ca este buna si pentru snorkeling. 

Unele dintre cele mai bune perioade in care te poti bucura de plaja Klimataria si implicit de Sithonia sunt sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. In aceste intervale, e mai putin probabil sa intalnesti aglomeratie, la fel cum te vei putea bucura si de temperaturi mai prietenoase, dar si de preturi mai bune la cazare. 

Alte plaje apropiate de Klimataria Beach 

Asa cum spuneam inca de la inceput, Klimataria face parte dintr-un intreg lant de plaje, care pot fi vizitate relativ usor, chiar si in aceeasi zi. Dintre acestea, cele mai apropiate de Klimataria Beach sunt urmatoarele:

Plaja Tourkolimnionas este localizata la 1,9 kilometri de Klimataria (faci in jur de 5-6 minute cu masina intre cele doua), tot de dimensiuni micute, insa mai putin populara si formata tot din nisip. 

In zona din spate exista doua baruri (Estrella Beach Bar Taverna si Korali Beach Bar), iar pe cea mai mare portiune, Tourkolimnionas este organizata cu sezlonguri si umbrele. 

Plaja Pigadaki este urmatoarea dupa Tourkolimnionas in partea stanga cum te uiti la mare, este usor mai lunga si gazduieste in zona din spate o serie de restaurante foarte apreciate. 5 steps in the sand are, spre exemplu, peste 3500 de recenzii, o nota de 4,5 din 5 pe Google si una dintre cele mai frumoase privelisti catre mare. 

Plaja Kriaritsi este localizata la 3 kilometri departare de Klimataria, are un aspect usor salbatic, doua zone de camping in partea dreapta a plajei cum te uiti la mare, dar si mai multe beach baruri si restaurante. Aici exista si un mic golfulet ferit unde se mai practica nudismul. 

In loc de concluzie

Klimataria Beach este una dintre cele mai aspectuoase plaje din sud-estul Sithoniei, are o buna organizare si merita vizitata mai ales daca esti cazat in zona, cu mentiunea ca poate deveni destul de aglomerata in varf de sezon, mai ales catre orele pranzului. 

Nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Sithonia, iar procesul de rezervare este cat se poate de simplu si de rapid!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?