Katevasidi Beach, o plaja salbatica din extremitatea nordica a statiunii Agios Stefanos Corfu

Una dintre plajele mai putin cunoscute si neatinse de turismul in masa se afla pe coasta de nord-vest a insulei Corfu, in imediata apropiere a statiunii Agios Stefanos Avliotes, purtand denumirea de Katevasidi Beach. 

Katevasidi nu este foarte simplu de accesat, nu are servicii de niciun fel si poate fi extrem de potrivita pentru cei care prefera sa se relaxeze intr-un cadru izolat. 

Hai cu noi intr-o scurta plimbare virtuala pana la Katevasidi Beach pentru a-i descoperi particularitatile si intra pe site-ul nostru pentru a explora unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Localizare Katevasidi Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Plaja Katevasidi se afla la circa 3 kilometri departare de centrul statiunii Agios Stefanos Avliotes, in directia Capului Drastis si la 6,5 kilometri distanta de faimoasa statiune Sidari. 

Poate fi o plaja usor de vizitat de catre cei care aleg sa se cazeze in statiunile de pe coasta de nord-vest a insulei (Sidari, Agios Stefanos Avliotes, Arillas, Agios Georgios Pagon, Paleokastritsa, etc.), insa daca vrei sa te indrepti catre aceasta directie pornind din Corfu Town, trebuie sa stii ca vei avea de parcurs in jur de 42 kilometri (aproximativ o ora si 10 minute pe drum). 

Se poate ajunge cu masina pana in apropiere de plaja Katevasidi, insa multi dintre turistii care au vizitat-o spun ca drumul este ingust si in conditii destul de precare si ca ar fi indicat sa parchezi la drumul principal, mai ales daca nu ai o masina 4×4 sau cu garda mai inalta. 

De la drumul principal, ai de mers in jur de 900 metri pana la plaja (o plimbare de circa 10-15 minute pe jos). 

Distante catre Katevasidi Beach din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Sidari – Katevasidi Beach: 6,7 kilometri
  • distanta Acharavi – Katevasidi Beach: 17 kilometri
  • distanta Kassiopi – Katevasidi Beach: 29 kilometri
  • distanta Dassia – Katevasidi Beach: 35 kilometri
  • distanta Benitses – Katevasidi Beach: 52 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Katevasidi Beach: 31 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Katevasidi Beach: 50 kilometri

Cum arata Katevasidi Beach si ce sa iei cu tine cand vii aici

Plaja este formata dintr-un nisip fin auriu si are un aspect relativ ingust, cu o panta lina spre medie de intrare in mare. 

Zona este destul de expusa la vant puternic, motiv pentru care sunt sanse ca in unele zile sa intalnesti si valuri mai mari la Katevasidi.

Pe fundal exista stanci inalte cu forme unice, terasate, asadar peisajul este cat se poate de salbatic si de frumos 🙂

Fiind o plaja lipsita de organizare si de servicii, ia in considerare ca aici nu exista nici post de salvamar (atentie daca vii alaturi de copii sau daca nu esti un bun inotator). 

Atunci cand vizitezi Katevasidi Beach, ia cu tine prosop, crema cu factor de protectie ridicat, palarie, dar si apa plata si alte gustari, caci nu vei avea de unde sa le cumperi. 

In apropierea malului, apa poate avea un aspect mai tulbure, din cauza nisipului foarte fin. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Katevasidi Beach

Fiind izolata si cu acces mai dificil, Katevasidi nu are tendinta sa se aglomereze foarte tare, nici macar in plin sezon. 

In intervalul iulie-august, apa marii inregistreaza o medie de 24-25 de grade in aceasta zona, iar temperaturile din atmosfera ating o medie a maximelor de circa 31-32 grade (la umbra). 

Daca vrei totusi sa surprinzi Katevasidi si imprejurimile sale cu mult mai degajate, o idee buna poate fi sa-ti faci vacanta in extrasezon, respectiv fie la final de mai – inceput de iunie (apa marii are intre 19-21 grade), fie la final de septembrie – inceput de octombrie (apa marii are intre 22-24 de grade).

Perioadele de extrasezon au si alte avantaje: obiective turistice mai libere, preturi mai mici la cazare, temperaturi mai placute. 

Alte plaje apropiate de Katevasidi Beach 

Asa cum probabil ti-ai dat seama deja, Katevasidi nu este pentru toate tipurile de turisti. Daca vrei sa incerci si alte plaje frumoase din vecinatate, te poti indrepta relativ repede catre: 

Plaja Agios Stefanos se afla la 3,5 kilometri departare de Katevasidi. In partea stanga a plajei cum privesti marea intalnesti amenajare cu sezlonguri si umbrele, in timp ce segmentul din partea dreapta (dinspre Katevasidi) are un aspect mai salbatic si este lipsit de orice fel de organizare. 

Plaja Loggas este localizata la o distanta similara (3,6 kilometri) insa in directia opusa, catre Capul Drastis. Este formata tot din nisip, are un aspect ingust si un perete stancos pe fundal.

Se poate ajunge la malul marii coborand o panta si apoi o serie de trepte, iar in zona din spate gasesti restaurantul 7th Heaven, cu priveliste superba catre coasta. 

Plaja centrala din Sidari este foarte bine amenajata, are distinctia Blue Flag si se afla la o distanta de 6,3 kilometri departare de Katevasidi Beach.

In zona din spate exista multe restaurante, baruri, centre de sporturi acvatice, magazine – asadar, mai tot confortul si serviciile de care ai putea avea nevoie cat te relaxezi la malul marii. 

Canal D’Amour si Cape Drastis sunt doua alte atractii spectaculoase ce pot fi vazute in zona. 

Cape Drastis

In loc de concluzie

Katevasidi Beach este pentru tine daca esti cazat pe coasta de nord-vest a insulei Corfu si daca preferi sa te bucuri de mare si de soare intr-un cadru cu aspect salbatic, neatins de infrastructura, de servicii si de turism in masa. 

Simti ca e momentul sa-ti rezervi cazare intr-una dintre statiunile acestei insule grecesti? Nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu, pe care le poti accesa rapid apasand butonul de mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?