Lemos Beach, plaja salbatica din cel mai sudic punct al bratului Sithonia

Urmeaza sa pleci in Sithonia Grecia si ti-ai propus sa explorezi acest brat al peninsulei Halkidiki de la un capat la altul? Ei bine, daca preferi plajele salbatice, lipsite de amenajare si cat mai putin atinse de mana omului, Lemos Beach, cea mai sudica plaja a Sithoniei, are toate sansele sa fie pe placul tau. 

Lemos Beach este localizata fix in varful bratului Sithonia, in apropiere de Porto Koufo, si este una dintre cele mai frumoase din punct de vedere al formei si al aspectului. 

Descopera, in cele ce urmeaza, mai multe detalii despre vizita la Lemos Beach, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu zeci de hoteluri si vile din toate statiunile cunoscute ale bratului.

Localizare Lemos Beach si cum poti sa ajungi la aceasta plaja 

Plaja Lemos se afla la 6 kilometri distanta de portul natural Porto Koufo si la 8,5 kilometri de statiunea linistita Toroni

Practic, daca esti cazat in Toroni si vrei sa vii la aceasta plaja, ar trebui sa iei in calcul un drum de aproximativ jumatate de ora, insa e bine sa ai in vedere ca sunt sanse destul de mari sa nu poti ajunge cu masina chiar in dreptul Lemos Beach. 

Din Neos Marmaras si pana la Lemos Beach sunt 29,5 kilometri, iar din Nikiti, statiunea aflata aproape de intrarea pe brat, vorbim deja despre o distanta de circa 50 kilometri pana la aceasta plaja. 

Sarti se afla la 29 kilometri departare de Lemos Beach, distanta ce presupune un drum cu masina de aproximativ 45 minute. 

Trecand si la partea mai putin comoda a vizitei la aceasta plaja, e bine sa stii ca drumul de acces pana la Lemos Beach se afla in conditii foarte vitrege si nu este recomandat decat masinilor 4×4 si, in unele cazuri, nici macar acestora. 

Mergand la sud de Porto Koufo si trecand peste micul lac de acumulare, vei vedea ca exista la un anumit punct un drum care se ramifica. La dreapta catre plaja Marathias, la stanga catre Lemos. Este recomandat sa te opresti in zona punctului de odihna (Rest Point to the Cape Sithonia – marcat pe Harti) si de acolo sa continui pe jos. 

Vei vedea ca exista unele fotografii de la aceasta plaja in care apar si turisti cu masinile parcate pe zona de nisip. Sfatul nostru este sa nu te aventurezi sub nicio forma cu masina pana aici, ci sa o lasi in partea de sus, la aproximativ 1.5 – 2 km distanta de plaja. 

Vei merge mai apoi pe jos cei 2 km, insa daca vii la primele ore ale diminetii, nu vei resimti caldura atat de puternic, iar peisajele din zona cu siguranta te vor face sa gandesti ca plimbarea a meritat 🙂 

Cum arata Lemos Beach si ce sa iei cu tine cand vii aici 

Plaja Lemos este o plaja dubla, practic, o plaja in oglinda, caci are deschidere la mare pe ambele parti. Aspetul o face sa fie cu adevarat spectaculoasa, iar accesul greoi o face sa fie si destul de libera, chiar si in plin sezon. 

Pentru ca este o plaja total lipsita de amenajare si de servicii, este necesar sa vii aici pregatit cu tot ce ai nevoie. Asadar, ia cu tine prosop, umbrela portabila, crema cu factor de protectie, racoritoare si eventual cateva gustari, daca ai in plan sa stai mai mult. 

Plaja Lemos este formata din nisip si este in general lipsita de umbra naturala, lucru pe care e bine sa-l ai in vedere daca nu esti sigur ca vrei sa iei si umbrela cu tine. 

La intrarea in apa exista pietre pe ambele parti ale plajei, motiv pentru care este indicat sa iei cu tine si incaltamintea speciala pentru apa. Locul este potrivit si pentru snorkeling, mai ales in partea stanga a plajei cum intri pe fasia de nisip. 

Din cauza accesului greoi si a serviciilor absente, plaja Lemos nu este neaparat potrivita familiilor cu copii mai mici.

foto articol captura prodi24 youtube

Alte plaje la distante rezonabile fata de Lemos Beach 

Daca drumul pana la Lemos ti se pare greoi sau daca ajungi sa o vezi, insa vrei ca in timpul vacantei tale sa bifezi si alte plaje interesante din aceasta zona, in relativa apropiere mai gasesti si urmatoarele locuri: 

Plaja Marathias, o alta plaja complet neamenajata, fara servicii, formata dintr-un amestec de nisip cu pietris. Este vizitata de regula de catre localnici si nu este aglomerata nici in plin sezon. 

Sunt pietre la intrarea in mare, asadar, ia cu tine si incaltarile potrivite. 

Plaja Porto Koufo se afla la 6 kilometri de Lemos, incepe din zona portului, continua catre sud si este formata din nisip. Are amenajare cu sezlonguri pe unele segmente, dar si cateva baruri si terase in zona din spate. Intrarea in apa este abrupta, asadar, nu este foarte potrivita familiilor cu copii si celor care nu stiu sa inoate. 

Plaja Toroni este una dintre cele mai lungi plaje de nisip din Sithonia, este amenajata in sezon cu sezlonguri si umbrele si are mai multe restaurante si baruri in zona din spate. Intrarea in apa are o panta medie spre abrupta. O gasesti la 8 kilometri departare de Lemos. 

In loc de concluzie

Lemos Beach este, mai mult ca sigur, una dintre cele mai aspectuoase plaje ale bratului Sithonia, iar accesul destul de dificil si distanta mare fata de statiunile dezvoltate o fac sa nu fie atat de vizitata, nici macar in plin sezon.

Daca ai ajuns deja aici sau planuiesti sa dai o fuga in perioada urmatoare, asteptam cu interes si feedback-ul tau si/sau informatii noi de la fata locului. 

Iar daca nu ai gasit inca locul potrivit in care sa te cazezi, nu uita sa arunci o privire si la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Sithonia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?