Porto Koufo Beach, plaja unul golf cu peisaje aparte, ideala pentru cei care vor sa se relaxeze

Printre plajele mai putin cunoscute si mai putin frecventate de catre turisti pe bratul Sithonia se numara si Porto Koufo Beach, plaja portului natural cu acelasi nume, care-ti ofera peisaje absolut idilice si senzatia ca stai asezat pe marginea unui lac, nicidecum la malul marii. 

Fiind intr-o zona relativ lipsita de animatie, Porto Koufo Beach are sanse sa nu fie foarte aglomerata nici macar in varf de sezon, iar mai multe detalii despre acest loc rupt din paradis gasesti in cele ce urmeaza. 

Totodata, pentru ca ne place sa ne ocupam de concedii de la un capat la altul, la noi pe site gasesti si o serie de oferte tentante pentru vacantele in Sithonia, cu zeci de variante de hoteluri si vile din toate statiunile cunoscute ale bratului.

Localizare Porto Koufo Beach si cum poti sa ajungi aici 

Plaja din Porto Koufo se intinde de-a lungul golfului cu acelasi nume, incepand cu zona portului si pana la capatul sudic.

Statiunea linistita Toroni se afla la doar 2.5 kilometri departare, iar animatul Neos Marmaras este localizat la 25 kilometri distanta, ceea ce inseamna ca intre cele doua ar trebui sa faci, cu masina, in jur de 25-30 minute. 

Din Nikiti si pana la Porto Koufo Beach sunt 45 kilometri, insa vestea buna e ca poti ajunge aici si cu autobuzele locale KTEL care circula intre statiunile din Halkidiki si catre Salonic. 

Poti verifica orarul autobuzelor si pretul curselor pe acest site, selectand traducerea in limba romana sau in limba engleza.

Spre exemplu, din Neos Marmaras si pana in Porto Koufo vei face in jur de 45 minute pe drum cu autobuzul, iar pretul unei calatorii este de 2.30 euro. 

Din Toroni si pana aici, tariful pentru o persoana este de 1.60 euro, iar durata calatoriei este de doar 5 minute. 

Pentru cei care vin aici cu masina, exista locuri de parcare in zona din spatele plajei, de-a lungul drumului.  

Cum arata Porto Koufo Beach, ce servicii exista si ce poti sa faci la aceasta plaja 

Plaja Porto Koufo este o plaja de lungime medie, cu aspect destul de ingust si formata din nisip. 

Golful are un aspect iesit din comun, iesirea sa catre mare fiind foarte stransa, motiv pentru care te vei putea bucura aici de acea senzatie ca faci plaja pe marginea unui lac ☺

Chiar si in plin sezon, sunt sanse sa o prinzi mai libera, pentru ca locul este lipsit de animatie. 

E bine de stiut ca intrarea in apa este destul de abrupta la Porto Koufo Beach, motiv pentru care se recomanda precautie in cazul in care vii aici insotit de copii sau daca nu esti un bun inotator. 

Cei care au fost aici in iulie 2023 descriu plaja ca fiind curata, cu o apa cristalina, in nuante de turcoaz – smarald. 

Primii 2-3 metri din apa sunt cu pietre, iar mai apoi urmeaza o portiune de nisip. De aceea, este recomandat sa ai la tine si incaltamintea speciala pentru apa. 

Exista atat zone de plaja libera la Porto Koufo Beach, cat si zone amenajate cu sezlonguri si umbrele, in general in fata unitatilor de cazare din prima linie. 

Pentru a ocupa sezlong, este in general nevoie sa faci consumatie de la beach barul din spate (in jur de 5-10 euro/persoana). 

Locul este potrivit si pentru diferite sporturi acvatice precum snorkeling, scuba diving si yachting. Din zona micului port pot fi inchiriate ambarcatiuni si tot aici vei gasi si o serie de restaurante foarte apreciate (Restaurant Porto Marina, Taverna Tzitzikas, Restaurant “O Pefkos” si altele). 

Alte plaje apropiate de Porto Koufo Beach 

Daca ti-ai propus ca in fiecare zi sa vizitezi o plaja noua si urmeaza sa te cazezi in aceasta zona, e bine de stiut ca la distante rezonabile fata de Porto Koufo Beach se mai afla si urmatoarele locuri: 

Plaja Toroni este urmatoarea dupa Porto Koufo cum mergi catre nord. Este una dintre cele mai lungi plaje din Sithonia, formata din nisip si amenajata pe multe dintre portiunile sale cu sezlonguri si umbrele. 

Exista restaurante, baruri si terase in zona din spate, iar intrarea in mare este, si in acest caz, relativ abrupta. 

Plaja Tristinika este continuarea plajei Toroni cum tii directia nordului, ideala pentru cei care vor sa se relaxeze si mai putin amenajata in comparatie cu Toroni Beach. 

In capatul din dreapta al plajei gasesti un beach bar destul de popular – Ethnik Beach Bar, in apropierea caruia exista si o zona organizata cu sezlonguri si umbrele. 

Plaja Aretes este localizata la 9 kilometri departare de Porto Koufo Beach, se intinde pe aproximativ jumatate de kilometru si este in mare parte neamenajata, exceptand zona de sud unde exista ceva organizare cu sezlonguri. 

In loc de concluzie

Porto Koufo Beach este o plaja potrivita in mod special celor care vor sa se bucure de liniste si de relaxare, cu mentiunea ca are o intrare mai abrupta in mare, ceea ce ar putea sa o faca mai putin corespunzatoare pentru familiile cu copii. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, de unde poti selecta rapid, in doar cativa pasi simpli, exact ce ti se potriveste mai bine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?