Marathias Beach Sithonia, plaja mai putin cunoscuta din zona Porto Koufo

Esti fan plaje cu aspect salbatic si preferi sa te relaxezi intr-un loc cat mai putin atins de mana omului? Marathias Beach Sithonia poate fi una dintre variantele de plaja pe care le ai la indemana in zona Porto Koufo, complet lipsita de amenajare si mai tot timpul libera. 

Sigur, nu putem spune ca Marathias se numara printre cele mai aspectuoase plaje ale Sithoniei, insa daca ai nevoie de un loc in care sa faci snorkeling si in care sa te relaxezi fara sa auzi muzica in boxe, poti face o oprire si aici. 

Gasesti mai jos principalele caracteristici ale plajei Marathias din Halkidiki, iar la noi pe site si unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu zeci de variante din care sa alegi ce ti se potriveste mai bine.

HINT: Exista plaje cu aceeasi denumire si in Corfu, dar si in Zakynthos. Iti vom spune sincer ca ambele arata ceva mai bine decat cea din Sithonia, insa daca vrei sa cauti mai multe imagini cu plaja din acest articol, e bine sa incluzi in search-ul tau si cuvantul “Sithonia”, pentru a te asigura ca privesti imagini de unde trebuie 🙂 

Localizare Marathias Beach Sithonia si cum ajungi aici 

Plaja Marathias se afla la sud de Porto Koufo si la o distanta de circa 3,9 kilometri de acest golf idilic. 

Este una dintre plajele foarte apropiate de Capul Sithonia, asadar, de cel mai sudic punct al bratului. 

Din Toroni si pana la Marathias Beach sunt 6,4 kilometri, ceea ce inseamna ca vei face pe drum, cu masina, in jur de 15 minute intre cele doua. 

Neos Maramaras este localizat la 27,4 kilometri distanta de Marathias, iar statiunea Nikiti la 47 kilometri departare. Totusi, ceva ne spune ca daca vei fi cazat in vreuna dintre aceste zone, nu ai avea de ce sa bati drumul tocmai pana la Marathias. 

In general, aceasta plaja este frecventata de catre localnicii din zona Porto Koufo. Dupa ce treci de lacul de acumulare din Porto Koufo, indreptandu-te spre sud, urmezi drumul aproximativ un kilometru pana ajungi in ceea ce pare un mic cartier rezidential (il vei vedea in dreapta ta). De aici, vei urma un drum care trece pe langa case si care duce spre plaja Marathias.  

Drumul de acces secundar catre plaja nu s-ar afla in cele mai bune conditii, asadar, iti recomandam sa conduci prudent si sa reduci viteza. 

Respecta insemnele cu proprietate privata si nu lasa bunuri la vedere in masina atunci cand pleci la plaja. 

Cum arata Marathias Beach si ce sa iei cu tine cand vii la aceasta plaja 

Marathias Beach Sithonia este o plaja complet lipsita de servicii si de amenajare, lucru pe care e bine sa-l ai in vedere daca simti nevoia totusi de confort atunci cand te relaxezi la malul marii. 

Asadar, cand vii aici, ia cu tine toate cele necesare: prosop, umbrela, crema cu factor de protectie, sapca, racoritoare, gustari, caci nu vei gasi niciun fel de magazin/bar in zona ca sa te poti aproviziona. 

Totodata, se recomanda sa ai la tine si incaltarile speciale pentru apa, caci la intrarea in mare exista pietre din belsug. 

Marathias Beach este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris si este un loc potrivit celor care vor sa practice snorkeling. 

Marea este in general linistita aici, iar vizibilitatea sub apa este buna, plus ca zona are un aspect stancos, ceea ce faciliteaza prezenta vietuitoarelor subacvatice 🙂 

Alte plaje apropiate de Marathias Beach

Daca ai ajuns la Marathias si simti ca nu e pentru tine sau ti-ai propus sa vizitezi cat mai multe dintre plajele acestei zone, e bine de stiut ca in relativa apropiere mai gasesti si urmatoarele locuri: 

Plaja Porto Koufo se intinde de-a lungul golfului cu acelasi nume, incepand din port si pana in extremitatea sudica. Este formata din nisip si partial amenajata cu sezlonguri si umbrele, in dreptul unor baruri sau unitati de cazare aflate in prima linie. 

Si in acest caz, locul este bun pentru snorkeling. E bine sa ai in vedere ca intrarea in apa este destul de abrupta la Porto Koufo. 

Plaja Toroni este localizata la 5,8 kilometri departare de Marathias, este una dintre cele mai lungi din Sithonia si este formata tot din nisip. Pe cele mai multe portiuni este organizata cu sezlonguri si umbrele, iar in zona din spate gasesti suficient de multe terase, taverne si baruri. Si in acest caz, intrarea in mare are o panta medie spre abrupta. 

Plaja Tristinika se afla in continuarea plajei Toroni cum mergi catre nord, este mai putin amenajata, iar in capatul din dreapta al fasiei de nisip gasesti si un beach bar destul de popular – Ethnik Beach Bar, in dreptul caruia exista, de regula, si organizare cu sezlonguri si umbrele. 

In loc de concluzie,

Marathias Beach Sithonia poate fi o varianta ok de plaja pentru cei care vor sa stea cat mai feriti de aglomeratie si de galagie, insa cu siguranta nu se numara printre cele mai bune plaje ale bratului si are o serie de minusuri la capitolul organizare si aspect. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu zeci de hoteluri si vile din toate statiunile cunoscute!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?