Concediu in Leptokaria, Grecia. Cum sunt hotelurile, plaja si vremea in micul sat pescaresc devenit statiune turistica

Leptokaria este un fost sat pescaresc de la poalele Muntelui Olimp, devenit, odata cu trecerea anilor, una dintre statiunile de interes de la malul Marii Egee din Grecia.  

Te tenteaza sa-ti petreci vacanta intr-una dintre statiunile mai putin cunoscute, insa destul de ofertante, de pe Riviera Olimpului? Gasesti in acest articol cele mai importante date despre Leptokaria, iar la noi pe site oferte la peste 40 de hoteluri din Riviera Olimpului.

Leptokaria se afla la 33 de kilometri de Paralia Katerini si la 96 de kilometri de Salonic. 

Ce trebuie sa stii despre Leptokaria 

Leptokaria este asezata la poalele Muntelui Olimp, langa ruinele orasului antic Leivithra, locul in care s-ar fi nascut Orfeu. 

In prezent, orasul numara in jur de 4000 de locuitori, insa pe timp de vara devine unul dintre locurile cu deschidere la Marea Egee cu adevarat atractive pentru turisti. 

Cei mai multi dintre turistii care vin in Leptokaria sunt de origine sarba, motiv pentru care vei observa ca unele meniuri sunt scrise in aceasta limba, iar unii localnici chiar au invatat sa se adreseze turistilor in limba sarba. 

Partea de vest a statiunii se mandreste cu o priveliste superba catre Muntele Olimp, iar centrul statiunii gazduieste o sumedenie de restaurante, taverne, terase, baruri si chiar discoteci. 

Chiar daca este o statiune mai retrasa si nu la fel de cunoscuta ca alte locuri de vacanta de pe Riviera Olimpului, Leptokaria este destul de animata pe timp de seara si mai ales in varful sezonului de vara. 

Cum ajungi in Leptokaria

Majoritatea romanilor interesati de vacantele in Leptokaria se indreapta catre aceasta statiune si in general, catre Riviera Olimpului, cu masina personala. Drumul este unul destul de usor, care se poate parcurge intr-o singura zi, iar faptul ca vei avea oricand la dispozitie propria masina pentru a te deplasa catre atractiile intregii zone va reprezenta un plus in ceea ce priveste confortul si libertatea de miscare in vacanta ta din Grecia.

Distanta Bucuresti Leptokaria este de 775 de kilometri, iar drumul se parcurge, de regula, in conditii normale de trafic, in aproximativ 9 ore si jumatate. 

Cel mai scurt si practicat traseu daca pleci din Bucuresti este cel cu iesire din Romania pe la Giurgiu – Ruse – traversarea Bulgariei pe la Sofia – Sandanski – Kulata-Promachonas – Salonic – Katerini – Leptokaria. 

Aeroportul din Salonic se afla la o distanta de 127 de kilometri de Leptokaria. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Meteo Leptokaria. Despre vremea in aceasta statiune de pe Riviera Olimpului

Lunile iulie si august sunt cele mai calduroase in Leptokaria, cu o medie a maximelor de 32 de grade si cu aproximativ 21-23 de grade pe timp de noapte, insa si in luna septembrie vei gasi aici temperaturi destul de placute (intre 25-28 de grade). 

Daca vrei sa prinzi preturi mai bune la cazare si mai putina aglomeratie, e indicat sa alegi fie inceputul lunii iunie, fie a doua jumatate a lunii septembrie, caci statiunea va fi mai aerisita. 

Temperatura apei marii in Leptokaria atinge valori de aproximativ 26 de grade in varf de sezon (lunile iulie si august), iar in septembrie are in jur de 23 de grade. 

Te vei bucura de cele mai multe ore de soare in luna iulie si de cele mai putine sanse de ploaie in luna august, considerata a fi cea mai uscata din an in aceasta regiune. 

Cum este plaja in Leptokaria

Plaja din Leptokaria este in marea sa majoritate din nisip si este premiata Blue Flag, ceea ce inseamna ca vei gasi aici o apa curata si diverse facilitati. Cu toate acestea, e important de stiut ca in unele zone, plaja are si pietris (chiar in zona centrala, asa cum au relatat o parte dintre turistii care au vizitat recent Leptokaria). 

Se intampla ca pe anumite portiuni, la intrarea in apa, sa existe pietre, prin urmare este recomandat sa ai la tine incaltaminte potrivita pentru apa. Spre deosebire de alte statiuni, in Leptokaria apa se adanceste destul de aproape de mal. 

Plaja din Leptokaria are multe portiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele, care nu au un pret fix si care de cele mai multe ori pot fi ocupate in schimbul consumatiei de la barurile de care apartin, practica des intalnita in statiunile grecesti de la malul Marii Egee. 

Vei gasi insa si mai multe zone de plaja libera, unde-ti poti aseza prosopul si umbrela. 

Cazare Leptokaria. Ce hoteluri gasesti aici

La fel ca in multe dintre statiunile de pe Riviera Olimpului, si in Leptokaria majoritatea unitatilor de cazare sunt tot afaceri de familie, de tip studio, vile si hoteluri de 2-3 stele, amplasate pe cateva linii fata de plaja. 

Multe dintre aceste spatii de cazare sunt dotate cu chicineta, iar in Leptokaria exista mai multe supermarketuri si magazine mici de unde-ti poti face aprovizionarea. 

Nefiind inca o zona foarte dezvoltata si saturata din punct de vedere turistic, aici exista si cateva variante de hoteluri tip resort, precum cele de mai jos:

  • Poseidon Palace de 4 stele, la 2 km sud de Leptokaria  
  • Olympian Bay de 4 stele, la 50 de metri de plaja si la 1 km de centrul statiunii 

Gasesti toate aceste oferte, alaturi de multe altele din Riviera Olimpului, la noi pe site.

Poseidon Palace Leptokaria

Ce poti sa faci in Leptokaria si in imprejurimile acestei statiuni

In centrul statiunii exista multe magazine, in timp ce in zona de faleza vei gasi insirate foarte multe restaurante, cu meniuri variate si preturi destul de convenabile. Printre cele mai laudate preparate din Leptokaria sunt placintele – cu carne sau cu branza – le vei gasi la multe dintre patiseriile de aici. Iti recomandam insa sa pastrezi loc si pentru dulciuri, caci prajiturile si in general deserturile grecesti sunt irezistibile. 

In Leptokaria exista un parc cu locuri de joaca pentru copii, iar pe timp de seara si mai ales in varf de sezon, statiunea devine destul de aglomerata si animata. 

Vei gasi si farmacii, un mic centru comercial, benzinarii si supermarket-uri in Leptokaria, iar in fiecare zi de marti se organizeaza in centrul statiunii un targ al producatorilor locali. De aici te poti aproviziona cu masline, ulei, fructe sau legume. 

Muzeul de Istorie Geologica Olympus se afla aproape de centrul statiunii si poate fi vizitat zilnic in intervalele orare 10.00 – 14.00 si 20.00 – 23.00. Daca esti pasionat de roci si fosile descoperite in zona Muntelui Olimp, vei gasi aici o serie de expozitii interesante. 

Fiind localizata pe Riviera Olimpului, la fel ca si in cazul celorlalte statiuni cunoscute din aceasta zona, Leptokaria poate fi un bun punct de plecare catre principalele obiective din apropiere. Vei gasi multe oferte pentru excursii de o zi, precum:

  • Excursie la Meteora
  • Excursie la Salonic
  • Excursie pe Muntele Olimp 
  • Excursie la Castelul Platamonas 
  • Croaziera catre Muntele Athos
  • Croaziera catre insula Skiathos

Daca vrei sa afli mai multe detalii despre excursiile si croazierele organizate in aceasta zona turistica a Greciei, gasesti mai multe informatii in articolul: Excursii optionale din Paralia Katerini. Ce locuri frumoase poti vizita in apropierea acestei statiuni 

meteora grecia
Meteora, Grecia

In concluzie, Leptokaria este una dintre statiunile mai putin cunoscute de pe Riviera Olimpului, insa destul de ofertanta din punct de vedere turistic. Ai multiple optiuni de cazare, restaurante cu mancare buna si preturi accesibile, posibilitatea de distractie dupa lasarea serii si totodata optiunea de a explora usor obiectivele turistice, atractiile si celelalte statiuni din aceasta zona.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?