Limenaria Beach si tot ce trebuie sa stii despre plaja celui de-al doilea oras ca marime din Thassos

Limenaria isi bucura an de an vizitatorii cu o portiune generoasa de plaja, bine organizata si potrivita tuturor preferintelor. Prin urmare, daca ai in plan sa pleci in Thassos si intentionezi sa te cazezi in zona Limenaria sau vrei sa faci un tur al plajelor din sudul insulei, informatiile de mai jos ti-ar putea fi de ajutor. 

Totodata, daca inca mai ai de facut research la capitolul cazare, la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu o multime de propuneri hoteluri din toate statiunile cunoscute ale insulei.

Unde se afla Limenaria Beach si cum ajungi aici 

Limenaria Beach apartine de statiunea (oraselul) cu acelasi nume, localizat in partea de sud-vest a insulei, la 3,7 kilometri de vibranta statiune Potos

Din Limenas (capitala insulei Thassos) si pana la Limenaria Beach sunt in jur de 40 de kilometri, ceea ce inseamna ca vei petrece pe drum aproximativ 45 min – 1 h, in conditii normale de trafic. 

Poti ajunge in Limenaria si cu autobuzul local daca vrei sa nu depinzi de masina. Exista plecari catre acest orasel din Limenas, din Skala Prinos, dar si din Skala Kallirachi, iar programul si tarifele actualizate pot fi consultate aici. Autobuzele publice nu circula duminica, iar pentru ziua de sambata, vei putea observa ca este afisat un program diferit. O cursa cu autobuzul din Limenas si pana in Limenaria costa 4.50 euro/persoana. 

Daca vii cu masina, indiferent din ce zona a insulei ai pleca, pana in Limenaria nu ar trebui sa faci mai mult de o ora. Chiar daca esti cazat in partea opusa a insulei, drumul care inconjoara Thassos-ul este considerat un obiectiv in sine, iar o astfel de experienta iti va permite sa bifezi intr-o singura zi mai multe atractii ale locului. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: De vizitat in Thassos. Cele mai importante atractii din aceasta insula greceasca

Cum arata Limenaria Beach si ce servicii exista la aceasta plaja

Limenaria Beach este descrisa de catre cei care au vizitat-o in ultimii ani ca fiind o plaja potrivita tuturor preferintelor si asta pentru ca are cate ceva de oferit pentru fiecare. 

Plaja din Limenaria este impartita in doua segmente – plaja centrala si plaja lunga care se intinde pana aproape de Trypiti. 

Ambele zone de plaja sunt cu nisip si pietris, iar intrarea in mare este descrisa ca fiind in general lina in Limenaria. 

Cu toate acestea, exista portiuni la Limenaria Beach unde au fost semnalate pietre in mare, asadar e recomandat sa ai la tine incaltamintea speciala pentru apa. 

Plaja se intinde de-a lungul statiunii, portiune pe care vei gasi si organizare cu sezlonguri si umbrele, dar si terase/taverne in spatele plajei, toalete, dusuri si locuri de parcare. 

La extremitati, plaja devine libera, preferata de catre cei care cauta zone mai izolate si mai linistite. 

Cand e mai bine sa vii la Limenaria Beach 

Limenaria Beach face parte din randul plajelor destul de populare ale insulei Thassos, poate si pentru ca apartine de al doilea cel mai mare oras de aici. 

Prin urmare, in plin sezon (lunile iulie-august) sunt sanse sa nu gasesti sezlonguri libere in primele randuri, daca vii la plaja dupa orele 10 – 11. 

Totusi, Limenaria Beach nu se numara printre plajele puternic animate, precum plaja din Potos si nu este nici la fel de cunoscuta precum Giola Thassos, Golden Beach, Marble Beach. Asadar, sunt sanse ca multi dintre turisti sa se indrepte si catre aceste directii. 

Spre extremitatile plajei Limenaria vei gasi intotdeauna suficient loc sa-ti asezi prosopul, asadar nu se pune problema de lipsa de spatiu aici, nici macar in plin sezon. 

Pe de alta parte, daca vii in Thassos in mai, iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie, vei gasi Limenaria Beach mult mai degajata. 

Daca vrei sa tii cont si de prognoza meteo atunci cand iti faci rezervarea pentru vacanta in Thassos, iti recomandam sa citesti si articolul: Vremea Thassos. Cea mai buna perioada pentru o vacanta si alte informatii utile despre prognoza meteo in aceasta insula greceasca

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Alte plaje frumoase din apropiere de Limenaria Beach

Vrei sa te bucuri de mare si de soare si la alte plaje frumoase din aceasta parte a insulei? Poti face un tur in care sa incluzi si urmatoarele locuri: 

Metalia Beach, o plaja speciala, aflata la doar 1,8 kilometri de Limenaria, bine amenajata, cu nisip in nuante rosiatice, dar si stanci la intrarea in apa. 

Tripiti Beach (o vei gasi pe Harti cu denumirea de Paralia Tripiti) se afla la 3,6 kilometri de centrul Limenariei si este asezata intr-un golf ferit. In partea dreapta a plajei exista amenajare cu sezlonguri si umbrele, asadar poti beneficia si aici de o experienta confortabila. 

Pefkari Beach, localizata la 2,6 kilometri de Limenaria, este o alta plaja bine organizata, cu Blue Flag, potrivita pentru familiile cu copii. Intrarea in apa este lina, iar in zona exista mai multe taverne si terase. 

In loc de concluzie

Limenaria Beach este o plaja buna, foarte la indemana pentru cei care sunt cazati in aceasta zona (in special in Limenaria, dar si in imprejurimi), iar faptul ca este localizata aproape de alte plaje interesante ale insulei reprezinta un avantaj, caci poti alterna locurile oricand simti nevoia de o schimbare. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu zeci de hoteluri pentru toate buzunarele si un proces de rezervare extrem de simplu si de rapid!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?