Vizita in Skala Kallirachi Thassos, satul pescaresc devenit atractie pentru turistii dornici de relaxare

Skala Kallirachi este una dintre statiunile localizate pe coasta de vest a insulei Thassos si se caracterizeaza in general printr-o atmosfera linistita, cu optiuni de cazare in studiouri si apartamente, un mic port pescaresc, fiind o alegere buna pentru cei care cauta odihna, nu o viata de noapte activa. 

Vei gasi in cele ce urmeaza toate detaliile de care ai nevoie pentru o experienta de concediu in Skala Kallirachi, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu o multime de hoteluri din care sa-l poti selecta rapid pe cel care ti se potriveste mai bine.

Iar daca faci parte din randul celor exploratori si ai vrea sa bifezi in timpul vacantei cat mai multe dintre atractiile acestei insule grecesti, iti recomandam sa arunci un ochi si pe articolul: De vizitat in Thassos. Cele mai importante atractii din aceasta insula greceasca

Unde se afla Skala Kallirachi si cum ajungi rapid aici din marile statiuni

Skala Kallirachi, cunoscuta si sub denumirea de Skala Kallirachis (asa o vei gasi pe Harti), se afla in vestul insulei Thassos, intre Skala Prinos si Skala Marion

Din Limenas, capitala insulei Thassos, si pana in Skala Kallirachi sunt 23,3 kilometri, ceea ce presupune un drum cu masina de aproximativ jumatate de ora in conditii normale de trafic. 

Cei mai multi dintre turisti sosesc pe insula in portul de feriboturi din Limenas, insa exista si varianta de a veni in Thassos via Kavala-Prinos. In cazul in care se intampla sa optezi pentru a doua varianta, din portul Prinos si pana in Skala Kallirachi vei avea de parcurs o distanta de doar 7,8 kilometri. 

Din Limenaria si pana in Skala Kallirachi sunt in jur de 16 kilometri, iar din Potos (cea mai animata statiune a insulei) si pana aici sunt 19,5 kilometri.

Daca nu te-ai hotarat inca de unde anume sa iei feribotul catre Thassos si este pentru prima oara cand mergi in vacanta aici, ti-ar putea fi de folos articolul: Thassos ferry. Program si preturi pentru trecerea cu feribotul catre insula greceasca

La fel, in cazul unui drum cu masina catre aceasta insula greceasca, te-ai putea folosi si de informatiile de aici: Drumul spre Thassos. Distanta Bucuresti Thassos si cel mai scurt drum pana in aceasta insula greceasca

Ce e important de stiut despre Skala Kallirachi 

Statiunea Skala Kallirachi este corespondenta a satului de munte Kallirachi, localizat putin mai sus, la circa 3 kilometri distanta. 

Este asezata relativ vis-a-vis de orasul Kavala al Greciei continentale, a carui coasta poate fi zarita din aceasta statiune. 

Skala Kallirachi este la origini un sat pescaresc, pe vremuri cu colibe ale pescarilor construite chiar pe malul apei, fiind folosit totodata si ca loc de resedinta in perioada recoltarii maslinelor. 

In prezent, pe timp de iarna, o parte dintre aceste casute de la malul marii sunt inchise, iar proprietarii se retrag in zona de munte odata cu inceputul sezonului rece. 

Inca se mai pescuieste in aceasta zona si se pare ca turismul ocupa locul al doilea in ceea ce priveste sursele de venit ale rezidentilor din Kallirachi. Poate fi o buna alegere de loc de vacanta si pentru iubitorii de pescuit. 

La malul marii vei gasi un port de dimensiuni medii, care gazduieste ambarcatiuni micute (in special barci de pescuit) si barci cu panze. De-a lungul portului exista o faleza cu bancute, leandri si view superb. Tot in aceasta zona vei gasi si cele mai multe restaurante si taverne, iar plaja statiunii este localizata in imediata vecinatate a portului, de-a stanga si de-a dreapta. 

Cazare in Skala Kallirachi 

Nu putem spune ca Skala Kallirachi se bucura de vreo infrastructura hoteliera iesita din comun sau de cele mai multiple optiuni de cazare, insa pentru acei turisti care cauta sa-si petreaca zilele de vacanta intr-un loc mai linistit si fara prea multe servicii si facilitati extra la indemana, aceasta statiune poate fi o alegere convenabila. 

Exista multe camere de inchiriat, studio-uri, apartamente cu chicineta inclusa, cele mai multe in regim self catering. 

Sunt multe vile cu 1,2 sau 3 etaje, majoritatea localizate in apropierea falezei. In general, lipsesc hotelurile (vei gasi una sau doua variante in statiune), iar majoritatea unitatilor de cazare de aici au fie 3 stele, fie sunt neclasificate. 

De asemenea, cele mai multe dintre optiunile de cazare nu au mic dejun inclus, iar daca vrei sa optezi pentru varianta de demipensiune sau chiar regim de cazare all inclusive, cu siguranta va trebui sa te indrepti catre resorturile mari de pe insula, nu foarte multe la numar. 

Un exemplu de hotel mai pretentios, cu demipensiune, localizat relativ aproape de Skala Kallirachi poate fi Hotel Ilio Mare de 5 stele. Il vei gasi la 7,6 kilometri distanta, in directia Skala Prinos. 

Daca nu ai luat inca o decizie cu privire la locul in care urmeaza sa te cazezi in Thassos si vrei sa mai rasfoiesti putin optiunile pe care le ai, iti recomandam sa arunci o privire la noi pe site! 

Skala Kallirachi Beach si alte plaje din apropiere

Statiunea are iesire la mai multe plaje, mai mici sau mai mari, insa ceea ce vei gasi pe harti sub denumirea de Skala Kallirachi Beach se afla in partea dreapta a portului, cum te uiti la mare. 

Skala Kallirachi Beach este o plaja nu foarte lata, formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, amenajata pe anumite portiuni cu sezlonguri si umbrele care pot fi inchiriate, in general in schimbul consumatiei de la bar. 

Intrarea in apa este relativ lina, insa pe anumite portiuni exista si pietre in apa, asadar iti recomandam sa nu uiti acasa incaltamintea speciala pentru apa. 

Majoritatea celor care au lasat review-uri la plaja Skala Kallirachi pe Google spun ca locul este unul curat, ca exista restaurante/taverne in apropiere si ca s-au putut bucura de liniste si de relaxare. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Skala Sotiros Beach se afla la aproximativ 2,5 kilometri distanta de plaja din Skala Kallirachi si poate fi o alta varianta de loc in care sa te bucuri de mare si de soare. Si aici vei gasi sezlonguri si umbrele de inchiriat, dar si terase si taverne in imediata apropiere. Plaja este formata tot dintr-un amestec de nisip cu pietris. 

Platana Beach este localizata la aproximativ 10 kilometri de Skala Kallirachi, are nisip fin, o intrare lina in apa si este potrivita familiilor cu copii. Se parcheaza in zona din spate, la umbra pinilor. 

Platana beach

Ce poti sa faci in Skala Kallirachi 

Daca nu cauti distractie pe timp de noapte si nici prea multa animatie, Skala Kallirachi poate sa fie fix ce ai nevoie de la concediul tau in Thassos. 

In general, majoritatea activitatilor din aceasta statiune se rezuma la plaja, excursii cu barca (pescuit, snorkeling, etc), plimbari prin centru si prin zona portului si bineinteles, mancarea delicioasa de la taverne si restaurante. 

Evident, cele mai multe taverne se afla in zona portului si pentru ca vorbim totusi de o asezare pescareasca, e de la sine inteles ca pestele de toate soiurile nu lipseste din meniu. 

Sunt cateva taverne traditionale grecesti aici, vreo 2 pizzerii, o brutarie in cazul in care ti se face pofta de painea sau de placintele grecesti, dar si cateva mici magazine si un supermarket. 

Gasesti si farmacie in Skala Kallirachi, iar daca urci in satul Kallirachi vei gasi si acolo un magazin cu miere produsa local, dar si un magazin tip fish and grill de unde-ti alegi pestele proaspat din vitrina, urmand ca ulterior sa-ti fie preparat la fata locului (e recomandat sa vii aici dimineata la primele ore pentru a te putea bucura de o intreaga varietate).  

In Skala Kallirachi si mai ales in zona portului sunt organizate pe timp de vara tot felul de evenimente culturale cum ar fi “Sarbatoarea Sardinelor”, celebrata la sfarsit de iulie. Daca se intampla sa nimeresti aici in ultima saptamana din iulie, nu uita sa incerci sardinele la gratar, eventual alaturi de un pahar de vin.

Practic, ce ai mai bun de facut in Skala Kallirachi este sa te bucuri de atmosfera de vacanta, sa mananci bine, sa te relaxezi si sa te odihnesti 🙂 

Sigur ca vei avea oricand la dispozitie varianta de a te indrepta usor catre Limenaria (unde optiunile in materie de activitati turistice sunt ceva mai multe), catre Potos daca vrei sa incerci viata de noapte sau catre alte atractii ale insulei. 

HINT: Daca vrei sa te deplasezi pe insula si altfel decat cu masina personala, ti-ar putea fi de ajutor si informatiile de aici: Transportul local in Thassos. Cum te poti deplasa pe insula daca nu vrei sa depinzi de masina personala

In loc de concluzie

Skala Kallirachi poate fi o alegere buna pentru tine daca esti fan pescuit, daca vrei sa te cazezi intr-o statiune linistita si ferita de aglomeratie sau chiar si daca vrei sa vizitezi un astfel de loc doar pentru o zi. 

Nu uita sa analizezi in detaliu mai multe variante de hoteluri din Thassos inainte sa-l alegi pe cel potrivit cerintelor tale. Gasesti foarte multe propuneri la noi pe site, din toate statiunile cunoscute si cu preturi pentru toate buzunarele!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?