Manastirea Vlacherna, una dintre cele mai fotografiate atractii turistice de pe coasta de est a insulei Corfu

La mica distanta de Corfu Town, intr-o zona linistita si presarata cu peisaje superbe, Manastirea Vlacherna poate face obiectul unei vizite memorabile, cu atat mai mult cu cat se afla in imediata apropiere a unui alt obiectiv de exceptie – insula Pontikonisi. 

Numita si Blachernae, Vlacherna a fost cladita in secolul al XVII-lea si a apartinut familiei Hilikiopoulos-Mantzaros. 

In cele ce urmeaza regasesti mai multe amanunte utile despre vizita la Manastirea Vlacherna, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Unde este Manastirea Vlacherna, cum ajungi si distante din alte statiuni si orase ale insulei

Vlacherna este localizata la doar 5,8 kilometri departare de centrul Corfu Town, iar distanta intre cele doua se poate parcurge cu masina in aproximativ 15-17 minute. 

Este relativ la indemana celor care aleg sa se cazeze chiar in Corfu Town, dar si a celor care au cazare in zonele Gouvia, Perama, Benitses sau chiar si Moraitika

A fost ridicata pe o mica insula aflata la intrarea in vechiul port comercial al orasului Corfu Town (si anticul port Hyllaikos), in apropierea lagunei Halikiopoulo.

A nu se confunda cu Insula Pontikonisi, aflata in imediata vecinatate. 

Aeroportul International Corfu este localizat la doar 4,9 kilometri departare de Vlacherna, iar de la manastire pot fi observate avioanele care trec chiar pe deasupra. 

Distante catre Manastirea Vlacherna din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Dassia – Manastirea Vlacherna: 16 kilometri
  • distanta Moraitika – Manastirea Vlacherna: 22 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Manastirea Vlacherna: 45 kilometri
  • distanta Kavos – Manastirea Vlacherna: 49 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Manastirea Vlacherna: 19 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Manastirea Vlacherna: 27 kilometri
  • distanta Sidari – Manastirea Vlacherna: 41 kilometri

Ce sa stii despre Manastirea Vlacherna si ce poti vedea aici 

Vlacherna atrage sute de turisti zilnic, pe timp de vara, gratie aspectului sau inedit si a locatiei in care a fost ridicata. 

Manastirea ocupa o insula de dimensiuni reduse, conectata de insula Corfu printr-un debarcader de piatra. 

Se distinge printr-un acoperis realizat din tigla cu forma rotunjita si prin peretii sai de-un alb intens, care contrasteaza perfect cu albastrul marii de pe fundal. 

Vlacherna a fost ridicata in secolul al XVII-lea si a functionat drept manastire de maici pana in anul 1980. 

Turistii care vor sa viziteze Vlacherna pot intra in curtea interioara, in biserica, in camera pentru lumanari, dar si in micul magazin cu suveniruri, unde sunt comercializate icoane, mir, magneti, statuete si alte obiecte bisericesti. Intrarea este gratuita, iar una dintre cele mai bune perioade in care poti veni aici este in preajma apusului. Culorile sunt superbe si poti surprinde in fotografii/filmari avioane care aterizeaza sau decoleaza de pe Aeroportul International Corfu. 

Celebrarea anuala a Manastirii Vlacherna are loc pe data de 2 iunie. 

Locul poate deveni ceva mai aglomerat in miez de vara (iulie-august), interval in care insula Corfu primeste si cel mai mare flux de turisti. Cele peste  5200 de recenzii acumulate pe Google confirma faptul ca Vlacherna este unul dintre cele mai intens vizitate obiective de pe coasta de est a insulei.

Alte obiective apropiate de Manastirea Vlacherna 

Un alt aspect important de luat in seama daca ajungi sa vizitezi Vlacherna este faptul ca la distante rezonabile sunt localizate si alte atractii importante. Daca ti-ai propus sa aloci o zi intreaga sau o jumatate de zi pentru plimbari in aceasta zona, mai jos ti-am selectat cateva dintre cele mai interesante locuri in care te poti opri:

Insula Pontikonisi (adesea confundata cu Vlacherna) este situata la doar cateva sute de metri departare. 

Privita de sus, insula are forma unui soarece, iar daca vrei sa o vizitezi, poti lua de la Vlacherna un taxi boat (drumul ar trebui sa coste in jur de 3-5 euro/persoana). Aici te asteapta Capela bizantina Pantokrator. 

Toate atractiile istorice din Corfu Town se vor afla, de asemenea, la mica distanta de Vlacherna. Mentionam aici Fortareata Veche, Fortareata Noua, Piata Spianada, Muzeul de Arheologie din Corfu, promenada Liston, celebra Biserica Sfantul Spiridon, centrul vechi al orasului, Muzeul de Arta Asiatica si multe altele. Desigur, nu le vei putea bifa pe toate intr-o singura zi, insa la noi pe site te asteapta un articol dedicat acestui oras, care te poate ajuta sa faci o selectie in functie de preferinte: Aproape totul despre Corfu Town, capitala insulei Corfu

Palatul Achilleion este localizat la circa 12 kilometri departare de Vlacherna, intr-o zona mai inalta, cu priveliste superba catre coasta. 

A fost cladit in anul 1890 la comanda Imparatesei Austriei si se desfasoara pe o suprafata de aproximativ 200.000 de metri patrati, sub forma unui palat din Grecia Antica. 

Cladirea abunda in picturi si statui ale eroului antic Ahile, prezente atat in sala principala, cat si in gradini. 

In loc de concluzie

Manastirea Vlacherna ramane unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in timpul unei plimbari pe coasta de est a insulei Corfu, cu peisaje minunate si alte atractii in imediata apropiere. 

Daca ai ajuns deja aici, asteptam cu interes parerea ta despre Manastirea Vlacherna, iar daca ti-am starnit interesul pentru concediile in aceasta insula greceasca, intra la noi pe site pentru a vizualiza unele dintre cele mai tari oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?