Albena are prima bibliotecă pe plajă din Europa

Postat de

În staţiunea Albena, dedicată în special familiilor, s-a deschis prima bibliotecă pe plajă nu doar de pe litoralul bulgaresc ci chiar din Uniunea Europeană și a treia la nivel mondial. Aceasta este situată în apropiere de hotelul “Kaliopa”, iar pe rafturi sunt dispuse peste 2500 de volume traduse în mai mult de 10 de limbi.

Accesul la biblioteca este gratuită. Titlurile sunt atent selectate pentru toate gusturile – romane clasice, thriller-uri, lecturi, romantice, memorii. În special pentru turiştii străini, biblioteca oferă colecţia de povestiri semnate de Iordan Yovkov şi intitulată “Albena”, publicată în şase limbi.

Biblioteca de pe plajă este fabricată dintr-un material rezistent la vânt puternic și la soarele extrem, iar în timpul ploilor, cărţile vor fi protejate cu o folie de vinil, fixată cu un fermoar, a declarat Herman Kompernas – manager de proiect în cadrul societăţii Albena. Rafturile sunt marcate cu steaguri naţionale, în funcţie de limba în care sunt traduse cărţile. Turiştii vor putea împrumuta gratuit o carte, fără un card de bibliotecă. În cazul în care nu au citit cartea şi o păstrează, ei pot lăsa propria lor carte, în schimb, în ​​scopul de a diversifica colecţia. Astfel, biblioteca va fi umplută permanent cu titluri noi.

“Astăzi, în era informatizării în masă şi a high-tech, ne întoarcem la tradiţii şi adăugăm o altă frumoasă amprentă plajei noastre. O şansă pentru turiştii noştri de a se bucura nu numai de soare, dar şi de briza mării, citind o carte bună. Să ne dezvoltăm această idee împreună cu oaspeţii noştri, care vor dona cărţi şi anul viitor pentru a adăuga încă 2 sau 3 module, astfel încât să permitem oaspeţilor hotelurilor noastre să profite de bibliotecă “, a declarat, la inaugurarea bibliotecii de pe plajă Margita Todorova – directorul de marketing şi vânzari al staţiunii Albena.

“Pentru prima oară avem o bibliotecă pe plajă al cărui scop este acela de a promova lectura şi de a distra turiştii. Le doresc tuturor cititorilor să-şi găsească aici cartea vieţii”, a declarat Victoria Biserova, cea căreia îi aparţine ideea, editor și consultant al societăţii Albena. Biblioteca de pe plajă are 12 de metri liniari şi 140 de rafturi cu o capacitate de a colecta peste 4.000 de volume.

Consultanţii Travel Planner vă reamintesc că Albena  este o staţiune ideală pentru familişti – poti sa vezi aici mai multe informatii. Cu cele aproape 40 de hoteluri all inclusive Albena are o plaja lată, o rezervaţie naturală – Baltata – în partea sudică, şi multe spaţii verzi, plus terenuri de sport.

Această bibliotecă constituie o sursă bine venită atât de petrecere a timpului liber, cât şi de educaţie, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii.

Alte articole despre Albena:

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?