Salonikios Beach Thassos, plaja ideala pentru snorkeling din apropiere de Potos

Salonikios Beach este una dintre plajele sudice ale insulei Thassos, localizata destul de aproape de vibranta statiune Potos, dar si de una dintre cele mai incantatoare atractii naturale ale insulei, Giola. 

Salonikios Beach este localizata intr-o zona stancoasa, unde tarmul are un aspect mai fragmentat, si este potrivita in mod special celor care vor sa observe viata marina facand snorkeling, dar si celor care vor sa se bucure de un loc linistit la malul marii. 

Descopera plaja Salonikios in cele ce urmeaza, iar la noi pe site descopera unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu hoteluri pentru toate buzunarele si un proces de rezervare extrem de simplu si rapid.

HINT: Vrei sa pleci catre Thassos cu lectia gata invatata la capitolul plaje? Iti recomandam sa arunci o privire si pe informatiile de aici: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Localizare Salonikios Beach si cum poti ajunge aici

Plaja Salonikios se afla in cel mai sudic punct al insulei Thassos, la o distanta de 7 kilometri de statiunea animata Potos si la aproximativ 10 kilometri de Limenaria, al doilea oras ca marime din insula. 

Statiunea Skala Marion se afla la 17,9 kilometri de Salonikios Beach, iar capitala insulei (Limenas), la o distanta de 50 de kilometri (diametral opus). 

Practic, daca esti cazat in Limenas si vrei sa vezi atractiile din sudul insulei Thassos, ia in calcul minimum o ora petrecuta pe drum daca vii cu masina, in conditii normale de trafic. Drumul nu este totusi unul lung si din punct de vedere al peisajelor, merita facut. Drumul care inconjoara insula Thassos este perceput ca o atractie in sine, asa ca daca te numeri printre cei mai exploratori, poti face intr-o zi si o astfel de plimbare, caci te poti opri la multe dintre atractiile de aici. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: De vizitat in Thassos. Cele mai importante atractii din aceasta insula greceasca

Revenind la Salonikios Beach, cei care au vizitat-o in ultimii ani spun ca locurile de parcare sunt limitate, iar drumul secundar de pamant care coboara catre aceasta plaja se afla in conditii destul de vitrege. Totodata, daca se intampla ca afara sa fie nori si sanse de ploaie, este recomandat sa nu mergi cu masina pana la capatul drumului de pamant (cat mai aproape de plaja), caci e posibil sa nu mai poti urca inapoi. 

Daca te afli in Thassos in plin sezon (lunile iulie si august) si vrei sa faci o vizita la Salonikios Beach, e de preferat sa vii aici la primele ore ale diminetii pentru a nu te enerva cu locurile de parcare 🙂 

Cum arata Salonikios Beach, ce servicii gasesti aici si cui i se potriveste

Chiar daca are un aspect usor mai salbatic, Salonikios Beach este o plaja amenajata cu sezlonguri, umbrele si baldachine care pot fi inchiriate in schimbul consumatiei de la bar. Amenajarea de aici poate parea modesta, desi multi spun ca este fix ce ai putea avea nevoie pentru o experienta relaxanta. 

In linii generale, plaja Salonikios este potrivita tuturor tipurilor de turisti, insa in mod special celor care stiu sa inoate bine si celor care adora sa faca snorkeling. 

Intrarea in apa este lina pe anumite segmente la Salonikios Beach, ceea ce o face sa fie prietenoasa si cu familiile cu copii, insa pe multe dintre portiunile sale apropiate de mal exista stanci, pietre (si implicit arici de mare), terenul fiind totusi unul accidentat. Se recomanda astfel incaltamintea speciala pentru apa si un plus de atentie catre cei mici. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

La extremitati exista stanci, de pe care unii turisti mai fac si sarituri in apa (ceea ce nu-ti recomandam pentru ca in apa exista, de asemenea, foarte multe pietre), iar cei care vin echipati cu ochelari si teava pot face snorkeling aici.

Apa este foarte limpede si curata, iar gratie zonelor stancoase, exista si mult mai multe sanse sa poti observa vietuitoarele marine (caracatite, diferite soiuri de pesti, etc). 

La Salonikios Beach te vei putea bucura de o atmosfera linistita, iar in apropiere vei gasi si un loc de luat masa (cu preparate la gratar, frigarui, salata greceasca, sandwich-uri, salata de fructe, etc). 

Alte plaje si atractii la malul marii in apropiere de Salonikios Beach

Sigur, Salonikios Beach nu este singura plaja care merita incercata in partea de sud a insulei Thassos. Daca esti cazat in Potos sau in Limenaria sau daca pur si simplu ai in plan sa aloci o zi intreaga pentru a explora atractiile acestei zone, te mai poti orienta catre: 

Giola Thassos – cunoscuta si sub denumirea de “Piscina sirenelor” si considerata una dintre cele mai frumoase atractii ale insulei, Giola este o piscina formata natural, inconjurata de legende, dar si deosebit de vizitata in plin sezon. Locul are un aspect stancos si nu este recomandat familiilor cu copii de varste micute. Intrarea si iesirea din piscina naturala sunt destul de solicitante, iar apa are o adancime de 3-4 metri la Giola, ceea ce inseamna ca e nevoie sa stii sa inoti pentru a face o baie aici. 

O vei gasi la doar 5,2 kilometri de plaja Salonikios, asadar la un drum cu masina de aproximativ 10 minute intr-o zi fara trafic. 

Psili Ammos Beach este o plaja foarte bine organizata, aflata la mica distanta de Salonikios Beach (sunt doar 2,6 kilometri intre cele doua). Plaja este destul de lata, localizata intr-un golf ferit, cu zone libere la extremitati si umbrele si sezlonguri de inchiriat in zona centrala. Apa de aici este turcoaz, iar plaja este de nisip. 

Agia Anna Beach este o alta varianta de plaja apropiata de Potos si implicit de Salonikios Beach, la doar 3,3 kilometri distanta. In acest caz, vorbim despre o plaja mai retrasa, mai putin cunoscuta si cu un acces ceva mai dificil. Exista umbrele si sezlonguri de inchiriat, insa nu multe la numar, din cauza spatiului limitat. La intrarea in apa au fost semnalate pietre pe anumite portiuni, asadar nu uita incaltamintea speciala in cazul in care vrei sa te balacesti aici. 

Notos Beach este la 4,3 kilometri distanta de Salonikios Beach, este tot o plaja de dimensiuni mici, insa bine organizata. Devine aglomerata in plin sezon (sezlongurile se ocupa repede, la fel si locurile de parcare). Pe plaja exista si un mic bar. 

Relativ aproape vei gasi si plajele care deservesc satului-statiune Astris, respectiv plaja Astrida, plaja Astris si plaja Marley.

In loc de concluzie

Salonikios Beach face parte din randul plajelor care merita bifate daca te vei plimba in sudul insulei Thassos, iar in cazul in care ai fost aici si ti-a placut ceva anume, asteptam cu mult interes sa ne dai de veste.

Bineinteles, iti readucem aminte ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Thassos, cu hoteluri bune din toate statiunile cunoscute, inclusiv in zona de sud a insulei!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?