Astrida Beach Thassos, o plaja cu nisip ascunsa intr-un mic golf din sudul insulei

Astrida Beach este una dintre plajele localizate in apropierea satului Astris (cunoscut si cu numele de Astrida), se afla intr-un golfulet retras si este diferita de Astris Beach, un alt loc interesant de la malul marii, din aceasta zona. 

Astrida Beach este o plaja organizata si este potrivita celor care exploreaza coasta de sud a insulei Thassos, celor care sunt cazati in Astris, familiilor cu copii si celor care vor neaparat sa se relaxeze pe o plaja de nisip.

In cele ce urmeaza gasesti mai multe detalii despre tot ce inseamna o vizita la Astrida Beach, iar la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu zeci de hoteluri din toate statiunile cunoscute ale insulei.

Unde se afla Astrida Beach si cum ajungi la aceasta plaja 

Plaja Astrida este localizata in partea de sud a insulei Thassos, destul de aproape de cea mai animata statiune – Potos (distanta intre cele doua este de 5,2 kilometri). Din Limenaria, al doilea oras ca marime din insula, si pana la Astrida Beach sunt 8,8 kilometri, iar daca vii din Skala Marion catre aceasta plaja ai de parcurs 16,6 kilometri. 

Daca se intampla sa fii cazat in Limenas (capitala insulei) si sa vrei pentru o zi sa vizitezi atractiile din sud, pana la Astrida Beach ai de mers 45,9 kilometri daca vii pe coasta de est a insulei, iar din zona Golden Beach si pana aici ai ceva mai putin, respectiv 35,4 kilometri. 

Astrida Beach este una dintre plajele care apartin, intr-o mare masura, de satul-statiune Astris, alaturi de plaja Astris si plaja Marley din aceasta zona. Acestora li se alatura si plaja Psili Ammos din golful vecin, insa despre toate aceste plaje apropiate vom discuta putin mai jos, intr-o sectiune separata. In zona din spatele plajei exista locuri de parcare.  

Cum arata Astrida Beach. Ce servicii si facilitati gasesti aici 

Astrida Beach are dimensiuni medii, este de nisip si este amenajata cu sezlonguri si umbrele ce pot fi inchiriate in schimbul consumatiei de la bar. Plaja este descrisa de catre turistii care au vizitat-o in ultimii ani ca fiind curata, iar intrarea in apa este lina. Cu toate acestea, in zona s-au inregistrat curenti marini mai puternici decat in alte parti ale insulei, motiv pentru care este recomandat sa fii mai precaut. 

La circa 20-30 de metri de la intrarea in mare poti intalni pietre pe fundul apei, asa ca te sfatuim sa iei cu tine si incaltamintea speciala. 

In zona din spatele plajei este amenajat un teren de volei, iar in partea stanga cum te uiti la mare exista un bar-restaurant care poarta numele plajei. De aici iti poti lua racoritoare si cateva feluri de gustari si preparate rapide.

La Astrida Beach vei gasi si cabine de schimb, dusuri si toaleta. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Astrida Beach

Plaja Astrida nu se numara printre cele mai faimoase de pe insula, mai ales ca nu are dimensiuni foarte mari. Cu toate acestea, e posibil ca in plin sezon (iulie-august) sa nu gasesti sezlong la orice ora din zi la Astrida Beach. Te sfatuim sa vii la primele ore ale diminetii, pentru a prinde loc acolo unde-ti place mai mult. 

Daca iti faci vacanta in Thassos in mai, iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie, ai toate sansele sa gasesti Astrida Beach extrem de linistita si sa te bucuri de toata relaxarea de care ai nevoie. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Mai mult, in iunie, apa marii in Thassos are o temperatura medie de 22 de grade, iar in septembrie, aceeasi medie atinge 23 de grade, ceea ce inseamna ca si in aceste perioade te poti bucura de conditii numai bune pentru balaceala. 

Daca nu ai luat inca o decizie cu privire la perioada in care vei pleca in Thassos si vrei sa te orientezi si in functie de media temperaturilor din ultimii ani, te-ar putea interesa si articolul: Vremea Thassos. Cea mai buna perioada pentru o vacanta si alte informatii utile despre prognoza meteo in aceasta insula greceasca

Alte plaje in apropiere de Astrida Beach 

Daca vrei sa testezi si alte locuri la malul marii din apropierea plajei Astrida, te mai poti orienta usor catre unul sau mai multe dintre urmatoarele: 

Psili Ammos Beach, aflata la doar 850 metri distanta in partea dreapta cum te uiti la mare, este o plaja bine organizata, destul de generoasa ca si dimensiuni. Vei gasi sezlonguri de inchiriat, dar si un bar si un restaurant pescaresc in imediata apropiere. 

Plaja Astris este localizata in stanga plajei Astrida, in golful vecin si la o distanta de doar 400-500 metri. Este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, este organizata, insa atentie la curentii puternici care se formeaza uneori in mare. 

Agia Anna Beach este la 1,6 kilometri distanta de Astrida, este o plaja mai mereu libera, insa accesul este putin mai dificil. Plaja este marginita de stanci si este amenajata cu sezlonguri si umbrele, e drept, putine la numar. 

Salonikios Beach se numara printre plajele apropiate de Astrida Beach (doar 2 kilometri distanta intre cele doua) si este potrivita pentru cei care iubesc sa faca snorkeling. Zona este destul de stancoasa (exista pietre la intrarea in mare), apa este limpede, aceste elemente favorizand observarea mai usoara a vietii marine. Si pe aceasta plaja vei gasi sezlonguri de inchiriat. 

In loc de concluzie

Astrida Beach poate fi o varianta buna de plaja daca esti cazat in satul Astris sau daca ai in plan sa te bucuri de cateva ore de soare la malul marii in sudul insulei Thassos. Mai mult, are avantajul de a fi inconjurata si de alte variante de plaje si de a fi localizata destul de aproape de Limenaria, Potos si Giola Thassos, piscina naturala formata in stanca. 

Daca nu ai gasit inca locul ideal de cazare in Thassos, te asteptam la noi pe site cu unele dintre cele mai tari oferte si variante de hoteluri pentru toate buzunarele!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?