Despre plaja Sveti Vlas. Cum este amenajata si ce servicii gasesti aici

Plaja statiunii Sveti Vlas este aleasa in mod deosebit de catre turistii care cauta relaxare si liniste, pentru ca se afla intr-o zona mai retrasa si mai putin animata a litoralului bulgaresc. Cu toate acestea,  Sveti Vlas Beach nu este lipsita de organizare, de restaurante si de hoteluri in imediata apropiere, ceea ce o face sa fie destul de cautata odata cu inceputul sezonului cald.

Descopera, in cele ce urmeaza, care sunt toate variantele de plaja pe care lei vei gasi in aceasta statiune, dar si in imediata apropiere, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacanta Sveti Vlas, cu o serie de hoteluri interesante din care sa-l poti selecta rapid si simplu pe cel potrivit tie!

Unde este localizata plaja Sveti Vlas si cum ajungi aici

Plaja centrala a statiunii Sveti Vlas si totodata cea mai mare dintre cele 4 variante de plaja disponibile aici se afla la o distanta de circa 600 metri de centrul statiunii si in partea dreapta a portului cum te uiti la mare. 

Daca vei fi cazat in statiune, e bine de stiut ca exista destul de multe hoteluri pozitionate in prima linie, astfel incat sa ajungi rapid la plaja. 

Daca vei avea cazare intr-o statiune invecinata, insa ai in plan sa petreci o zi si la plaja Sveti Vlas, o vei gasi pe Harti sub denumirea de “Beach – Sveti Vlas”, acesta fiind segmentul central si totodata cel mai mare din statiune. 

Plaja Sveti Vlas se afla la 5,4 kilometri de mult mai animatul Sunny Beach, iar intre cele doua ar trebui sa faci cu masina in jur de 10-15 minute, intr-o zi fara trafic intens. 

Din Nessebar si pana aici sunt in jur de 13 kilometri de parcurs, iar daca vii din directia opusa, cum ar fi spre exemplu din Elenite, vei avea de parcurs 4,4 kilometri. 

sub bulgaria sveti vlas

Cum arata plaja Sveti Vlas si ce alte segmente de plaja mai sunt in statiune

Statiunea Sveti Vlas isi intampina turistii cu 4 variante de plaja, care masoara impreuna in jur de 1,5 kilometri lungime. 

Plaja centrala Sveti Vlas este cea mai mare si totodata cea mai lata, este formata din nisip, marginita de diguri, si este amenajata cu sezlonguri si umbrele. In zona din spatele acestei plaje se afla mai multe restaurante, iar daca ai in plan sa iei masa in statiune, la noi pe blog te asteapta si o lista a restaurantelor bune de aici: Restaurante in Sveti Vlas. Care sunt locurile cu recomandari din aceasta statiune bulgareasca si ce poti manca la fiecare dintre ele

Dupa ce treci de port, in partea stanga cum te uiti la mare, vei mai gasi o alta plaja, de dimensiuni mai micute, care este marcata pe Harti cu denumirea de “North Beach“. Si in acest caz exista organizare cu sezlonguri si umbrele, locuri de luat masa, asadar, cadrul perfect pentru toata relaxarea de care ai nevoie. 

O a treia varianta de plaja in Sveti Vlas este si mai departe de “North Beach”, tot in partea stanga cum te uiti la mare, marcata pe Harti cu numele de “beach Sveti Vlas East”. Plaja de aici este mai ingusta, are un centru de sporturi acvatice si un beach bar si este, in general, cea mai linistita dintre toate. 

A patra varianta de plaja in Sveti Vlas mai poate fi un micut segment localizat in directia Sunny Beach, plaja care poate fi gasita dupa cautarea “Aloha Beach Bar” – un barulet amenajat aici. Si in acest caz, vorbim despre un loc mai putin vizitat in masa. 

sveti vlas bulgaria

Cea mai buna perioada pentru o vizita la plaja Sveti Vlas

Daca pui la cale o vacanta care implica relaxare la plaja Sveti Vlas, e bine sa ai in vedere faptul ca aceasta statiune este cu mult mai putin vizitata comparativ cu vecina sa – Sunny Beach. Pe de alta parte, si dimensiunile plajei Sveti Vlas sunt cu mult mai reduse in comparatie cu plaja statiunii vecine, care masoara nu mai putin de 8 kilometri in lungime.

Asadar, fiind vorba de un spatiu mai micut destinat plajei, ia in considerare ca in lunile iulie si august, statiunea va fi ceva mai aglomerata, in timp ce in iunie si incepand cu luna septembrie, linistea ar trebui sa fie acasa la ea in Sveti Vlas. 

In septembrie, media maximelor se invarte in jurul a 24 de grade in Sveti Vlas, iar apa marii atinge o temperatura medie de 22 de grade, ceea ce o poate face sa fie inca buna pentru balaceala. 

Alte locuri la malul marii in apropiere de plaja Sveti Vlas

Daca esti cazat in zona Sveti Vlas si vrei sa incerci si alte plaje bune din imprejurimi, te mai poti indrepta rapid catre una dintre urmatoarele variante:

Plaja din Sunny Beach – o plaja foarte lunga, animata, cu nisip fin si o multime de oportunitati in ceea ce priveste sporturile de apa. Sunny Beach ramane cea mai vibranta statiune de pe litoralul bulgaresc, iar daca te numeri printre cei dornici de petreceri la malul marii, acesta ar putea fi unul dintre cele mai bune locuri pentru tine. 

sunny beach bulgaria

Plaja din Nessebar mai este o alta varianta apropiata de Sveti Vlas, iar aici te poti bucura de doua segmente: cel din nord, care face legatura intre Nessebar si Sunny Beach, si cel din sud, care are o lungime de aproximativ 2 kilometri. Ambele au atat portiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele, cat si zone de plaja libera. 

Irakli Beach, o plaja cu aspect salbatic si deosebit de linistita, se afla la 30 kilometri departare de Sveti Vlas si mai poate fi o optiune buna pentru tine daca esti in cautare de liniste si vrei sa fii inconjurat de natura in adevaratul sens al cuvantului. 

Te-ar mai putea interesa si: Obiective turistice Sveti Vlas Bulgaria. Care sunt cele mai interesante locuri de vizitat in apropierea acestei statiuni

In loc de concluzie

Plaja Sveti Vlas este o varianta buna de loc in care sa te bucuri de mare si de soare daca te numeri printre cei care prefera statiunile mai linistite, iar in cazul in care vrei sa experimentezi si alte plaje bune din imediata apropiere, ai avantajul de a fi aproape de unele dintre cele mai interesante plaje ale litoralului bulgaresc. 

Nu uita ca la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai tentante oferte pentru vacantele in Sveti Vlas, iar procesul de rezervare este cat se poate de simplu si de rapid!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?