Obiective turistice Sveti Vlas Bulgaria. Care sunt cele mai interesante locuri de vizitat in apropierea acestei statiuni

sub bulgaria sveti vlas

Una dintre cele mai linistite si mai relaxante statiuni ale litoralului bulgaresc, Sveti Vlas are avantajul de a fi localizata intr-o zona foarte ofertanta la capitolul atractii naturale.

Bineinteles, acestora li se adauga si obiectivele incarcate cu sute si chiar mii de ani de istorie, precum orasul vechi Nessebar, care este atat de aproape de Sveti Vlas incat ar fi pacat sa nu-i acorzi o sansa, eventual pe timp de seara, cand e si mai fermecator. 

Gasesti mai jos o lista a celor mai interesante obiective turistice Sveti Vlas Bulgaria, incepand cu cele pe care le vei gasi chiar in statiune si continuand cu cele din vecinatate, iar daca vrei sa le bifezi in majoritate, ia in considerare un concediu de minimum 7 zile in zona 🙂 

La noi pe site gasesti si o serie de oferte vacante Sveti Vlas, cu regim de cazare all inclusive si toate conditiile potrivite unei vacante reusite!

1. Plaja din Sveti Vlas, principala atractie a statiunii

Plaja centrala de aici este locul de la malul marii care primeste cei mai multi vizitatori in timpul sezonului cald, atat din randul celor cazati in statiune, cat si din randul celor aflati in trecere, care cauta o atmosfera mai linistita si ceva mai putina animatie. Acest segment de plaja este organizat cu sezlonguri si umbrele, este format din nisip si este marginit de diguri. 

Mai mult, e important de stiut ca aceasta nu este singura plaja din statiune. In total, sunt 4 plaje care apartin de Sveti Vlas. 

Mai multe informatii despre acest subiect gasesti in articolul: Despre plaja Sveti Vlas. Cum este amenajata si ce servicii gasesti aici

2. Centrul statiunii Sveti Vlas si zona sa de faleza

Sveti Vlas nu este o statiune foarte bogata la capitolul obiective turistice, daca ar fi sa ne referim exclusiv la partea sa centrala, insa este potrivita celor care vor sa se bucure de o atmosfera mai putin vibranta in vacanta. 

Portul de yahturi din Sveti Vlas (Marina Dinevi) si zona de faleza pot fi locurile perfecte prin care sa te plimbi la ceas de seara. 

Aerul de aici este o combinatie intre cel curat de munte si un climat marin, iar Sveti Vlas este inconjurat de o natura superba, care poate fi oricand explorata, mai ales daca esti un iubitor al drumetiilor sau al plimbarilor in aer liber. 

In Sveti Vlas se afla si biserica “Sf. Anastasie cel Mare”. 

sveti vlas bulgaria

3. Deliciile culinare din Sveti Vlas, de care te poti bucura incercand restaurantele din statiune 

Chiar daca nu vorbim despre obiective turistice, ci mai degraba despre atractii, in mod special pentru cei gurmanzi, locurile in care poti lua masa in Sveti Vlas sunt destul de laudate si au strans multe recenzii pozitive pe Google, de-a lungul ultimilor ani. 

Fie ca vrei sa incerci fructe de mare, peste pescuit direct din Marea Neagra, mancare traditionala bulgareasca sau alte preparate internationale, sansele sa nu gasesti ceva care sa-ti placa prin meniuri sunt egale cu zero. 

Chiar daca esti cazat poate in regim all inclusive, caci acesta este dominant pe litoralul bulgaresc, merita ca pentru o seara sa iesi si sa te bucuri de atmosfera acestor locuri. 

La noi pe blog te asteapta si un articol dedicat exclusiv acestui subiect: Restaurante in Sveti Vlas. Care sunt locurile cu recomandari din aceasta statiune bulgareasca si ce poti manca la fiecare dintre ele

4. Capul Emine, un loc de langa Sveti Vlas la care se ajunge ceva mai greu, dar care-ti va oferi peisaje de vis 

Daca ar fi sa tragem o linie dreapta intre Sveti Vlas si Capul Emine, distanta ar fi una mult mai mica, insa pentru a ajunge cu masina intre cele doua, e necesar sa faci un ocol de circa 35 kilometri, iar timpul petrecut pe drum are sanse sa nu fie atat de scurt pe cat te astepti. 

Capul Emine este un promontoriu stancos care strapunge marea, localizat intre statiunile Elenite si Obzor, iar relieful stancos de aici si imaginile pe care le poti surprinde de sus sunt cu adevarat fantastice. 

Ce nu este insa la fel de fantastic este drumul de acces, pe care ar fi cel mai bine sa-l strabati cu o masina cu garda inalta, eventual 4×4, pentru a nu risca cine stie ce stricaciuni. 

Din Sveti Vlas si pana sus, la Capul Emine, ar trebui sa faci pe drum in jur de o ora si 10 minute. Iti recomandam sa reduci viteza si sa pastrezi distanta daca ai si alte masini in fata. 

Totodata, daca mergi aici alaturi de copii, ai grija ca micutii tai sa nu se apropie prea mult de marginile stancilor, caci pe cat este de frumos peisajul, pe atat de periculos poate fi terenul pe care va veti plimba. 

Nu uita sa arunci o privire si pe articolul: Capul Emine Bulgaria. Ce sa stii daca planuiesti sa faci un drum pana aici

5. Orasul vechi Nessebar, la o aruncatura de bat de Sveti Vlas 

Daca vei fi cazat in Sveti Vlas, iar pentru o seara vrei sa vezi si altceva sau sa incerci restaurante bune cu priveliste wow, poti da o fuga pana in Nessebar, care se afla la doar 12 kilometri departare. 

Drumul cu masina pana aici ar trebui sa-ti ia in jur de 20 de minute intr-o zi fara aglomeratie, iar partea veche a orasului Nessebar este o atractie in sine, fiind inclusa in patrimoniul mondial UNESCO. 

Printre obiectivele turistice pe care le poti admira aici se numara Moara de vant de la intrarea in Nessebar, zidurile vechii cetati (luminate pe timp de noapte), Muzeul de Arheologie, Muzeul Etnografic, Amfiteatrul din Nesserbar, dar si ruinele a numeroase biserici (care, de altfel, sunt destul de dificil de bifat intr-o singura vizita). 

Mai multe info despre atractiile acestui loc te asteapta aici: Obiective turistice Nessebar. Cele mai interesante locuri de vazut in celebra statiune bulgareasca

6. Animatia puternica din Sunny Beach, tot foarte aproape de Sveti Vlas

Daca ai ales sa te cazezi in Sveti Vlas pentru ca vrei mai multa liniste in timpul concediului tau, insa intr-o seara ti se face dor de distractie si de viata de noapte, e bine de stiut ca la doar 5 kilometri se afla vibranta statiune Sunny Beach si ale sale cluburi de noapte, baruri, parcul de distractii, parcul acvatic si alte atractii. 

Spre exemplu, daca esti in vacanta alaturi de copii si vrei ca intr-o zi sa va distrati in alt loc decat la plaja, puteti merge la Action Aquapark Sunny Beach. Tarifele de intrare sunt diferite in functie de perioada in care alegi sa mergi, iar toboganele cu apa si piscinele te asteapta pe tot parcursul sezonului cald. 

Un loc potrivit pentru a merge cu cei mici mai poate fi si Camel Park Sunny Beach, pe care-l gasesti ceva mai departe, la circa 7 kilometri de Action Aquapark. 

action aquapark sunny beach

7. Plaja Irakli, un loc ideal daca ai nevoie de spatiu, de liniste si de sunetul marii 

In cazul in care vrei sa te bucuri de mare si de soare intr-un spatiu cat mai aerisit si cu aspect salbatic, e bine de stiut ca foarte aproape de Capul Emine si la 29 kilometri de Sveti Vlas se afla Irakli, o plaja incredibil de frumoasa. 

Plaja este amenajata doar in extremitatea din partea stanga cum te uiti la mare, unde se afla si un resort de lux, iar in rest, pe toata lungimea sa, este complet libera. Intrarea in mare este insa destul de abrupta pe cele mai multe dintre portuni. 

Iti recomandam sa citesti si: Irakli Beach Bulgaria si tot ce trebuie sa stii despre aceasta plaja frumoasa din apropiere de Obzor

8. Orasul Burgas, la 40 de minute de mers cu masina de Sveti Vlas

Printre atractiile acestui loc se numara aleile pietonale din centru, gramofonul, parcul Gradina Marii, digul din Burgas (pe care poti face o plimbare la apus si de unde poti surprinde cadre de exceptie), iar daca te vei afla aici in perioada iunie-septembrie, poti face o oprire si la Sand Fest, unde vei admira sculpturi in nisip.

Din Burgas nu lipsesc nici mall-urile si alte magazine, asadar daca ai in plan sa incluzi si o sesiune de shopping in vacanta ta, poate fi un loc potrivit. 

Intre Burgas si Sveti Vlas sunt 41 kilometri. 

Citeste si: Despre Burgas Bulgaria. Ce poti sa faci si ce e de vazut

In loc de concluzie 

Daca alegi sa-ti faci vacanta in Sveti Vlas si mai ales daca vii aici cu masina, sansele sa te poti plictisi sunt infime, pentru ca vei fi inconjurat de o multime de obiective turistice, din care-ti va fi greu sa alegi ce anume sa vizitezi pe intreg parcursul sejurului 🙂 

Nu uita ca la noi pe site te asteapta oferte tentante pentru vacantele in Sveti Vlas, pe care-ti recomandam sa le explorezi din timp pentru a prinde cele mai bune deal-uri!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?