Calatorie in Chlomos, satul autentic din sud-estul insulei Corfu

Considerat a fi unul dintre cele mai frumoase sate pitoresti din insula Corfu, Chlomos are o istorie indelungata, o arhitectura venetiana bine conservata si una dintre cele mai frumoase vederi catre linia de coasta. 

Supranumit si “Balconul insulei Corfu”, Chlomos poate fi vizitat usor daca alegi sa te cazezi in partea sud-estica a insulei, in mod particular in zona statiunilor Moraitika, Messonghi, Boukari sau Petriti. 

Mai jos gasesti cateva amanunte utile despre vizita in satul Chlomos, iar la noi pe site te asteptam cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, din care sa poti selecta simplu si rapid ce ti se potriveste mai bine 🙂

Localizare Chlomos, cum ajungi si distante din alte statiuni

Satul Chlomos se afla la o distanta de circa 26,5 kilometri pornind din centrul Corfu Town, iar drumul intre cele doua poate fi parcurs, cu masina, in aproximativ 50-55 minute. 

Este pozitionat la o altitudine de 270 si pana la 320 metri, intre satele Agios Dimitrios si Kouspades, pe latura de est a muntelui Morovigli. 

Satul poate fi observat aproape in intregime de la plaja Boukari, aflata la circa 3,5 kilometri departare. 

Multi dintre turisti aleg sa faca o oprire in Chlomos pe ruta dintre plajele de est (Boukari, Messonghi) catre plajele ceva mai generoase si nisipoase din vestul insulei (Issos, Halikounas). 

Soferii sunt sfatuiti sa conduca prudent, caci drumul care urca spre Chlomos are serpentine. Se recomanda sa te orientezi catre parcare (gasesti cateva mici parcari marcate pe Google Maps) si sa nu te aventurezi pe stradutele inguste ale satului, care dau adeseori senzatia unui mic labirint. 

Distante pana in Chlomos din alte statiuni ale insulei:

Ce sa stii despre Chlomos si ce poti vedea aici 

Nu se cunoaste cu exactitate sursa de provenienta a numelui “Chlomos”, insa exista doua idei in acest sens: Prima teorie sustine ca numele s-ar trage de la aspectul palid al locuitorilor bolnavi de malarie, mutati aici din zona Korission (“Chlomos” inseamna “palid” in greaca), in timp ce o a doua teorie face referire la numele unei plante care ar fi fost folosita de catre localnici pentru a prinde peste. 

Chlomos este unul dintre primele sate ridicate pe insula (in jurul secolului al XIII-lea), cu diferite fragmente de ruine imprastiate in imediata vecinatate, cu multe case traditionale cladite in stil venetian si cu stradute inguste, pavate cu piatra. 

In sat exista o serie de cladiri cu importanta istorica deosebita, precum un conac din secolul al XV-lea, cu rol de resedinta a lui Thomas Paleologos (fratele imparatului bizantin Constantin Paleologos) sau bisericile Arhangheli si Pantokrator. 

In Chlomos poti vizita si un mic muzeu, dar si o serie de magazine deschise de producatorii locali, cu diferite obiecte de artizanat, suveniruri hand made si alte articole extrem de autentice. Unul dintre cele mai apreciate este Ionian Wind (articolele sunt realizate manual de catre proprietar si de catre sotia sa, in special obiecte de ceramica pictate in culori aprinse, deosebite). 

sursa foto Facebook Ionios Anemos Χειροποιητες δημιουργιες

Chlomos are o mica piateta centrala, cateva unitati de cazare (in case traditionale renovate), un magazin traditional alimentar, dar si cateva cafenele si taverne foarte apreciate (Balis Taverna si Sirtaki). 

Per ansamblu, Chlomos este cat se poate de potrivit pentru cei care simt nevoia sa se bucure de o priveliste spectaculoasa, atat catre coasta de est, cat si catre coasta de vest a insulei Corfu, totul intr-un cadru autentic si pitoresc, unde timpul pare sa se opreasca in loc. 

Plaje apropiate de satul Chlomos 

Ti-ai propus ca inainte sau dupa vizita in Chlomos sa te relaxezi pe una dintre plajele aflate in vecinatate? Mai jos ti-am pregatit cateva sugestii pe care le vei avea la indemana: 

Plaja Halikounas este, de departe, una dintre cele mai frumoase din zona. Se afla la o distanta de circa 15 kilometri de satul Chlomos si desparte Laguna Korission de mare printr-o fasie ingusta de pamant cu nisip.

Poate fi un loc ideal pentru pasionatii de fotografie cu drona, insa este numai buna si pentru aceia care vor sa se bucure de mare si de soare intr-un cadru cat mai putin atins de turismul in masa.  

Plaja Issos este practic o continuare a plajei Halikounas, fiind formata dintr-un nisip fin auriu. 

Este una dintre plajele cu dimensiuni generoase, cu panta lina de intrare in mare si cu mai multe segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele. 

Se remarca printr-o vegetatie unica in zonele marginale si prin prezenta dunelor de nisip. 

Intre Issos si Chlomos sunt doar 5,4 kilometri de strabatut. 

Plaja Boukari este, insa, una dintre cele mai apropiate de acest sat. Este localizata la doar 3 kilometri departare, are un aspect ingust si o atmosfera cat se poate de linistita. 

Vei intalni aici mici segmente organizate cu sezlonguri si umbrele (foarte putine la numar, de regula administrate de barurile/terasele din spate). La intrarea in mare exista pietre (se recomanda acei cipici speciali), iar pe unele segmente, plaja are pontoane de lemn. 

In loc de concluzie

Satul Chlomos poate face obiectul unei experiente relaxante in timpul calatoriei tale in partea de sud-est a insulei Corfu, cu atmosfera sa boema, pitoreasca, cu arhitectura sa fascinanta, tavernele traditionale si privelistea exceptionala catre coasta. 

In incheiere, vrem sa-ti aducem aminte ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu, pe care le poti accesa apasand butonul de mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?