Satul traditional Afionas Corfu si totul despre atractiile sale

Celebru pentru atmosfera sa pitoreasca si pentru vederea superba pe care o ofera spre ansamblul de insule Diapontia, Afionas este considerat o adevarata incantare de catre cei care ajung sa viziteze coasta de nord-vest a insulei Corfu. 

Afionas este una dintre cele mai vechi asezari din Corfu, zona fiind locuita, conform cercetarilor istorice, inca din secolul al VI-lea. 

Te invitam sa-i descoperi farmecul in capitolele urmatoare, iar la noi pe site te asteptam cu unele dintre cele mai tentante oferte vacante Corfu.

Ce sa stii despre Afionas Corfu 

Cu o arhitectura tipica a insulei, stradute inguste pietruite, curti pline de flori si multe case renovate, Afionas este situat la o altitudine de peste 130 de metri si ridicat intr-o zona stancoasa, in partea dreapta a golfului Agios Georgios de Nord. 

Privelistea este una idilica, mai ales daca alegi sa te indrepti catre partea de sus a satului, unde poti savura o cafea sau chiar si cateva preparate traditionale la una dintre tavernele de aici (Porto Timoni Restaurant, Anemos, Evdemon – toate cu recenzii majoritar pozitive). Este mai mult decat recomandat sa vizitezi satul in preajma apusului, mai ales daca urmeaza sa iei masa la un restaurant cu view spre mare 🙂 

Satul are statie de autobuz, cafenele, taverne si restaurante, cateva unitati de cazare (vile cu apartamente), o galerie de arta si alte cateva mici afaceri locale. 

Daca esti tentat sa-ti rezervi cazare in zona, te poti orienta si catre una dintre statiunile apropiate mai dezvoltate, precum Agios Georgios, Paleokastritsa sau Sidari, unde paleta de optiuni este cu mult mai variata. 

Afionas este potrivit acelor turisti care cauta escapade boeme, care vor sa se bucure de o atmosfera tipic greceasca, fara sa aiba la indemana cine stie ce variante de distractie, baruri si cluburi, regasite in statiunile mai populare din imprejurimi. 

Fasia pe care a fost construit Afionas se termina cu un mic istm binecuvantat cu o plaja faimoasa, cu dubla deschidere la mare, ce poarta denumirea de Porto Timoni Beach. 

Promontoriul stancos care strapunge marea pornind de la Porto Timoni se numeste Akra Arilla. 

Unde este localizat Afionas, cum ajungi si distante din alte statiuni

Afionas se afla in partea de nord-vest a insulei Corfu, intre statiunile Agios Georgios de Nord si Agios Stefanos Avliotes

Din Corfu Town si pana in Afionas sunt 36 de kilometri, drum care se parcurge de regula in aproximativ o ora, cu masina. 

Exista si autobuze locale care circula pe traseul Corfu Town – Afionas (Green Bus, linia A6). Durata calatoriei cu autobuzul este de circa o ora si 25 minute, iar pretul este cu mult mai avantajos decat daca ai veni aici cu taxi (care poate costa peste 50 euro/sens). 

Daca ai in plan sa ajungi in Afionas cu masina, trebuie sa stii ca parcarea poate deveni o problema, pentru ca in sat nu exista foarte multe locuri in acest sens, iar drumul de acces se termina brusc in piata principala. In cazul in care rezervi o masa la una dintre taverne, poti discuta cu angajatii localului despre retinerea unui loc de parcare la intrarea in sat.

Se mai pot repera Google Maps cateva mici parcari private, insa in plin sezon, locurile se ocupa rapid. 

Distante catre Afionas din alte statiuni ale insulei: 

  • distanta Sidari – Afionas: 10,4 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Afionas: 24 kilometri
  • distanta Ermones – Afionas: 34,2 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Afionas: 44 kilometri
  • distanta Kavos – Afionas: 79 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Afionas: 74 kilometri
  • distanta Moraitika – Afionas: 52 kilometri
  • distanta Dassia – Afionas: 25 kilometri

Vremea in Afionas Corfu si cea mai buna perioada pentru o vacanta aici

La fel ca in cazul intregii insule, Afionas isi bucura vizitatorii cu un climat mediteranean, asadar cu veri calduroase si ierni blande, umede. 

Cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza in Afionas in intervalul iulie-august, atunci cand media maximelor atinge in jur de 32 de grade la umbra, iar apa marii are o medie de 25 grade. 

Afionas este considerat o atractie in sine, prin urmare, sunt sanse destul de mari ca in plina vara sa fie vizitat de un numar ridicat de turisti. 

La fel si in cazul plajei Porto Timoni, care a strans pana in iulie 2024 nu mai putin de 3800 de recenzii pe Google. 

Daca preferi sa te bucuri de farmecul si de atmosfera satului Afionas intr-o perioada mai putin aglomerata, poti alege sa vii in Corfu fie la inceput de iunie, fie la sfarsit de septembrie – inceput de octombrie. 

HINT: In general, apa marii are sanse sa fie ceva mai calda la inceput de toamna, comparativ cu inceputul verii. 

Plaje si alte obiective turistice in zona Afionas Corfu

Ne indreptam putin atentia si catre plajele din apropierea satului, pentru ca aceste locuri reprezinta, fara doar si poate, unele dintre principalele atractii. 

Plaja Porto Timoni are un acces mai greoi, insa este deosebit de frumoasa, cu atat mai mult cu cat are dubla deschidere la mare. Traseul pe jos incepe din piata satului Afionas, iar plimbarea dureaza in jur de 20 de minute, pe o poteca relativ abrupta. 

Porto Timoni gazduieste practic doua plaje, in mod paradoxal destul de diferite (nuantele si temperatura apei marii sunt usor distincte). Cea mica poarta denumirea de Limni, iar cea mare este numita Porto Timoni. Niciuna dintre cele doua plaje nu are amenajare cu sezlonguri sau alte servicii. 

STIAI CA: La circa 24 kilometri departare, mai jos de Paleokastritsa, exista o plaja cu aspect similar? Se cheama Limni Beach Glyko, are tot o dubla deschidere catre mare, insa dimensiunile sale sunt mai reduse. 

Plaja Agios Georgios de Nord sau Pagon (atentie, sunt doua statiuni Agios Georgios – una in nordul, alta in sudul insulei Corfu) se afla la doar 2,5 kilometri departare de centrul satului Afionas. 

Este premiata cu distinctia “Blue Flag”, formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, lunga si foarte bine organizata, cu segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, dar si zone libere unde-ti poti aseza prosopul. 

In spatele sau ai acces rapid la restaurante, baruri si alte servicii si facilitati.

Plaja Arillas este o alta varianta foarte apreciata pe care merita sa o vizitezi atata vreme cat te vei afla in apropiere de Afionas. 

Este formata din nisip si are, de asemenea, o buna organizare. Este atribuita satului cu acelasi nume, iar pe fundal are unitati de cazare si o paleta larga de restaurante, baruri si unitati de cazare. 

Distanta intre plaja Arillas si centrul satului Afionas este de circa 3,3 kilometri (in jur de 10 minute cu masina). 

HINT: la distante rezonabile pornind din Afionas, mai poti vizita si alte sate vechi precum Magoulades, Kavvadades sau Pagi (unde s-au filmat secvente importante din filmul Bond: For Your Eyes Only, cu Roger Moore in rolul principal). 

In loc de concluzie

Afionas este un must-see atata vreme cat planifici sa ajungi pe coasta de nord-vest a insulei Corfu. Atmosfera sa boema, plajele frumoase din imediata apropiere, satele vechi – toate reprezinta motive plauzibile pentru o oprire aici 🙂

Simti ca aceasta are sa fie urmatoarea ta destinatie de vacanta? Nu uita sa arunci o privire si pe ofertele de cazare in insula Corfu disponibile la noi pe site.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?