Distractie si aventura la Sealanya DolphinPark, locul din Alanya in care poti inota cu delfinii

La o distanta rezonabila fata de centrul statiunii Alanya se afla una dintre cele mai apreciate atractii pentru familiile cu copii – Sealanya DolphinPark and Seapark. 

Locul in sine este definit drept un parc marin care ofera vizitatorilor o plaja larga de activitati:  aquapark, spectacole cu delfini, posibilitatea de a inota cu simpaticele mamifere, show-uri cu pasari exotice, sansa de a inota in apropierea rechinilor si multe altele. 

Te invitam sa descoperi mai jos principalele facilitati care te asteapta la Sealanya DolphinPark, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Alanya.

Unde se afla Sealanya DolphinPark si cum ajungi aici

Sealanya DolphinPark este localizat la 19,9 kilometri distanta de centrul statiunii Alanya, ceea ce inseamna ca intre cele doua ar trebui sa faci, cu masina, in jur de 25 minute intr-o zi cu trafic normal. 

Din Antalya City si pana aici sunt 114 kilometri, iar de la Aeroportul International Antalya ai de parcurs in jur de 105 kilometri. 

Parcul a fost construit chiar la malul marii, intre cartierele Turkler si Avsallar si poate fi reperat pe Google Maps cu denumirea “Sealanya Dolphinpark Seapark”. 

Exista parcare gratuita la locatie, iar daca nu ai in plan sa vii aici cu masina personala, e bine de stiut ca se organizeaza excursii optionale catre acest parc marin din mai toate statiunile cunoscute ale Antalyei. 

Distante catre Sealanya DolphinPark din alte statiuni:

  • distanta Kemer – Sealanya DolphinPark: 159 kilometri
  • distanta Lara – Sealanya DolphinPark: 105 kilometri
  • distanta Belek – Sealanya DolphinPark: 84 kilometri
  • distanta Side – Sealanya DolphinPark: 45 kilometri

Ce poti sa faci la Sealanya DolphinPark and Seapark

Parcul marin este impartit, asa cum spuneam anterior, in doua sectiuni: Seapark si DolphinPark

Fiecare dintre acestea te asteapta cu o multime de oportunitati de distractie, pe care le poti descoperi punctual mai jos:

In cazul Seapark, te vei putea bucura de urmatoarele atractii si activitati:

  • reciful tropical – considerat unul dintre cele mai mari acvarii marine din lume, acest bazin urias gazduieste mii de pesti colorati si recife de corali. Vizitatorii il pot explora facand snorkeling. 
  • raul tropical – piscina cu apa dulce este conectata cu un rau lenes care se intinde pe circa 300 metri. Este ideala pentru plimbarile plutitoare relaxante si-ti va oferi ocazia sa admiri o serie de plante tropicale pe margini. 
  • piscina pentru copii – cu diferite atractii acvatice si tobogane
  • iazul rece – un loc in care poti sa te racoresti, descoperind mai multe tipuri de pesti colorati. 
  • Atlantida – un acvariu in care te poti scufunda pentru a vedea o replica a faimoasei civilizatii disparute
  • piscina Manta – piscina cu diavoli de mare (manta ray)
  • bazinul cu rechini – locul in care te poti scufunda intr-o cusca, pentru a putea observa in siguranta rechinii care inoata pe langa tine

La Dolphinpark te asteapta urmatoarele atractii: 

  • spectacole cu delfini si foci –  aceste show-uri au loc zilnic in sezonul cald si dureaza in jur de 40-50 minute. 
  • inot cu delfini – experienta dureaza aproximativ 15 minute, costa 120 euro/persoana, iar limita de varsta pentru a participa la aceasta activitate este de 6 ani. Copiii cu varstele intre 6-7 ani trebuie sa fie totusi insotiti de un parinte. Se recomanda rezervarile in avans, caci exista un numar limitat de astfel de sedinte/zi. 
  • inot cu foci – o experiente similara celei de mai sus, unde vei avea ocazia sa atingi si sa inoti alaturi de acest mamifere foarte bine adaptate vietii in apa. 
  • terapie cu delfini – parcul marin ofera si acest tip de activitate, insa este recomandat sa trimiti un mail cu solicitarea ta la adresa reservation@sealanya.com pentru a obtine mai multe informatii. 

In plus, Sealanya include si cafenea, bar, restaurant, alaturi de un magazin cu suveniruri. 

Preturi de intrare si sfaturi utile pentru o vizita la Sealanya DolphinPark and Seapark

In sezonul cald 2023, preturile de intrare la Sealanya DolphinPark and Seapark erau urmatoarele:

Pentru acces Seapark

  • 3 ani: intrarea gratuita (pranz 10 €)
  • 4 – 9 ani: 40 €
  • 9 ani și peste: 50 € 
  • inot cu delfinii: 120 € 

Pachete acces Seapark si Dolphinpark

  • 3 ani: intrarea gratuita (pranz 10 €)
  • 4 – 9 ani: 50 €
  • 9 ani și peste: 60 € 

Servicii incluse in pretul intrarii: acces la cabinele de schimb, la dulapuri, echipament de snorkeling, acces la dusuri, parcare, acces la piscina Manta, acces la piscina pentru copii, acces Atlantis, acces recif tropical, acces rau tropical, sezlonguri si umbrele. 

Servicii neincluse in pretul intrarii: fotografii, inot cu delfinii, inot cu focile, terapie cu delfini, scufundari cu rechinii, mancaruri si bauturi de la baruri. 

E bine sa-ti cumperi biletele in avans, pentru a evita cozile de la intrare in ziua vizitei. Verifica pretul actualizat al biletelor aici

Daca ai ales sa-ti faci vacanta in Alanya in varf de sezon (iulie-august), te sfatuim sa ajungi la Sealanya DolphinPark mai devreme,  pentru a te bucura mai mult timp de tot ce are de oferit acest parc marin. 

Respecta animalele si respecta instructiunile personalului. Intra pe site-ul oficial al atractiei pentru a verifica programul actualizat al show-urilor cu delfini si al celorlalte activitati. 

Nu uita sa iei cu tine costumul de baie, prosopul, crema cu factor de protectie si aparatul foto/telefonul 🙂 

In loc de concluzie

Desi tarifele de intrare nu sunt modeste, vizita la Sealanya DolphinPark poate fi o experienta memorabila pentru tine si familia ta, in mod special daca vii aici alaturi de copii, care vor avea sansa sa cunoasca indeaproape animalele marine si, evident, sa se bucure de toate celelalte atractii acvatice disponibile aici. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta o serie de oferte tentante pentru vacantele in Alanya Turcia, din care sa poti selecta simplu si rapid hotelul potrivit cerintelor tale!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?