Tigania Beach Sithonia, plaja cu aspect exotic din zona Sykia

Te-ai gandit vreodata ca la doar 800 kilometri departare de casa exista un loc al carui peisaj pare sa fie rupt direct din Hawaii? Tigania Beach, de pe bratul Sithonia al peninsulei Halkidiki, este locul special pe care-l vom aborda in acest articol, impreuna cu toate detaliile necesare unei vizite aici. 

Plaja Tigania este la indemana celor care se cazeaza in zona statiunilor Sarti, Sykia, chiar si Toroni, si este unul dintre cele mai interesante locuri de la malul marii din punct de vedere al aspectului – practic, stancile de aici, dar si amenajarea frumoasa, creeaza un peisaj de basm. 

HINT: La noi pe site te asteapta o serie de oferte tentate pentru vacantele in Sithonia, cu peste 30 variante de vile si hoteluri din toate statiunile cunoscute 🙂

Localizare Tigania Beach si cum poti sa ajungi la aceasta plaja 

Tigania Beach se afla in partea de sud-est a bratului Sithonia, la 8,6 kilometri de satul Sykia si la aproximativ 4 kilometri departare de Sykia Beach

Din Sarti si pana la Tigania sunt 16 kilometri, distanta care se parcurge de regula in 25-27 minute, ultima portiune de drum fiind ceva mai intortocheata si usor mai dificila. 

Din Toroni sunt 21 kilometri pana la plaja Tigania, iar daca vii aici din zona Neos Marmaras, e bine sa iei in calcul un drum de circa 50 minute (aproximativ 42 kilometri distanta). 

Se parcheaza in spatele plajei, in partea de sus, de unde vei mai avea de mers in jur de 100 metri pana la malul marii. 

ATENTIE: Pe Google gasesti si vreo doua recenzii ale unor turisti care au intampinat aici situatii mai putin placute, povestind ca masinile le-au fost jefuite in zona de parcare. In acest sens, te sfatuim sa nu lasi lucruri de valoare in masina, la vedere. 

foto captura nikiana.gr

Cum arata Tigania Beach si ce servicii gasesti aici 

Din punct de vedere al aspectului, putem spune fara prea mari retineri ca Tigania Beach este una dintre cele mai frumoase din Halkidiki. 

Plaja este formata din nisip si se intinde de-a lungul mai multor mici golfuri. In doua dintre acestea vei intalni si deja celebrul beach bar Tigania, dar si segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele. 

Ia aminte ca umbrelele de la Tigania Beach sunt facute din frunze de palmier si, desi aspectul este unul cat se poate de exotic, puterea de acoperire nu este cea mai ridicata. Aplica crema cu factor de protectie chiar daca stai sub umbrela, caci e posibil sa te prinda soarele oricum 🙂 Pentru a ocupa sezlongurile, e nevoie sa faci consumatie de la bar. 

In meniul celor de la Tigania Beach Bar gasesti si o serie de preparate rapide precum souvlaki de porc sau de pui, chiftelute, pancetta, burgeri, carnaciori traditionali, toate servite cu cartofi prajiti, dar si salate de cateva feluri, tzatziki si branza feta. 

Evident, la bar te asteapta si cafea de diferite tipuri, racoritoare, cocktailuri si bere. 

Desi intrarea in apa este lina in zona Tigania, pe multe dintre portiuni exista stanci, motiv pentru care plaja nu este neaparat recomandata familiilor cu copii mici. 

Daca vii aici, nu uita sa iei cu tine si incaltamintea speciala pentru apa. Talpile tale iti vor multumi 🙂 

Multi dintre cei care ajung la Tigania exploreaza peisajele frumoase din imprejurimi si stancile de la extremitati. Poti face poze cu adevarat spectaculoase aici, mai ales catre apus, cand lumina este si mai favorabila. 

In zilele cu vant, e posibil ca la Tigania sa se formeze valuri mai mari. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Tigania Beach 

Tigania Beach se numara, la ora actuala, printre plajele destul de populare ale bratului Sithonia. De aceea, daca vii aici in plin sezon (in perioada iulie-august), e posibil sa o gasesti mai aglomerata. 

Asadar, e bine sa ajungi pana in ora 09.00 – 09.30 dimineata, pentru a prinde loc de parcare in zona din spate, dar si sezlong acolo unde-ti doresti. 

In iulie se inregistreaza cele mai ridicate temperaturi in aceasta zona, cu o medie a maximelor care poate depasi lejer 30 grade la umbra, temperaturi care se pastreaza relativ similare si in august. 

Daca preferi o atmosfera putin mai racoroasa, dar si o plaja ceva mai libera, unele dintre cele mai bune perioade pentru o vizita in Sithonia si implicit la aceasta plaja sunt sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie si sfarsitul lunii septembrie. 

foto captura nikiana.gr

Alte plaje apropiate de Tigania Beach 

Intreaga zona este binecuvantata cu o serie de plaje frumoase, iar daca tot ajungi la Tigania sau planuiesti sa te cazezi intr-una dintre statiunile apropiate, e bine de stiut ca in vecinatate mai gasesti si urmatoarele: 

Plaja Kriaritsi este urmatoarea dupa Tigania cum o iei catre sud. Este localizata foarte aproape, insa pentru a ajunge cu masina e nevoie sa faci un ocol de circa 3,7 kilometri (in jur de 11 – 12 minute). Plaja este frecventata in mod special de catre cei care aleg sa campeze aici, dar si de catre acei turisti care prefera locurile mai linistite, lipsite de agitatie si de galagie. 

Partea de sud a plajei Kriaritsi poate fi vizitata si de catre cei care practica nudismul. Este despartita de partea mai generoasa de nord a plajei printr-o mica portiune stancoasa. 

Plaja Klimataria, care este localizata la doar 1,5 kilometri departare de Tigania Beach, mai poate fi unul dintre locurile in care sa te bucuri de mare si de soare in aceasta zona. Si aici gasesti organizare cu sezlonguri si umbrele, aspect stancos catre extremitati si cateva taverne in spatele plajei (Ammos, Klimataria Beach, Ntina Viky, La Cueva Beach Bar si altele). 

Plaja Tourkolimnionas se afla la fix 3 kilometri distanta de Tigania si la sud de Sykia. Este formata din nisip, are nisip fin si la intrarea in mare si o apa a marii in nuante ametitoare de turcoaz. Este amenajata cu sezlonguri si umbrele si in general mai linistita, potrivita inclusiv familiilor cu copii. In zona din spate exista si un beach bar – restaurant. 

In loc de concluzie

Tigania Beach este una dintre plajele destul de cunoscute ale bratului Sithonia, din cale afara de frumoasa si potrivita celor care cauta sa se bucure de peisaje exotice, insa poate deveni usor mai aglomerata in plin sezon. Daca ai ajuns deja aici sau urmeaza sa vii in perioada urmatoare, asteptam cu interes si parerile tale despre acest loc. 

Nu in ultimul rand, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?