Tourkolimnionas, un loc ascuns la sud de Sykia Sithonia, potrivit pentru familiile cu copii si pentru cei care vor sa se relaxeze

Cu o apa a marii cat se poate de clara si o plaja formata din nisip, Tourkolimnionas Sithonia este genul de loc bun de ales daca ai nevoie sa te relaxezi asa cum se cuvine intr-un spatiu organizat. 

Aflata la indemana celor cazati in zona Sarti – Sykia, aceasta plaja micuta se intinde de-a lungul unui golf retras si este mai putin cunoscuta, fiind in general caracterizata printr-o atmosfera cat se poate de linistita. 

Mai jos gasesti cateva detalii utile despre vizita la Tourkolimnionas, iar la noi pe site te asteapta si o serie de oferte bune pentru vacantele in Sithonia, cu propuneri de vile si hoteluri din toate statiunile cunoscute ale acestui brat din Halkidiki.

Unde este Tourkolimnionas si cum ajungi aici

O plaja mai putin populara a bratului, Tourkolimnionas este localizata pe coasta de sud-est a Sithoniei, la mica distanta de satul Sykia si imediat dupa ce treci de statiunea Sarti. 

Daca se intampla sa fii cazat chiar in Sarti si sa vrei sa o vizitezi, ia in calcul ca pana aici vei face in jur de 15-16 minute cu masina (sunt 12 kilometri intre cele doua). 

Din linistitul Toroni si pana la Tourkolimnionas sunt 21 kilometri, ceea ce inseamna un drum de aproximativ 30 minute, iar din Neos Marmaras si pana aici distanta e ceva mai mare, de circa 43 kilometri. 

Capitala administrativa a bratului, Nikiti, se afla la 54 kilometri, iar satul pescaresc Vourvourou la o distanta de 40,5 kilometri. 

Pentru a ajunge cu masina la aceasta plaja, e nevoie sa virezi din drumul principal care inconjoara bratul la stanga catre plaja Sykia, urmand ca mai apoi sa treci de plajele Linaraki si Pigadaki, pentru a te opri la Tourkolimnionas. Se parcheaza pe marginea drumului din spatele plajei, insa in varf de sezon (iulie-august), e posibil ca locul sa se aglomereze. 

Cum arata Tourkolimnionas si ce servicii gasesti la aceasta plaja

Plaja Tourkolimnionas este o plaja de dimensiune mica spre medie, formata din nisip si amenajata pe cea mai mare parte a sa cu sezlonguri si umbrele, administrate de cele doua beach baruri din spate (Estrella Beach Bar Taverna si Korali Beach Bar).  

Pentru a ocupa un sezlong la plaja, e nevoie sa faci consumatie de minimum 5 euro de la beach bar. 

In meniul celor de la Estrella gasesti, pe langa bauturi, si sandwich-uri, salate, burgeri, pizza, dar si meniu special pentru copii, iar in meniul celor de la Korali gasesti gyros, salate, sandwich-uri, dar si peste si fructe de mare. 

Intrarea in apa este relativ lina la Tourkolimnionas, insa poate deveni ceva mai adanca dupa ce inaintezi cativa metri. Ceea ce o face totusi sa fie mai prietenoasa este faptul ca nu are pietre la mal.

Desi nu este o plaja extrem de populara, si Tourkolimnionas se poate aglomera in varf de sezon, pentru ca nu sunt putini cei care rezoneaza cu ideea unui loc mai linistit la malul marii. De aceea, daca se nimereste sa-ti faci vacanta in perioada iulie-august, te sfatuim sa ajungi aici la primele ore ale diminetii, pentru a prinde loc de parcare si loc pe sezlong acolo unde-ti place. 

Dupa cum poti observa in video-ul de mai jos, culoarea apei in zona Tourkolimnionas este ceva mai aprinsa si mai turcoaz comparativ cu imaginile publicate mai sus.  

Alte plaje apropiate de Tourkolimnionas Sithonia 

Intreaga zona este binecuvantata cu o serie de plaje foarte apreciate, asadar, relativ aproape de Tourkolimnionas mai gasesti si urmatoarele locuri: 

Plaja Linaraki, ceva mai ingusta, de aproximativ 50 metri lungime, amenajata cu sezlonguri si umbrele pe cea mai mare parte a sa. Si Linkaraki este descrisa ca fiind o plaja child friendly gratie intrarii line in apa, iar in zona din spate te asteapta taverna To Akrogiali (cotata cu 4,5 din 5 pe Google), cu preparate traditionale de toate felurile, aperitive, salate, peste, fructe de mare, souvlaki si altele. 

Gasesti plaja Linaraki la doar 1 kilometru departare de Tourkolimnionas.

Plaja Sykia este lunga, mai lata, premiata in trecut cu distinctia Blue Flag si in general mai linistita, potrivita celor care vor sa se relaxeze. Fundul marii este de regula nisipos la Sykia, exista si cateva baruri pe plaja care administreaza o serie de portiuni cu sezlonguri, dar si mai multe zone de camping si zone de plaja libera. 

Plaja Klimataria este localizata la 1,9 kilometri de Tourkolimnionas, este formata din nisip si are segment amenajat cu sezlonguri si umbrele. In zona din spate gasesti mai multe baruri si taverne. 

Plaja Tigania se afla la 3,2 kilometri de Tourkolimnionas si face parte din randul plajelor cu aspect exotic, atat gratie peisajului natural (sunt multe stanci, chiar la intrarea in mare), dar si a amenajarii frumoase, cu umbrele facute din frunze de palmier. 

Are o intrare lina in apa, insa prezenta stancilor poate reprezenta un disconfort pentru familiile cu copii mici. 

foto captura nikiana.gr

In loc de concluzie

Tourkolimnionas este o plaja bine amenajata, cu servicii care-ti pot asigura tot confortul cat te bucuri de sunetul valurilor si de soare la malul marii. Poate sa se aglomereze in varf de sezon, insa are si avantajul de a fi localizata intr-o zona cu multe alte plaje frumoase la care poti ajunge foarte repede. 

Nu uita sa arunci o privire la noi pe site pentru a explora unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?