Despre Ulas Beach Alanya, una dintre cele mai atipice plaje din apropierea acestei statiuni

Ulas Beach este una dintre plajele mai putin conventionale din zona Alanya Turcia, fiind frecventata in mod special de catre localnicii care vin aici sa faca gratare, picnicuri si sa se relaxeze la malul marii. 

Desi plaja nu este una neaparat confortabila, caci este localizata in imediata vecinatate a unor constructii abandonate si are placi de piatra pe unele portiuni, locul in sine poate fi cat se poate instagramabil, oferind o serie de cadre spectaculoase.

Mai multe amanunte despre Ulas Beach gasesti in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Alanya, din care sa poti selecta usor ce ti se potriveste mai bine.

Localizare Ulas Beach Alanya si cum se ajunge aici

Plaja Ulas (Ulaș este denumirea corecta) se afla la 8-9 kilometri departare de centrul orasului Alanya, in partea de vest a acestuia. 

Pe Harti poate fi reperata cu denumirea de “Emirgan Ulaş Mesire Yeri” (Zona de agrement Emirgan Ulaş – locul in care oamenii vin sa faca gratare), plaja propriu-zisa aflandu-se in partea dreapta a constructiei, cum te uiti la mare. 

Daca vii cu masina, e bine de stiut ca in partea de sus exista o parcare, insa aceasta poate deveni aglomerata in plin sezon, iar pana la plaja vei mai avea de mers pe jos destul de mult. 

Poti ajunge aici si cu autobuzele locale care pleaca din Alanya pe drumul principal D400, iar pentru o orietare mai buna iti sugeram sa folosesti aplicatia Moovit. 

Cu taxi poti ajunge, de asemenea, destul de usor. Pretul calatoriei ar trebui sa fie modic atata vreme cat pleci din centrul Alanyei, insa e bine sa te intelegi cu soferul asupra tarifului inainte sa pornesti la drum. 

Pana la plaja ai de coborat in panta, motiv pentru care te sfatuim sa porti o incaltaminte corespunzatoare. 

Cum arata Ulas Beach Alanya 

Ulas Beach este, cu siguranta, o plaja atipica si mai putin confortabila pentru familiile cu copii mici. Portiunea de plaja din dreptul cladirii abandonate este foarte ingusta si, in functie de perioada, poate fi inghitita sau nu de apa marii. 

Unii dintre turistii care au fost in ultimii ani in zona constructiei spun ca imprejurimile arata destul de neingrijite. 

In schimb, in partea dreapta cum te uiti la mare, exista o plaja formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, cu mici zone organizate cu sezlonguri si umbrele, dar si cu un bar/restaurant amenajat in zona din spate, unde sunt disponibile si toalete. 

Pe unele segmente de plaja, exista placi de piatra, care creeaza un aspect vizual interesant, dar care pot sa-ti provoace destul de mult disconfort la talpi. Ia cu tine si acea incaltaminte speciala pentru apa. 

Plaja este potrivita pentru cei care au in plan sa faca snorkeling, pentru ca zona este una stancoasa. 

Cand e mai bine sa vii la Ulas Beach Alanya

Ulas Beach Alanya este in general un loc preferat de catre localnici, iar in plin sezon poate deveni mai aglomerata. 

Daca-ti faci vacanta in Alanya in intervalul iulie-august, te sfatuim sa vii la aceasta plaja la primele ore ale diminetii, pentru a prinde loc de parcare si loc la malul marii acolo unde-ti place. 

Altfel, perioade mai bune pentru o vizita aici pot fi sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau chiar si inceputul lunii octombrie. 

In iulie-august vei intalni cea mai calda apa a marii, cu valori medii cuprinse intre 27-28 de grade. 

In mai, apa marii in zona Alanya inregistreaza, in medie, 20 grade, iar in iunie in jur de 24 grade. 

In ceea ce priveste luna septembrie, temperaturile se pastreaza similare cu cele din august (27 grade), iar in octombrie apa marii poate fi inca foarte buna pentru baie, cu valori de circa 24 grade. 

Alte plaje apropiate de Ulas Beach Alanya

Daca simti ca nu rezonezi prea bine cu profilul plajei Ulas sau ai ajuns aici si ai constatat ca nu e pentru tine, in relativa apropiere mai gasesti si alte plaje, precum:

Plaja Kleopatra este localizata la circa 7 kilometri departare de Ulas, chiar in Alanya, fiind totodata si una dintre cele mai populare si intens frecventate plaje din aceasta zona. 

Este aproape de centrul orasului si se intinde pe o lungime de aproximativ 2 kilometri, fiind formata din nisip si organizata pe multe dintre portiunile sale cu sezlonguri si umbrele. Pe portiunea din spatele acestei plaje se afla hoteluri, restaurante, magazine – asadar, mai toate serviciile de care ai avea nevoie pentru o experienta confortabila. 

Plaja Portakal se afla la 12 kilometri distanta de Ulas Beach, la est de centrul Alanyei. Este formata tot din nisip, in general mai putin aglomerata decat Kleopatra, si de asemenea organizata pe unele zone cu sezlonguri si umbrele. 

Poti practica diferite sporturi acvatice precum windsurf sau plimbarea cu jet ski-ul. 

In loc de concluzie

Ulas Beach Alanya este o plaja mai putin cunoscuta din aceasta zona turistica, adesea vizitata de catre localnici si cu un aspect iesit din comun. Poate fi un loc potrivit in care sa faci poze sau filmari exceptionale, insa este mai putin confortabila comparativ cu alte plaje ale zonei Alanya. 

Daca intentionezi sa-ti faci vacanta in aceasta parte a litoralului turcesc, nu uita sa arunci o privire la noi pe site unde te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Alanya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?