Kleopatra Beach, cea mai cunoscuta plaja din Alanya Turcia

Kleopatra Beach este una dintre plajele de referinta din zona Alanya Turcia si totodata una dintre cele mai bine organizate. 

Legendele spun ca numele acestei plaje provine de la insasi regina Cleopatra a Egiptului, care se presupune ca s-ar fi scaldat aici in perioada in care generalul roman Marcus Antonius i-ar fi daruit acesteia Alanya si imprejurimile sale.

Te invitam sa descoperi mai multe amanunte despre Kleopatra Beach, iar la noi pe site si unele dintre cele mai bune oferte vacante Alanya.

Unde este Kleopatra Beach si cum ajungi aici 

Plaja Kleopatra este greu de ratat odata ce ai ajuns in Alanya si spunem asta pentru ca se intinde pe o fasie de nisip generoasa, pe latura de vest a orasului. 

Se uneste in partea stanga cum te uiti la mare cu plaja Damlatas, iar din zona de centru a Alanyei si pana aici sunt 2,5 kilometri, distanta ce se poate parcurge cu masina in aproximativ 7 minute sau pe jos intr-o plimbare de 30 de minute. 

Poate fi reperata pe Google Maps cu denumirile de “Kleopatra Beach” si “Kleopatra Plaji”, iar la plaja poti ajunge usor si cu autobuzele locale. Liniile de autobuz 1, 40 si 50 opresc in vecinatatea Kleopatra Beach. 

Din Antalya City si pana la aceasta plaja sunt 130 kilometri, iar de la Aeroportul International Antalya pana aici vorbim despre o distanta de circa 124 kilometri (drum ce se parcurge in aproximativ 1 ora si 50 minute). 

HINT: A nu se confunda cu insula Sedir, care mai poarta si numele de Cleopatra’s Island, localizata in apropierea statiunii Marmaris. 

Distante catre Kleopatra Beach din alte statiuni ale Antalyei:

  • distanta Kemer – Kleopatra Beach: 176 kilometri
  • distanta Lara – Kleopatra Beach: 122 kilometri
  • distanta Belek – Kleopatra Beach: 100 kilometri
  • distanta Side – Kleopatra Beach: 62 kilometri

Cum arata Kleopatra Beach si ce servicii intalnesti aici

Plaja Kleopatra din Alanya este premiata cu distinctia Blue Flag si are o lungime de circa 2 kilometri. 

Este formata din nisip auriu cu o granulatie mai mare, despre care se spune ca nu se lipeste de corp 🙂

Apa marii este descrisa ca fiind in cele mai multe cazuri foarte limpede in zona Kleopatra Beach, iar intrarea in mare are o panta lina, insa se adanceste destul de tare dupa 8-10 metri. 

Plaja este dotata cu mai toate facilitatile de care ai putea avea nevoie pentru o experienta confortabila: zone cu sezlonguri si umbrele de inchiriat, dusuri, cabine de schimb, dar si multe beach baruri si snack baruri. 

Amatorii de sporturi acvatice pot practica aici kitesurf, parasailing, scubadiving, pot face plimbari cu jetski-ul. Daca preferi sa ramai pe uscat, poti sa joci un volei pe plaja 🙂

La Kleopatra Beach exista si zona de promenada, la circa 100 metri distanta de plaja, unde se afla o multitudine de restaurante, baruri, magazine cu suveniruri. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Kleopatra Beach

Fiind una dintre cele mai populare plaje din zona Alanya, Kleopatra Beach se aglomereaza in plin sezon. 

Daca ai ales sa-ti faci vacanta in Alanya in iulie-august, e bine sa vii la plaja la primele ore ale diminetii, pentru a prinde loc de parcare si loc pe sezlong acolo unde-ti convine mai mult. 

Cea mai calda apa a marii o vei intalni aici in intervalul mai sus mentionat, cand atinge valori medii de circa 27-28 grade. 

Totusi, unele dintre cele mai bune perioade in care poti veni in Alanya si implicit la plaja Kleopatra sunt sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie si inceputul lunii octombrie. 

In mai, apa marii are valori medii de 20 grade, in iunie de 24 grade, iar in octombrie tot 24 grade. 

In plus, in aceste perioade, ai avantajul de a beneficia de preturi mai bune la cazare. 

Alte plaje si atractii in apropiere de Kleopatra Beach 

Cei care aleg sa se bucure de mare si de soare la Kleopatra Beach au totodata avantajul de a fi destul de aproape de alte atractii interesante ale zonei. Mai jos ti-am pregatit cateva dintre acestea:

Pestera Damlatas se afla in continuarea plajei Kleopatra, cum mergi in directia orasului Alanya. Temperatura din pestera este una constanta (22 grade celsius), Damlatas fiind totodata vizitata si in scop terapeutic, intrucat se pare ca ar avea beneficii in cazul persoanelor care sufera de astm. 

Plaja Damlatas este premiata, de asemenea, cu distinctia Blue Flag, are segmente organizate cu sezlonguri si umbrele, dar si segmente de plaja libera, iar in aceasta zona se poate zbura si cu parapanta. 

Castelul Alanya este ridicat la o inaltime de 250 metri deasupra nivelului marii si poate fi vizitat in fiecare zi in intervalul orar 08.30 – 20.00. Este unul dintre obiectivele de referinta ale orasului si se afla la 5,5 kilometri departare de centrul plajei Kleopatra.  

Muzeul de Arheologie Alanya se afla la 2,3 kilometri departare de centrul plajei Kleopatra, iar aici poti vedea o serie de exponate de mare valoare, chiar daca dimensiunea muzeului in sine nu este una foarte generoasa.

In loc de concluzie

Kleopatra Beach este cea mai populara plaja din Alanya, este foarte bine organizata, iar distinctia Blue Flag isi spune cuvantul. In plus, cei ajunsi aici nu au prea multe sanse sa se plictiseasca, pentru ca zona este presarata cu diferite atractii si oportunitati de distractie. 

Nu uita sa arunci o privire si pe ofertele de vacanta Antalya pe care ti le-am pregatit la noi pe site!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?