Despre vacantele in Gouvia, una dintre statiunile animate din apropiere de Corfu Town

Nu departe de suburbia Kontokali a orasului Corfu Town si localizata in dreptul unui golf ferit, statiunea Gouvia isi asteapta an de an vizitatorii cu o atmosfera animata si multiple oportunitati de distractie si activitati. 

Gouvia are avantajul de a fi legata de Corfu Town prin sistemul public de transport si se remarca printr-o infrastructura turistica bine pusa la punct, iar mai multe amanunte despre acest loc in care ti-ai putea petrece concediul daca vii in Corfu regasesti in cele ce urmeaza. 

Bineinteles, la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, din care sa poti selecta simplu si rapid ce ti se potriveste mai bine.

Ce sa stii despre Gouvia Corfu

Satul Gouvia, devenit in prezent una dintre statiunile populare ale insulei Corfu, a fost ridicat in proximitatea unui port natural incarcat de istorie. 

In Gouvia vin cu precadere turisti tineri, caci locul ofera divertisment si o viata de noapte mai animata. 

Spre deosebire de alte statiuni ale insulei, in Gouvia se remarca mai multe restaurante cu bucatarii internationale (cu specific mexican, britanic, italian, chinezesc etc.), alaturi de cocktail baruri, baruri de karaoke si chiar cluburi de noapte. 

Tot in Gouvia gasim si o paleta larga de magazine, fie acestea cu suveniruri, cu bijuterii, cu articole vestimentare si supermarketuri. 

Statiunea sta bine si la capitolul unitati de cazare, care se impart in mai multe categorii: hoteluri mai pretentioase in apropierea malului marii, vile cu apartamente de inchiriat, garsoniere, etc. 

Gouvia Marina este prima marina privata din Grecia si totodata una dintre cele mai mari si mai aspectuoase. Are o capacitate de gazduire a 1235 iahturi si este organizata cu facilitati de inalta calitate, respectiv cu restaurante, cafenele, dusuri, toalete, vestiare, piscine.

Pentru ca se afla in imediata apropiere a capitalei Corfu Town, dar si pentru ca este localizata pe ruta statiunilor Dassia si Ipsos, Gouvia este conectata de marele oras si prin sistemul de transport local. 

Pasionatii de istorie pot sa descopere aici ruinele vechiului santier naval venetian, dar si Biserica Ypapanti, ridicata in secolul al XVIII-lea. 

Motive pentru o vacanta in Gouvia 

Esti tentat sa-ti rezervi cazare chiar in Gouvia, insa ai vrea sa vizualizezi mai bine argumente pro pentru o vacanta aici? 

Gouvia ar putea fi locul potrivit pentru tine din aceste considerente:

  • este aproape de Corfu Town si ai la indemana si autobuzele locale care circula intre cele doua asezari (in aceasta maniera poti vizita mai usor si in mai multe zile atractiile istorice din Corfu Town)
  • face parte din randul statiunilor animate, populare, cu multe servicii si facilitati la indemana 
  • ai o paleta larga de unitati de cazare din care poti alege ce este pe placul tau 
  • poate fi un loc bun si pentru cei care intentioneaza sa faca shopping
  • are o plaja bine organizata, accesibila si persoanelor cu dizabilitati 
  • de aici poti ajunge rapid si la alte plaje mai aspectuoase, localizate la distante rezonabile
  • poti pleca in diferite excursii pe mare, pornind chiar din portul statiunii

Suna bine? Daca rezonezi cu punctele forte ale acestei statiuni, te invitam sa o descoperi mai amanuntit in cele ce urmeaza 😊

Unde este Gouvia, cum ajungi si distante din alte statiuni

Gouvia este localizata pe coasta de est a insulei, la doar 9 kilometri departare de Corfu Town, intre Kontokali si Limni. 

Pornind din Corfu Town cu masina, ar trebui sa faci in jur de 20 de minute pana in Gouvia, intr-o zi cu trafic normal. Daca nu dispui de masina, poti ajunge aici si cu autobuzele locale. Exista linie directa pornind din Mantouki (Corfu Town), iar pretul biletului este unul modic. 

Statiunea poate deveni mai aglomerata in mijlocul verii, ceea ce inseamna ca poti intampina unele probleme cu locurile de parcare. 

Distante catre Gouvia din alte statiuni ale insulei: 

  • distanta Dassia – Gouvia: 3,6 kilometri
  • distanta Sidari – Gouvia: 28 kilometri
  • distanta Kassiopi – Gouvia: 26,5 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Gouvia: 14,5 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Gouvia: 20 kilometri
  • distanta Benitses – Gouvia:  19 kilometri
  • distanta Moraitika – Gouvia: 26 kilometri 
  • distanta Kavos – Gouvia:  52 kilometri

Vremea in Gouvia si cea mai buna perioada pentru o vacanta

Cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza in Gouvia in perioada lunilor iulie-august, atunci cand media maximelor atinge in jur de 31 de grade (atentie, temperaturi masurate la umbra). Tot atunci vei gasi si cea mai calda apa a marii, cu valori medii de 25-26 de grade, dar si cel mai mare flux de turisti, cu atat mai mult cu cat statiunea este una animata. 

Daca preferi caldura si atmosfera vibranta, e limpede ca merita sa vizitezi Gouvia in acest interval, insa daca nu esti foarte prietenos nici cu aglomeratiile si nici cu temperaturile ridicate, o idee buna poate fi sa vii in Corfu si implicit in Gouvia la final de mai – inceput de iunie sau la final de septembrie – inceput de octombrie. 

Farmecul statiunii se pastreaza si in extrasezon, cand te poti bucura de strazi mai aerisite, de o plaja mai libera, dar si de preturi mai avantajoase la cazare. 

Cum este plaja in Gouvia si ce alte plaje sunt in apropiere

Plaja Gouvia este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris si se remarca printr-o buna organizare cu sezlonguri si umbrele, facilitati pentru persoanele cu dizabilitati si o vedere superba catre peninsula care gazduieste Biserica Ypapanti. 

Este o plaja relativ comoda si usor de accesat de catre acei turisti cazati in zona Gouvia, iar pasionatii de sporturi acvatice au la indemana aici diferite oportunitati in acest sens, alaturi de posibilitatea de a pleca in excursii cu barca. 

In zona din spatele plajei exista restaurante, baruri si cafenele. 

Mai multe informatii despre plaja acestei statiuni gasesti aici: Gouvia Beach Corfu si tot ce trebuie sa stii despre caracteristicile acestei plaje micute dintre Kontokali si Limni

Totodata, e bine de stiut ca la distante rezonabile fata de plaja Gouvia mai exista si alte plaje: plaja Kontokali (la 3 kilometri, catre Corfu Town), plaja Dassia (4 kilometri, in sens opus), plaja Ipsos (6 kilometri), dar si plaja Barbati (10 kilometri). 

Plaja Barbati

Unde te cazezi in Gouvia

Unitatile de cazare din Gouvia sunt de ordinul zecilor (peste 80 pe o raza de 3 kilometri pornind din centrul statiunii) si pentru toate preferintele si buzunarele. 

Turistii au la dispozitie resorturi cotate cu 4 sau 5 stele, cu servicii pretentioase, dar si variante de cazare mai modeste, fie hoteluri de 3 stele, fie vile cu apartamente de inchiriat, la preturi mai accesibile. 

O parte dintre aceste unitati de cazare ofera micul dejun inclus, insa exista si variante cu demipensiune sau chiar cu regim de cazare all inclusive. 

Desigur, poti opta si pentru regim de cazare self catering, pentru ca Gouvia nu duce lipsa de restaurante, cafenele, patiserii si taverne. 

Ce poti sa faci in Gouvia 

Asa cum mentionam inca de la inceput, Gouvia este genul de destinatie de vacanta mai animata, care pe timp de vara prinde viata intr-un mod ceva mai alert comparativ cu alte statiuni micute din insula Corfu. 

Daca nu-ti doresti o vacanta statica, Gouvia poate fi una dintre cele mai bune alegeri, pentru ca este apropiata de Corfu Town (unde te asteapta atractii atat de importante precum Fortareata Veche, Piata Spianada, Muzeul de Arheologie, Muzeul de Arta Asiatica, Fortareata Noua, promenada Liston si multe altele). 

Gasesti detalii mai amanuntite despre obiectivele din Corfu Town aici: Aproape totul despre Corfu Town, capitala insulei Corfu

Revenind la Gouvia, zona Gouvia Marina poate fi locul ideal in care sa faci plimbari de seara, bucurandu-te de peisaje superbe si de cadre ideale pentru fotografii. In plus, ai la indemana optiuni variate de restaurante si baruri. 

Biserica Ypapanti se afla la aproximativ 2 kilometri departare de centrul statiunii, in capatul din stanga al golfului, cum privesti marea. Are o istorie bogata, fiind construita in jurul anului 1713, in timpul stapanirii venetiene, de catre descendentul unei familii aristocratice cretane mutate in Corfu.

Biserica a trecut printr-un proces de restaurare incepand cu anul 1996, iar in prezent este unul dintre cele mai linistite si frumoase locuri in care te poti bucura de peisajul oferit de golful Gouvia. 

Santierul naval venetian reprezinta o alta atractie istorica a locului. Se afla intre plaja Gouvia si Gouvia Marina, insa zona este imprejmuita cu gard si nu exista panouri informative sau indicatii pentru turisti. Poti fotografia de la distanta coloanele, arcadele si peretii care au supravietuit destul de bine in fata trecerii timpului. 

Restaurantele si tavernele din Gouvia sunt, de asemenea, de mentionat, cu atat mai mult cu cat aici gasesti diferite bucatarii internationale. Printre cele mai apreciate se numara The Best, Sayam (cu specific thailandez), Tzoymerka Grill House, La’ Kantas, Romeo’s si multe altele. 

In loc de concluzie

Gouvia ramane una dintre statiunile populare, animate, bine dezvoltate ale insulei Corfu, avand avantajul de a fi localizata in apropierea orasului Corfu Town, intr-un golf cu piesaje frumoase si in imediata vecinatate a unei marine moderne, de mari dimensiuni. 

Daca ai ajuns deja in Gouvia, asteptam cu interes sa ne impartasesti experienta ta, iar daca ai in plan sa vizitezi aceasta insula greceasca, nu uita sa arunci o privire pe unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu, disponibile la noi pe site 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?