Yaliskari Beach, o plaja mai putin cunoscuta de pe coasta de vest a insulei Corfu

Daca te numeri printre cei care urmeaza sa-si petreaca vacanta pe coasta de vest a insulei Corfu si preferi sa te orientezi catre locuri mai putin impanzite de turisti, poti avea in vedere ca una dintre plajele lipsite de agitatie poarta numele de Yaliskari. 

Este localizata in zona Kontogialos, are organizare cu sezlonguri si umbrele, insa cadrul in care se afla nu este neaparat cel mai potrivit pentru familiile cu copii. 

Te lasam sa descoperi in continuare particularitatile plajei Yaliskari, iar la noi pe site te intampinam cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Unde se afla Yaliskari Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Pentru o orientare mai buna la fata locului, iti vom spune intai de toate ca in insula Corfu exista doua plaje cu denumire similara, aspect ce poate crea confuzie in randul turistilor veniti pentru prima data. 

Exista plaja Yaliskari in vest (pe care o descriem in acest articol) si plaja Gialiskari in nord. Yaliskari este numele preluat de la taverna din spate, caci in realitate, se pare ca aceste doua plaje ar avea exact aceeasi denumire – Gialiskari. Sunt complet diferite ca si aspect si au o distanta de circa 53 kilometri intre ele.  

Mai jos gasesti o captura cu pozitionarea celor doua plaje pe harta insulei. 

Revenind la plaja Yaliskari din vest, aceasta este localizata la 15,7 kilometri departare de centrul orasului Corfu Town, iar drumul cu masina intre cele doua poate fi parcurs in aproximativ jumatate de ora, intr-o zi de vara cu trafic moderat spre intens. 

Exista locuri de parcare gratuite in apropierea plajei, insa unii dintre turistii care au fost aici recomanda sa lasi masina in partea superioara a drumului. 

Distante catre Yaliskari Beach din alte statiuni:

Cum arata Yaliskari Beach si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja

In linii generale, merita sa vii la Yaliskari daca esti cazat pe coasta de vest, intr-una dintre statiunile invecinate, ci nu in statiuni precum Sidari, Kassiopi, Kavos, etc, pentru ca in respectivele zone vei intalni plaje cu mult mai aspectuoase. 

Yaliskari Beach este o plaja de dimensiuni medii, formata din nisip si amenajata cu sezlonguri si umbrele de inchiriat. Are un aspect ingust si o panta lina spre medie de intrare in mare. 

Spunem ca nu este neaparat potrivita pentru familiile cu copii pentru ca in zonele marginale si la intrarea in apa sunt destul de multe pietre si stanci. Daca vii aici, ia cu tine si acea incaltaminte speciala pentru apa. 

In zona din spatele plajei exista taverna cu acelasi nume (Yaliskari Beach), cu o nota de 4,7 pe Google si peste 900 de recenzii. In meniu gasesti o gama variata de aperitive, preparate traditionale grecesti, peste si fructe de mare (midii, sardine la gratar, calamari prajiti, creveti, caracatita la gratar, biban, dorada), asadar, poate fi unul dintre locurile in care sa iei masa de pranz sau chiar si cina. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Yaliskari Beach

Yaliskari nu se numara printre plajele populare de pe coasta de vest a insulei Corfu, ceea ce inseamna ca sunt sanse sa nu fie aglomerata nici macar in plin sezon. Taverna din spate este, insa, destul de cunoscuta, iar unii dintre turistii care au fost aici in ultimii ani spun ca au gasit loc de parcare ceva mai greu. 

Daca-ti faci vacanta in Corfu in intervalul iulie-august, te sfatuim sa vii totusi la Yaliskari mai devreme, pentru a te asigura ca prinzi loc de parcare si loc pe sezlong acolo unde-ti convine. 

Altfel, perioade mai degajate sunt sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

In aceste cazuri, nu numai plajele sunt mai libere, ci si drumurile si alte atractii turistice. In plus, temperaturile sunt mai blande, iar preturile la cazare mai prietenoase cu buzunarul 🙂 

Alte plaje apropiate de Yaliskari Beach

Yaliskari nu este neaparat cea mai buna plaja din zona, insa are avantajul de a fi mai linistita, mai izolata si mai putin cunoscuta. Daca vrei sa explorezi si alte locuri frumoase de la malul marii in imediata apropiere, te mai poti orienta rapid catre:

Plaja Kontogialos se afla la doar 1,7 kilometri nord de Yaliskari si este formata integral din nisip, avand dimensiuni mult mai generoase. 

Este amenajata cu sezlonguri si umbrele, iar zona din spate s-a dezvoltat destul de mult in plan turistic in ultimii ani (exista statie de autobuz in apropiere, taverne, baruri, dusuri, toalete, unitati de cazare). 

Plaja Glyfada este urmatoarea dupa Kontogialos cum mergi in directia Paleokastritsa. Are un aspect similar, o organizare riguroasa si un fundal de exceptie, cu aspect stancos si multa vegetatie. 

Intre Glyfada si Yaliskari Beach sunt 6,4 kilometri. 

Plaja Agios Gordios este localizata intr-unul dintre cele mai frumoase golfuri de pe coasta de vest. 

Are o lungime de circa 1,5 kilometri, este formata din nisip si are o deschidere ampla catre mare. La Agios Gordios gasesti centre de sporturi acvatice, dar si o insiruire de restaurante si taverne cu recenzii bune (Sabbia, taverna Akrogiali, restaurantul Thalassa, restaurantul Ortholithi). 

Intre plajele Agios Gordios si Yaliskari sunt 8,4 kilometri.

In loc de concluzie

Yaliskari Beach poate fi o varianta rezonabila de plaja atata vreme cat esti cazat in apropiere si cauti un loc mai putin popular, in care sa te relaxezi asa cum se cuvine. Un plus il reprezinta organizarea, alaturi de taverna cu recenzii bune din imediata vecinatate. 

Nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu, pe care le poti accesa rapid apasand buton de mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?