Destul de multe motive pentru a incerca o vacanta de munte la Bansko!

bansko bulgaria
Postat de

Orasul Bansko este situat in apropierea raiului Glazane in partea nord-estica a piciorului muntilor Pirin, chiar sub cea mai inalta si cea mai frumoasa parte a muntelui.

Bansko este statiunea de schi numarul 1 in Bulgaria bucurandu – se de cel mai modern centru de schi. In ultimii ani, s-au investit cateva milioane de euro pentru a moderniza partiile de schi din aceasta statiune. Bansko se bucura de cea mai buna zapada si cel mai lung sezon de schi dintre toate statiunii montane din Bulgaria. Aici vei gasi partii luxoase, telecabina, patinoare, disco, restaurant etc!

Bansko ofera o combinatie unica între o statiune de schi, foarte bine dezvoltata si un oras istoric care face acest loc perfect pentru distractie si pretrecere a timpului liber. Tavernele traditionale din Bansko, numite “Mehana”, construite intr-un stil aparte, fermecator, ofera turistilor un strop din atmosfera locala prin bucatarie specifica, o buna selectie de vinuri si muzica traditionala. In statiunea exista o multime de cafenele, baruri, discoteci, cluburi de noapte.

Bansko – este cu siguranta cea mai noua aparitie, o statiune care s-a transformat dintr-un sat de munte intr-o statiune moderna de ski, cosmopolita si plina de atractii pentru clientii de toate varstele.
Daca acum cativa ani – Bansko semana cu un santier in toata regula, acum hotelurile noi si moderne astepta clientii cu portile deschise.
Caracteristicile statiunii Bansko sunt:

  • Partia excelenta, cu grade diferite de dificultate ce se intinde pe ~ 60 km;
  • Gondola ultra rapida – in cateva minute ajungi la partiile de ski;
  • Hotelurile noi cu un grad de confort ridicat, majoritatea avand piscina interioara, centru SPA, locuri de joaca pentru copii, garderoba pentru ski si transfer gratuit la Gondola;
  • Restaurante traditionale (mehana). Cel mai celebru dintre ele – Molerite – are portile deschise calatorilor inca din anul 1792. Merita sa incercati bunatatile din acest restaurant.
  • Magazine modern, amplasate in zona centrala a orasului;
  • Tarife deosebit de atractive, in raport cu calitatea oferita.

Bansko este recunoscut drept o asezare unica, de o importanta internationala. Pe langa minunatii Munti Pirin, orasul mai poseda o serie de locuri incarcate istoric:

  • Ruinele fortaretelor antice din Staroto Gradishte sunt situate la doar 4 km Vest de asezarea Ulen, de-a lungul cursului raului Demianitsa
  • In apropierea Staroto Gradishtei se afla dealurile de mangal Tracic.
  • La Sud de Bansko este situat Parcul National Pirin inclus in patrimoniul cultural si natural UNESCO. Acesta detine o serie de lacuri, cascade, pesteri, arbori seculari si asezari istorice.
  • Bansko, alaturi de Dobrinishte, sunt faimoase pentru izvoarele minerale, rezerva a Bayovi Dupki-Djindjirtsa.

Destul de multe motive pentru a incerca o vacanta de munte la Bansko!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>