Excursie pe Insula Cleopatra Marmaris si ce trebuie sa stii despre vizita in acest loc plin de legende

Insula Cleopatra sau insula Sedir, asa cum mai este cunoscuta, se afla in nord-vestul Marmarisului si este renumita pentru plaja sa cu nisip auriu si pentru ruinele orasului antic Cedrae, care pot fi vizitate aici. 

Daca pui la cale un concediu in Marmaris si faci parte din randul turistilor mai exploratori, mai mult ca sigur vei observa in ofertele operatorilor locali si turul cu barca spre Insula Cleopatra, localizata la o distanta mica fata de portul satului Camli. 

Gasesti mai jos cateva detalii care-ti pot fi folositoare la fata locului, iar la noi pe site cateva zeci de oferte vacante Marmaris, cu propuneri de hoteluri bune si foarte bune, din care sa-l poti selecta rapid pe cel care ti se potriveste cel mai bine!

Unde este Insula Cleopatra Marmaris si cum ajungi aici 

Insula Cleopatra se afla la o distanta de circa 23 kilometri nord-vest de Marmaris, in apropierea satului Camli. 

Din centrul orasului Marmaris si pana la portul din Camli, de unde urmeaza sa te imbarci pentru a porni catre insula Cleopatra sunt 18 kilometri, ceea ce inseamna ca intr-o zi fara trafic intens ar trebui sa faci intre cele doua in jur de 25-30 minute cu masina sau cu taxi. 

La o distanta de circa 3 kilometri de port se afla satul Camli, despre care se crede ca ar fi prima asezare din regiunea Caria. 

Poti ajunge pe aceasta insula prin intermediul excursiilor optionale cu barca (boat tours) sau pe cont propriu, luand barca din portul Camli. 

Pentru a ajunge in portul Camli trebuie sa o iei pe drumul principal Marmaris – Mugla, urmand sa virezi stanga dupa circa 12 kilometri, pe drumul secundar catre Camli. Turistii care au vizitat-o pe cont propriu spun ca exista si o zona de parcare langa debarcader, iar calatoria dus-intors pe apa costa in jur de 100 lire turcesti/persoana.

Taxa de intrare pentru Insula Cleopatra este de 125 lire turcesti/persoana. In cazul in care vei opta pentru o excursie optionala cu barca, aceasta taxa va fi inclusa in pretul final al experientei. Totodata, e bine de stiut ca majoritatea acestor tururi cu barca includ si racoritoare, masa de pranz, opriri in alte golfuri si opriri pentru snorkeling. 

Nu uita, asadar, sa intrebi care este timpul efectiv pe care-l vei avea la dispozitie pentru insula Cleopatra Marmaris, dar si care sunt celelalte opriri si servicii incluse in pretul si programul turului. 

Cum este Plaja Cleopatra Marmaris

Plaja acestei insule nu are dimensiuni foarte mari, insa surprinde prin nisipul sau auriu foarte fin si prin apele de un albastru turcoaz ametitor. In partea de sus a plajei exista o alee pavata cu lemn, cu garduri de sustinere stanga-dreapta, terasa, dar si o portiune amenajata cu sezlonguri si umbrele. 

Intrarea in mare are o panta medie, insa pe anumite portiuni exista pietre, motiv pentru care e bine sa iei cu tine si incaltamintea speciala pentru apa. 

Plaja este cotata pe Google cu o nota de 4,5 din 5, iar cei care au mai fost aici in sezoanele trecute spun ca exista si cabine de dus, toalete si cabine de schimb. 

Ia cu tine si echipamentul pentru snorkeling, pentru ca sunt sanse destul de mari sa prinzi apa limpede si sa poti observa diferite specii de pesti. 

Excursiile catre aceasta insula se organizeaza zilnic in perioada mai-octombrie, insa e bine sa ai in vedere ca in plin sezon (mai ales in iulie-august) sunt sanse destul de mari sa intalnesti plaja Cleopatra Marmaris aglomerata, asa cum se poate observa si in video-ul de mai jos. 

Ce poti sa mai faci pe Insula Cleopatra Marmaris  

Sunt o multime de legende care invaluie Insula Cleopatra Marmaris in mister. Unele dintre acestea spun ca nisipul de pe plaja ar fi fost adus aici cu barcile, la comanda generalului roman Marc Antoniu, chiar din Marea Rosie, pentru iubita sa, regina Cleopatra. Se spune ca acest tip de nisip, pe care vei pasi la plaja Cleopatra Marmaris, se mai gaseste doar in Egipt. 

Pe langa plaja sa speciala, insula Cleopatra Marmaris mai gazduieste si ruinele orasului antic Cedrae (Kedrai), respectiv cele ale Templului lui Apollo (construit in stil doric), un teatru antic (in partea de nord a insulei) si ruinele unei necropole. Cedrae era una dintre asezarile de importanta strategica, gratie pozitiei sale geografice. 

Pe insula Cleopatra mai poti fi zarite in prezent si cateva plantatii de maslini, iar pentru a vizita ruinele mai sus mentionate trebuie sa urmezi poteca de lemn. 

Asa cum spuneam si mai sus, excursiile optionale catre Insula Cleopatra Marmaris au incluse in program si alte opriri, fie acestea pentru snorkeling sau in alte golfulete din vecinatate. 

In loc de concluzie

Insula Cleopatra Marmaris este, fara doar si poate, una dintre cele mai interesante si mai cunoscute atractii din aceasta zona, iar majoritatea celor care au vizitat-o s-au declarat incantati de apa marii si de peisaj. Daca ai ajuns deja aici sau urmeaza sa mergi in viitorul apropiat si simti ca informatiile de mai sus merita completate si cu alte noutati, asteptam cu mult interes si feedback-ul tau. 

Nu uita ca la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Marmaris, cu peste 20 de hoteluri din care sa-l alegi pe cel ideal pentru tine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?