Golful Hidayet, una dintre comorile ascunse ale orasului Kas Antalya

Hidayet Bay este numele unui golf localizat de-a lungul peninsulei Çukurbağ din districtul Kas Antalya, la mica distanta fata de centrul acestui oras, intr-un cadru natural de exceptie. 

Poate fi unul dintre cele mai potrivite locuri pentru pasionatii de snorkeling, insa plaja in sine este una atipica si nu neaparat comoda pentru familiile cu copii. 

Discutam in cele ce urmeaza despre principalele caracteristici ale golfului Hidayet din Kas, iar la noi pe site te invitam sa descoperi o multime de oferte tentante pentru vacantele in provincia Antalya Turcia.

Unde este Hidayet Bay si distante din alte statiuni

Golful Hidayet se afla la doar 3 kilometri de centrul orasului Kas, ceea ce inseamna ca intr-o zi cu trafic moderat ar trebui sa faci intre cele doua in jur de 10 minute cu masina. La fata locului exista doua parcari, una gratuita si o alta contra cost (100 lire turcesti/autoturism). 

In mijlocul verii, locurile de parcare se ocupa inca de la primele ore ale diminetii. 

Daca esti cazat in Kas si vrei sa vii aici pe jos, ia in calcul o plimbare la pas de circa 45 de minute, iar daca vrei sa te folosesti de transportul public, poti lua un minibus din centrul orasului pentru a ajunge la Hidayet. Exista statie de autobuz in apropierea plajei. 

Distante catre Hidayet Bay din alte statiuni:

  • distanta Kalkan – Hidayet Bay: 34 kilometri
  • distanta Demre – Hidayet Bay: 49 kilometri
  • distanta Finike – Hidayet Bay: 78 kilometri
  • distanta Tekirova – Hidayet Bay: 134 kilometri

Cum arata Hidayet Bay si ce servicii sunt la plaja acestui golf

In acest golfulet retras exista o plaja amenajata, cu sezlonguri si umbrele amplasate pe platforme de lemn. Zona este una cat se poate de stancoasa, iar accesul in mare se poate face de pe scari sau printr-una dintre cele doua mici intrari inguste de pe plaja formata din pietris.  

Din acest punct de vedere, putem spune ca Hidayet Bay Beach nu este neaparat cea mai buna alegere pentru familiile cu copii. 

Daca te numeri insa printre pasionatii de snorkeling, aici ai toate sansele sa intalnesti cadrul perfect. Nu uita sa iei cu tine echipamentul potrivit, alaturi de acele incaltari speciale pentru apa, care-ti vor proteja talpile. Intrarea in apa este lina, insa exista pietre din loc in loc.

Daca esti suficient de norocos, poti observa aici testoase si tot felul de pestisori colorati.  

Turistii care au vizitat plaja in sezonul cald 2023 spun ca un sezlong putea fi inchiriat aici cu 175 lire turcesti, iar o umbrela cu 50 lire turcesti. 

HINT: In cazul in care ajungi mai devreme si plaja nu este aglomerata, o idee poate fi sa te indrepti catre sezlongurile de sub maslinul mare, localizat in partea stanga a intrarii 🙂

Hidayet Bay are si zona de bar/restaurant, asadar, poate fi un loc bun in care sa iei masa de pranz. 

Atmosfera este una de club de plaja, iar unii vizitatori au remarcat ca in anumite perioade, muzica este ascultata la un volum ceva mai ridicat. 

Cea mai buna perioada pentru o oprire la Hidayet Bay

Hidayet Bay Beach a strans deja (pana in februarie 2024) peste 2000 de recenzii pe Google, ceea ce inseamna ca locul devine din ce in ce mai popular. In intervalul iulie-august, e posibil sa gasesti plaja destul de aglomerata, iar daca alegi sa-ti faci vacanta in zona in aceasta perioada, te sfatuim sa ajungi la Hidayet la primele ore ale diminetii, pentru a fii sigur ca gasesti loc de parcare si sezlong acolo unde-ti place. 

Tot in intervalul iulie-august se inregistreaza si cele mai ridicate temperaturi (o medie a maximelor de circa 32 grade la umbra) cu o apa a marii care atinge valori de aproximativ 25 grade. 

Apa in zona golfuletului poate fi oricum putin mai rece comparativ cu plajele din zona statiunilor. 

Totusi, unele dintre cele mai bune perioade in care te poti bucura de frumusetea acestui loc asa cum se cuvine sunt inceputul lunii iunie sau inceputul lunii octombrie. In aceste cazuri, apa marii ar trebui sa fie buna pentru baie, iar plaja Hidayet Bay mai putin aglomerata. 

Alte plaje la distante rezonabile fata de Hidayet Bay

Ti-ai propus sa vizitezi in fiecare zi o alta plaja? Zona Kas – Kalkan gazduieste o sumedenie de astfel de locuri frumoase, iar printre cele mai apreciate se numara:

Plaja Akcagerme este localizata la 5,9 kilometri departare de Hidayet, chiar la drumul principal dintre Kas si Kalkan. Este formata dintr-un pietris deschis la culoare, ce accentueaza nuanta de albastru-turcoaz a apei, este amenajata cu sezlonguri si umbrele si are o intrare relativ lina in mare. 

Aici intalnesti si cateva zone de camping, dar si 1-2 restaurante si bar in zona din spatele plajei. 

Plaja Seyrek Cakil se afla tot in directia Kalkan, la 15 kilometri distanta de Hidayet Bay Beach, are dimensiuni destul de reduse si este formata din pietris. 

Si aici exista o organizare buna si mai toate serviciile potrivite pentru o experienta relaxanta. 

Plaja Kaputas este insa cea mai frumoasa din apropiere. Este marginita de stanci si ofera o priveliste absolut superba. Se intinde pe circa 150 metri lungime si este amenajata cu sezlonguri si umbrele. Se parcheaza in zona de sus, insa in plin sezon, locurile pot deveni insuficiente pentru ca plaja este una dintre cele mai populare. 

Intre Kaputas si Hidayet Bay sunt 22 kilometri. 

In loc de concluzie

Golful Hidayet poate face obiectul unei experiente de neuitat pentru pasionatii de snorkeling si pentru acei turisti care prefera plajele mai atipice, cu sezlonguri amplasate pe platforme. 

Daca ti-am starnit interesul pentru concediile in aceasta parte a litoralului turcesc, te asteptam la noi pe site cu o multime de oferte bune pentru vacantele in Antalya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?