Damlatas Beach, una dintre cele mai apreciate plaje din zona Alanya Turcia

Plaja Damlatas este o continuare a celebrei plaje Kleopatra din Alanya, iar gratie apropierii sale fata de Castelul Alanya si de pestera Damlatas, este si una dintre cele mai intens vizitate. 

Damlatas se aseamana ca si aspect destul de mult cu Kleopatra, are amenajare cu sezlonguri, dar si zone libere, fiind in general mai aglomerata in miez de vara. 

Mai multe amanunte despre aceasta plaja poti sa descoperi in continuare, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Alanya.

Localizare Damlatas Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Plaja Damlatas se afla la doar 1,5 kilometri departare de centrul orasului Alanya si la 3,6 kilometri distanta de cel mai inalt punct al Castelului Alanya. 

Din zona centrala a plajei Kleopatra si pana la Damlatas Beach sunt in jur de 2 kilometri, care pot fi parcursi pe jos in circa 20 de minute. 

Daca esti cazat in Alanya, iti recomandam sa vii aici fie pe jos, fie cu autobuzele locale. Si din alte statiuni se poate ajunge relativ usor la Damlatas, luand unul dintre microbuzele care circula de-a lungul drumului principal D400 care traverseaza intreaga provincie Antalya. 

Distante catre Damlatas Beach din alte statiuni si orase:

  • distanta Gazipasa – Damlatas Beach: 44 kilometri
  • distanta Mahmutlar – Damlatas Beach: 13 kilometri
  • distanta Manavgat – Damlatas Beach: 59 kilometri
  • distanta Side – Damlatas Beach: 63 kilometri
  • distanta Belek – Damlatas Beach: 104 kilometri

Cum arata Damlatas Beach si ce servicii sunt disponibile aici

Plaja Damlatas este formata dintr-un nisip cu o granulatie mai mare, despre care se spune ca nu se lipeste de corp. 

Se desfasoara pe o lungime de cateva sute de metri, iar in latime atinge pe unele portiuni chiar si 100 de metri. 

Are segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, dar si cateva zone de plaja libera, in mod special in extremitatea stanga cum te uiti la mare, in directia castelului. 

Poate fi un loc bun pentru snorkeling si pentru diving, iar in zona din spate gasesti cafenele, baruri, loc de joaca pentru copii, teren de baschet, teren de volei, dar si statia de jos a telecabinei din Alanya, marcata pe Google Maps cu denumirea de “Alanya Teleferik”. 

Plaja poate fi accesata si de catre persoanele cu dizabilitati, iar tot in zona din spate sunt disponibile si dusuri, toalete si cabine de schimb. 

In zona se practica si zborul cu parapanta, asadar, daca simti nevoia de adrenalina sau de o experienta diferita, poti incerca si aceasta activitate. Aterizarile se fac pe plaja Kleopatra. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Damlatas Beach

Fiind localizata intr-o zona care abunda in atractii dar si in imediata apropiere a faimoasei plaje Kleopatra, Damlatas se aglomereaza in miez de vara. 

Daca se intampla sa-ti faci vacanta in Alanya in intervalul iulie-august, e mai bine sa vii aici la primele ore ale diminetii, mai ales daca vrei sa prinzi loc in primele randuri de sezlonguri. 

Tot in aceasta perioada vei intalni si cele mai ridicate temperaturi (cu o medie a maximelor de circa 31 grade la umbra) si o apa a marii care atinge valori medii de 27, chiar 28 de grade. 

In cazul in care preferi o plaja mai degajata, dar si temperaturi mai blande, poti alege sa-ti organizezi concediul in Alanya fie la sfarsit de mai – inceput de iunie, fie la sfarsit de septembrie – inceput de octombrie. 

Temperaturi medii ale apei marii in Alanya in extrasezon:

  • mai – 20 grade 
  • iunie – 24 grade
  • septembrie – 27 grade
  • octombrie – 24 grade 

Alte plaje si atractii apropiate de Damlatas Beach  

Asa cum spuneam inca de la inceput, Damlatas are avantajul de a fi localizata intr-o zona cu foarte multe atractii. Ti-am pregatit cateva exemple mai jos:

Plaja Kleopatra este cu mult mai generoasa, este cea mai cunoscuta din zona Alanya, are un nisip auriu similar cu cel intalnit la Damlatas si se afla in continuarea acesteia, in partea dreapta cum te uiti la mare.

Este premiata cu distinctia Blue Flag si are o lungime de aproximativ 2 kilometri, are o panta lina de intrare in mare, insa apa se adanceste destul de repede, la 8-10 metri distanta de mal. 

Telecabina din Alanya, localizata chiar in spatele plajei Damlatas, poate face obiectul unei vizite de neuitat la castel. Aceasta functioneaza zilnic in intervalul orar 09.30 – 21.00, iar lungimea traseului este de 900 metri, la o inaltime de circa 300 metri deasupra nivelului marii. 

Telecabina te va lasa sus la Poarta Ehmedek, urmand ca de aici sa pornesti la pas pentru a vizita Castelul Alanya, care gazduieste zeci de bastioane si turnuri, alaturi de diferite alte ruine si atractii. 

Pestera Damlatas este prima pestera din Turcia deschisa turismului si se afla in imediata apropiere a acestei plaje. Se viziteaza in intervalul orar 08:30-18.00, iar tariful de intrare este undeva la 30 lire turcesti/persoana. 

Pestera este impartita pe 2 niveluri, iar suprafata sa totala masoara in jur de 200 metri patrati, fiind faimoasa si pentru proprietatile curative ale aerului de la interior, despre care se spune ca ar ajuta la vindecarea astmului. 

Plaja Portakal te asteapta de partea cealalta a Castelului Alanya, la vreo 3 kilometri departare de Damlatas Beach. Si in acest caz vorbim despre o plaja premiata cu distinctia Blue Flag, foarte bine organizata, formata dintr-un amestec de nisip cu pietris. 

Portakal are atat segmente amenajate cu sezlonguri, cat si zone libere, iar intrarea in apa se adanceste destul de repede. 

In loc de concluzie

Damlatas Beach face parte din randul celor mai populare plaje din Alanya, poate fi ideala pentru iubitorii de sporturi, dar si pentru turistii mai exploratori care vor sa porneasca ulterior catre numeroasele atractii din apropiere. 

Daca ai ajuns deja la aceasta plaja, asteptam cu interes parerea ta, iar daca ti-am starnit pofta pentru vacantele in zona, iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai tari oferte vacante Alanya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?