Top 10 plaje de vizitat in zona Kalkan – Kas Antalya

Coasta vestica a provinciei Antalya isi asteapta vizitatorii cu unele dintre cele mai interesante plaje din punct de vedere al reliefului si al aspectului. E drept, in mare majoritate, acestea sunt mai putin confortabile pentru familiile cu copii, fiind formate in general din pietricele si inconjurate de stanci, insa zona oraselor KalkanKas are multe de oferit la capitolul locuri frumoase de la malul marii. 

In cele ce urmeaza am incercat sa selectam cele mai frumoase 10 plaje din aceasta parte a Antalyei, astfel incat, odata ajuns la fata locului, sa stii care sunt locurile catre care merita sa te indrepti. 

Totodata, la noi pe site ti-am pregatit unele dintre cele mai tentante oferte vacante Antalya!

1. Plaja Kaputas, cea mai aspectuoasa si populara din zona 

Kaputas este acel gen de plaja marginita de stanci, cu o apa a marii in nuante ametitoare de turcoaz, la care majoritatea turistilor cazati in zona vor sa ajunga.

De aceea este si foarte aglomerata in miez de vara, insa daca alegi sa-ti faci vacanta aici la final de mai, inceput de iunie sau chiar si la inceput de octombrie, o vei putea suprinde in toata splendoarea sa. 

Se intinde pe circa 150-200 metri lungime si este amenajata cu sezlonguri si umbrele. Se parcheaza in zona de sus, iar mai multe informatii despre acces si serviciile disponibile aici gasesti la noi pe blog, in articolul: Kaputas Beach, paradisul turcoaz din apropierea orasului Kas Antalya

2. Plaja Patara, o oaza de liniste si de relaxare 

Patara este cea mai lunga plaja din Turcia, iar tie iti va fi foarte usor sa o descoperi daca alegi zona Kalkan – Kas, pentru ca este localizata in imediata apropiere. 

La Patara intalnesti tot spatiul de care ai nevoie, pentru ca plaja se intinde pe nu mai putin de 18 kilometri. 

Se plateste o taxa de acces pentru a intra pe plaja, taxa care include si vizita in situl arheologic al orasului antic Patara, aflat in zona din spatele plajei. 

Patara este formata din nisip fin, iar unii turisti care au vizitat-o spun ca au gasit si segment amenajat cu sezlonguri si umbrele. 

Descopera mai multe amanunte despre acest loc in articolul: Patara Beach, cea mai lunga plaja din Turcia si locul in care te poti bucura de natura in adevaratul sens al cuvantului

3. Plaja publica din Kalkan 

Aceasta este una dintre plajele aflate la indemana celor care aleg sa se cazeze in oraselul boem Kalkan. Se desfasoara in imediata apropiere a portului, nu are dimensiuni foarte generoase, insa este bine amenajata si cu preturi destul de decente in ceea ce priveste serviciile. 

Este formata din pietricele si ofera un cadru bun pentru snorkeling. 

Poate deveni destul de aglomerata in plin sezon, din cauza apropierii fata de oras. 

Desigur, si despre plaja din Kalkan am pregatit un articol mai cuprinzator: Kalkan Beach si ce sa stii despre plaja acestui orasel de coasta din vestul Antalyei

4. Plaja Akcagerme dintre Kas si Kalkan

Alegem o alta varianta de plaja pentru cei care vor sa se bucure de comoditate atunci cand se relaxeaza la malul marii. Este vizitata adesea si de catre familiile cu copii si este organizata cu sezlonguri si umbrele atat pe zona de pietris, cat si pe platformele de lemn sau de beton. 

Akcagerme este localizata la doar 3,9 kilometri departare de Kas, ceea ce inseamna ca poti ajunge aici in aproximativ 6-7 minute cu masina. 

Citeste mai multe amanunte aici: Relaxare si distractie la Akcagerme, una dintre plajele din vestul orasului Kas

5. Plaja golfului Hidayet, ideala pentru snorkeling

In cazul in care preferi o plaja si mai apropiata de Kas, care sa fie potrivita pentru snorkeling si pentru distractie, s-ar putea sa rezonezi cu Hidayet. Acesta este numele unui golfulet retras, bine amenajat, cu platforme de lemn pe care au fost amplasate sezlonguri si umbrele. 

Plaja nu este insa neaparat foarte comoda pentru familiile cu copii, caci are imprejurimi stancoase. 

Ia cu tine si acei cipici speciali pentru apa daca alegi sa vii la Hidayet.

La noi pe blog te asteapta un articol cu informatii suplimentare: Golful Hidayet, una dintre comorile ascunse ale orasului Kas Antalya

6. Plaja Incebogaz, aproape de intrarea pe peninsula Çukurbağ 

Ramanem tot in zona orasului Kas si ne indreptam catre Incebogaz, o plaja cu dubla deschidere la mare, aflata in cel mai ingust punct al peninsulei Çukurbağ. 

Plaja este localizata la doar 1,5 kilometri departare de centrul orasului Kas si este formata din pietricele deschise la culoare. 

Segmentul din dreapta cum te uiti la mare este mai generos si mai bine amenajat, in timp ce segmentul din stanga are dimensiuni mai reduse. 

Pentru a ajunge de la o plaja la alta, este nevoie sa traversezi drumul principal care strabate peninsula, asadar, atentie. 

Te invitam sa citesti mai multe amanunte despre Incebogaz aici: Incebogaz Beach, plaja dubla din cel mai ingust punct al peninsulei Cukurbag Antalya

7. Plaja Buyuk Cakil, apropiata de centrul orasului Kas  

Buyuk Cakil este o alta plaja destul de apropiata de inima orasului Kas. Poti ajunge usor aici cu masina, exista parcare in zona din spate, iar plaja este formata din pietricele. 

Unii dintre cei care au vizitat-o spun ca apa marii poate avea o temperatura usor mai scazuta in zona Buyuk Cakil. 

Si aici intalnesti amenajare cu sezlonguri si umbrele, dar si bar/restaurant, toalete si cabine de schimb. 

Citeste si: Despre Buyuk Cakil Beach, una dintre cele mai apropiate plaje de centrul oraselului Kas Antalya

8. Plaja Seyrek Cakil, intre Kas si Kalkan 

Seyrek Cakil se afla chiar la drumul principal D400 dintre Kas si Kalkan. Este apropiata de Kaputas, destul de micuta, insa bine organizata si cu o apa a marii in nuante turcoaz. 

Exista doua spatii de parcare in zona din spatele plajei, iar Seyrek Cakil este dotata si cu sezlonguri/umbrele, beach bar, dusuri, toalete si cabine de schimb. 

Intrarea in apa este usor abrupta, iar plaja este considerata a fi un loc bun pentru snorkeling. 

Sigur ca la noi pe blog am pregatit un articol mai detaliat si despre acest loc: Seyrek Cakil, plaja micuta din apropierea orasului Kas Antalya

9. Plaja Kucuk Cakil, la 500 metri de centrul Kas 

O alta plaja deosebita este Kucuk Cakil, care are avantajul de a fi localizata si mai aproape de Kas. Este marginita de pereti stancosi si este extrem de micuta, insa privelistea de care te poti bucura aici este superba. 

Kucuk Cakil este neamenajata si poate deveni foarte aglomerata in plin sezon. Cei care-si doresc sa petreaca totusi mai mult timp aici, intr-un cadru organizat, se pot orienta catre beach barurile din stanga si din dreapta, unde exista sezlonguri amplasate pe platforme. 

Descopera mai multe amanunte despre acest loc aici: Vizita la Kucuk Cakil, plaja de dimensiuni reduse din orasul Kas

10. Zest Beach Club 

Acesta este doar unul dintre numeroasele cluburi de plaja deschise in zona Kalkan – Kas Antalya. In general, cele mai multe dintre aceste locuri au platforme organizate cu sezlonguri si umbrele, bar, restaurant, iar accesul in mare se face de pe stanci. 

Zest Beach Club se afla aproape de Kalkan, insa in vecinatate gasesti si Denizim Beach Club, Yali Beach Club & Restaurant, Kalamar Beach Club si altele. 

Unele dintre acestea ofera si diferite alte servicii precum inchirieri hidrobiciclete, canoe, centre de sporturi acvatice, cursuri de diving, etc. 

Zest Beach Club, sursa foto captura site oficial

In loc de concluzie

Probabil ti-ai dat seama deja ca nu ai cum sa te plictisesti atunci cand vine vorba despre plajele din zona Kas – Kalkan Antalya, cu mentiunea ca acestea sunt in general mai putin potrivite familiilor cu copii, din cauza aspectului stancos. 

Daca ai vizitat deja una sau mai multe dintre plajele mai sus mentionate, asteptam cu interes feedback-ul tau, iar daca ai in plan sa-ti organizezi concediul in Antalya, insa nu ai gasit inca varianta potrivita de cazare, te asteptam la noi pe site cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?